Výletní vláček

bazar, inzeráty, témata úplně mimo, cokoliv vás napadne...

Výletní vláček

Příspěvekod elixdragon » 14 črc 2010 19:16

Zdravim,
dnes jsem potkal výletní vláček:
1) to že bude prodělečný o tom ani nepochybuji, protože je neustále prázdný
2) kde a od jaký firmy se ten vláček koupil a provázání této firmy na zastupitele města no ....
3) ten vláček má pod světly rádoby denní svícení, ale na 99% to není denní svícení, ale obrysové a k tomu ještě nehomologované pro provoz na pozemních komunikacích.
elixdragon

Re: Výletní vláček

Příspěvekod Vladislav Liška » 14 črc 2010 19:38

a vtipne na tom je to, kdo ho ridi :) pokud je moje informace spravna, tak je to zkusebni komisar autoskoly...
Dalsi podivna vec je ta, ze se nikde neda najit jeho provozovatel...

I presto jsem ale rad, ze tu jezdi, urcite to je prinos, jen snad, ze pan ridic by mohl chodit slusneji oblecen a nemluvit sproste aspon pred detmi...
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod Heduš » 14 črc 2010 20:41

Malinko k vláčku a možná vůbec...Pokud bude zájem, pojede vlaček v pátek večer od hospůdku Motodůl / V Plešivecké/ na závody motokár, kde se bude péct prasisko a pít pivo a různě dovádět a pokud zájem nebude, tak bude akce přímo v Motodole bez vláčku a motokár, ale s prasetem a pivem a různou dobrou společností! Nejsem majitel, ale štamgast a ráda tam uvidím příjemný lidi, co mají chuť se bavit!
Heduš

Příspěvekod babča » 14 črc 2010 21:50

Informaci máte zaručeně správnou. Provozovatel vláčku je opravdu zkušební komisař autoškoly. Takže určitě nejlépe ví, s jakými světly má jezdit. ;)
babča

Příspěvekod elixdragon » 15 črc 2010 12:59

No hlaně, že to ví :lol:
elixdragon

Příspěvekod Aban » 21 črc 2010 12:48

elixdragon píše:Zdravim,
2) kde a od jaký firmy se ten vláček koupil a provázání této firmy na zastupitele města no ....
3) ten vláček má pod světly rádoby denní svícení, ale na 99% to není denní svícení, ale obrysové a k tomu ještě nehomologované pro provoz na pozemních komunikacích.

Zdravím,

ad 1/ .. myslím, že máte zbytečné starosti ;-)
ad 2/ .. vláček nekoupilo město, takze i do toho je vam p**. Jedině snad, že byste si ho chtěl koupit taky, pak by vám Radek Š. určitě poradil ..
ad 3/ .. můžu vás ubezpečit, že denní osvětlení .. jak znám řidičemajiteleprovozovateleazkušebníhokomisaře :-D .. je 100% v pořádku ..

Upřímně řečeno, váš příspěvek jsem nepochopil :-(

Martin B.

P.S.: Zkuste mu zavolat, určitě vám rád odpoví na vaše otázky. Kontakt najdete lehce na http://www.vyletnivlacek.cz .
Martin Brabec
Live IT s.r.o.
http://www.liveit.cz
Aban

Příspěvekod elixdragon » 21 črc 2010 16:08

Když jste ho nepochopil :?:
Tak nechápu proč na něj reagujete ;)
A to denní svícení není na 99% homologované. A pokud svítí denním svícením tak by jako komisař autoškoly měl vědět, že by neměl svítit v zadu :roll:
elixdragon

Příspěvekod Aban » 21 črc 2010 16:46

elixdragon píše:Tak nechápu proč na něj reagujete ;)

Taky jsem si to, když jsem to dopsal, říkal ;-)

Nicméně na ta světla se večer, jestli RŠ přijde na pivko, zeptám a dám vědět ..

