Ronyk > myslím, že to vidíš reálně - já jsem bohužel idealista a věřím v lidi

proto stále doufám, že se lidi budou k sobě chovat slušně - i na přechodech

A most: vhledem k tomu, že existuje varianta na východní obchvat, tak západní most je nejlepší řešení, ale celkové dopravní řešení není dokončené...a z pohledu životnosti mostů prostě dříve nebo později dokončené bude...akorát to možná bude za 10 let...
chybí:
1. napojení z nového mostu do města
2. oprava Tyršova mostu
3. východní obchvat přes autobusové nádraží a pole za výstavištěm směrem na Českou Lípu...
Celková investice za tyto tři body je podle mě cca. 700 mil.? Možná mě někdo upraví...částka je spíš pro představu velikosti investice, než konkrétní přesná informace...
Dotace na dopravní infrastrukturu mohou být 85% EU, 7.5% kraj, 7.5% město??? - nevím jak je to u nás v kraji a s současném období...takže zase berte s rezervou

7.5% z města je 52mil. - laický výpočet jen pro radost...možná nějaký ekonomický odborník má přesnější čísla...nebo někdo z projektového týmu na městě...
Pak ale jednoduše vyřešíte náklaďáky ze Žernosek na Českou Lípu - na kruháku u nového mostu dáte zákaz vjezdu, do Mlékojed zákaz vjezdu, pošlete je po E55 směr Terezín, uhnout na starý most a přes východní obchvat pryč z města...najedou o cca. 10 km více (možná ani ne) ale nepojedou přes město - takže nemusí jet třicítkou přes několik kruháků, takže stále řadí, jednou na jedničku...