Vážený pane, velice mne zarmoutil váš útok na osobu starosty. Ptáte se, čím že jste se to provinil, že musíte platit pokuty. Takovýto pohled od litoměřického občana bych věru nečekal. Jen se rozhlédněte po našem krásném městě a uvidíte kolik krásných nových projektů za mého starostování vzniklo. Vzpomeňte si na ostudný zimní stadión a porovnejte ho s moderní halou, v kterou jsme ho přestavěli. Možná namítnete, že to nebylo nejlevnější, možná jste na internetu nalezl, že v jiných městech za polovinu sumy, za kterou jsme my zastřešili staré kluziště, postavili nové moderní haly. Ty se ale stavěly v jiných letech kdy kupříkladu nebyly několikery volby. Podívejte se na krásně opravený Svatostánek vinařství, další z mých velkých projektů. Dlouhá léta si moji předchůdci lámali hlavu nad tím jak se vypořádat s každoroční finanční zátěží, kterou pro městský rozpočet znamenaly fixní náklady málo využívaného kulturního domu. Vidíte a já to vyřešil na mnoho generací dopředu. Již dnes si nikdo na každoroční ztrátovost původního kulturáku ani nevzpomene a to jednoduše proto, že ta je proti nynějším a hlavně budoucím nákladů Gotického hradu naprosto zanedbatelnou položkou. Škarohlídi možná namítnou, že ani při financování tohoto mého projektu nebylo vše v pořádku. Podívejme se ale prosím každý do zrcadla a položme si otázku : Kdo z nás nedělá chyby. Vy možná budete narážet na tento dokument z posledního ZM :
http://radnice.litomerice.cz/archiv/8542/zm-materialy-25-4-2013.pdf. Na straně 7 se sice píše o drobných pochybeních při financování Svatostánku vinařství ale také se zde dočtete, že město již za tato pochybení zaplatilo. Buďme ale velkorysí - postih byl jen cca 1400 000. Když se kácí les tak létají třísky. Budu se možná opakovat, ale i na toto zanedbatelné pochybení si za pár let nikdo nevzpomene, protože to bude představovat jen pár procent každoroční ztráty Svatostánku vinařství. Uplyne ale pár let a zapomene se i na ztrátovost celého tohoto projektu, protože ho zastíní můj stěžejní projekt, kterým je Geotermální vrt. Možná jste nedávno zahlédl v ekonomickém zpravodajství reportáž, ve které bylo naznačováno, že tento projekt nebude pro svou ekonomickou náročnost nikdy realizován a doposud vynaložené náklady takzvaně vyletí komínem. Proti těmto závěrům z řad rádoby ekonomů musím jednoznačně protestovat. Je sice pravda, že šance na realizaci projektu je dnes matematicky vyjádřeno pod 1 %, ale tvrzení že doposud proinvestované stovky milionů vyletí komínem je jen pomluva jistých nepřejících zájmových skupin. Rád Vám předložím jednoznačný důkaz o tom, že každá koruna již investovaných stamilionů stála za to :
http://litomericky.denik.cz/zpravy_region/20071116vrt.htmlVěřte nebo ne ale ta koupel stála za to. Koneckonců mne kvůli ní již kontaktovali zástupci Guinessovy knihy rekordů s nabídkou zapsání této koupele do jejich knihy jako nejdražší koupele planety. S díky jsem je ale odmítl, pro osobní slávu jsem to nikdy nedělal a moji litoměřičané to dobře vědí. Oni ale nejsou jako vy, nejsou malicherní a neosočují mne kvůli nějakým pokutám. Oni dobře vědí, že každá koruna je smysluplně utracena a zaúčtována. Proto i vy se povzneste nad takovéto drobnosti a zapojte se do našeho společného budování našeho města. S úctou Váš Ladislav Chlupáč.