Hezký den, MB
Martin Brabec
Live IT s.r.o.
http://www.liveit.cz
Aban

Příspěvekod Ing. Ivo PERNA » 21 črc 2010 17:52

Dobrý podvečer, krásný podvečer.
Myslíte si, že tento výletní vláček by se bez RZ mohl po Litoměřicích pohybovat? A víte, že velký technický průkaz je jednou z hlavních podmínek pro přihlášení do registru motorových vozidel? A neměl-li by TP, pak by toto vozidlo nebylo schváleno pro provoz na pozemních komunikacích?
Ing. Ivo PERNA

Příspěvekod Tomas.Marny » 21 črc 2010 19:38

Tak pokud mohu něco pověděti k tzv, denním světlům, opravdu musí býti ostatně jako vše na voze homologována, lze zjistiti pouhým pohledem, na to nemusím zastávat místo kdesi na empiru města, dále pak již zmíněná světla musí splňovat určité parametry co se umístění týká a dále, pokud jsou a býti musí zapojena odborně, svítí pouze v přední části vozidla a to prosím samostatně.
Pokud tato světla jsou homologována a mně osobně taktéž zdají se býti provenience made in China, tak nejsou na 100%. A pokud na zmíněném vláčku při automatickém sepnutí tato světla naběhnou a spolu s nimi svítí světla další, jiná, je to špatně a odporuje to vyhlášce.
Nehodlám se pouštět do diskuse kdo je a kdo není onen, popřípadě ten, ale ctít by zákony a vyhlášky měl v každém případku.
Předpokládám, že světla byla domontována dodatečně a dle mého úsudku co jsem měl možnost vidět, taktéž bych se přikláněl k názoru, že není vše jak by býti mělo, ale samozřejmě může to být jen a jen můj subjektivní dojem, vycházející z toho jak se městem míjíme...
Dennímu svícení zdar :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Tomas.Marny

Příspěvekod elixdragon » 21 črc 2010 20:04

Samozřejmě, že jsou dodělána a nejsou z výroby instalována. Maximální rychlost toho vláčku je prý 25 km/h myslím, že se jezdí rychleji. Mě je úplně jedno jestli je to tak, nebo tak. Ale pokud bude vláček účastníkem dopravní nehody a budou zranění tak jim díky tomuto nedá pojišťovna ani na obvaz.
elixdragon

Příspěvekod Lukino » 21 črc 2010 20:08

Nezávidíte jim ten vlak? Nechcete podobné auto pro osobní účely? Pro boha, řešit světla... Vždyť je to jejich věc, ať si třeba jezdí s lucernama v případě problémů bude mít problém řidič vláčku. Myslím, že je to náhodou skvělá věc a děti to pobaví a jestli jsou světla dle zákona jim je v tu dobu jedno...
Lukino

Příspěvekod elixdragon » 21 črc 2010 20:50

A proč bych měl já vlastně dodržovat zákony a vyhlášky?
Nejde o to, kdo komu co závidí, ale dal se na věc, která je službou pro lidi a může čekat naše reakce.
elixdragon

Příspěvekod simi » 22 črc 2010 08:46

Výletní vláček
od elixdragon » 14 črc 2010 20:16

Zdravim,

Pro lepší spánek elixdragona

ad1) mám jenom prodělečné věci, ještě provozuji cyklobus. Když prodělávám, nikdo mě nebude tahat po fórech.

ad2) výrobce Aval s.r.o. Bílovice. Vláček jsem koupil do Terezína. Tak asi někdo z Terezínské radnice mě donutil zaplatit 2 mega. Ale nelituji.

ad3) raději neváhejte a dneska v 10.45h nebo ve tři u vláčku na náměstí. Kouknete okem odborníka na zapojení (celou noc jsem na tom dělal, abych to předělal) a na 100 % to je denní svícení. Pořídil jsem to dodatečně, koupil u fa BIS, kde provedli i montáž. Hlavní důvod zakoupení denního svícení je prostý. Někdy jsem světla nerozsvítil, a nechci porušovat zákony, když jsem tak sledovaný.

aby lišky mohli zase dávat dobrou noc

od Vladislav Liška » 14 črc 2010 20:38

a vtipne na tom je to, kdo ho ridi pokud je moje informace spravna, tak je to zkusebni komisar autoskoly...
Dalsi podivna vec je ta, ze se nikde neda najit jeho provozovatel...

I presto jsem ale rad, ze tu jezdi, urcite to je prinos, jen snad, ze pan ridic by mohl chodit slusneji oblecen a nemluvit sproste aspon pred detmi...

--máte správné informace. Zkušební komisař autoškol u MÚ Lovosice, odbor dopravy a SH, na částečný úvazek. Ale to se dá zjistit na internetu.

--provozovatel je Mgr. Jana Šímová ičo 499 16 904

-- stavte se u vláčku a vezměte si oblek. Svezu Vás v kabině. Sprostá slova je můj problém, budu si kurva na to dávat větší pozor.

-- a jsem rád, že jste rád.

Ještě někdo nějaký dotaz? Vypínám lampičku kterou jsem si namířit do očí. A kluci až budete řešit něco neřešitelného, brkněte. Prostačkům rád poradím.
P.S.( jen rejte ........, aspoň bude hezky)

Radek Šíma
simi

Příspěvekod Vladislav Liška » 22 črc 2010 09:32

jen pro info: v ZOO Usti jezdi stejny vlacek, po Praze jich jezdi nekolik, v Drazdanech taky. Ridici jsou slusne obleceni (nikdo neni v obleku, ale nikdo neni ani v teplakach, prece jen reprezentuji) a nevsiml jsem si, ze by nekdo mluvil sproste natoz pred detmi. Dobrou noc :)
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod simi » 22 črc 2010 11:58

nikdy jsem v teplákách nejezdil. A jestli tím myslíte značková trička. Jsou nejlepší do těchto podmínek.
Nikdo mě ve vláčku ještě neřekl, že jsem nevhodně oblečen, to se musím dozvědět až na anonimním fóru.
simi

Příspěvekod elixdragon » 22 črc 2010 16:30

No nevím, ale já bych to neřekl jen tak někomu, to by snad měl vědět každý sám jak se má oblékat.
A to denní svícení homologované podle mě není, protože denní svícení svítí úplně jinak, než ty vaše bludičkové SMD DIODY a Vy nás tady mystyfykujete, protože kdyby Vám to zapojovala firma, která s tím má zkušenosti, tak Vám udělá vypínač, který bude odpojovat ostatní světla.
Při denním svícení se totiž nesmí svítit ostatními světly a Vy milej zlatej svítíte a to jste zkušební komisař :lol:
A že píšu anonymně? Nikoho zde neurážím a nepíšu sprostě, tak proč se podepisovat :?:
Asi jsem prosťáček jak zde uvádíte, ale na značkové tričko taky ještě mám a tepláky ty nosím, ale doma, nebo chalupě.
elixdragon

Příspěvekod simi » 22 črc 2010 18:01

tak naposledy. Nevím jaké máte technické znalosti o denní svícení, ale mohu Vás zasvětit. Při otočením klíčku v zapalování se zapnou světla pro denní svícení (žádný vypínač). Při aktivaci parkovacích, potkávacích a dálkových světel, světla denního svícení automaticky zhasnou. Nevím jestli jste neměl čas k vláčku dojít, ale moje denní světla svíti a žádná jiná nesvítí. Práci provedla fa. Bis se sídlem na Lhotce. Dost dobrá fa. přes autoelektro. Netušil jsem, že mě místo denního svícení nalepily světlušky pod průhlednou izolepu.

Značková trička a tepláky si určitě užijte.

K podpisu. Nevím jakou dobu si pamatujete, ale já za bolševika maturoval. To se každý bál podepsat a v některých lidech to zůstalo, někteří to okoukali, některým to poradily, ale všichni anonimové jsou závistivci.

Vypněte to PC, běžte někam mezi lidi a ono se Vám uleví. Když jdeme na pivo, tak tam probereme tolik, co vy nenapíšete na foru ani za týden.

Napište, co Vás ve městě potěšilo.

Radek Šíma
simi

Příspěvekod Vladislav Liška » 23 črc 2010 17:36

Kde mel mit onen inkriminovany vlacek ty LED svetla? Dneska jsem na to koukal, ale niceho jsem si nevsiml, svitil normalne hlavnima svetlama.
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod simi » 23 črc 2010 18:27

svítil, aby si na Vás posvítil. :ugeek: Chce se to lépe podívat a doporučuji při dnešním počasí denní svícení vyměnit za potkávací světla. :!: Nechtěl bych Vás odvádět od jiných témat, aby jste neprošvihl přestrkat všechny lavičky od Vašeho bydliště. Až ty lidi budete před volbami nahánět, aby nebyli daleko. :idea:
simi

Další

Zpět na Ostatní