Gymnázium Josefa Jungmanna

Re: Gymnázium Josefa Jungmanna

Příspěvekod dejavu » 22 čer 2011 07:37

dejavu

Příspěvekod FiserovaS » 22 čer 2011 11:25

Další podpásovka Bulasové. Právě jsem se dozvěděla, že 8 učitelů - odborářů (Nergl, Bašus, Šimánková, Fialová, Živcová, Putnarová, Tůmová, Kohout) dostali výpověď. Takže další likvidační krok té ....... .
FiserovaS

Příspěvekod Jirka » 22 čer 2011 11:59

Vážení čtenáři tohoto fóra. V neděli uplyne přesně půl roku od vzniku této diskuse.
Co jiného jste čekali ? Vždyť pevná koalice ČSSD a ODS vládnoucí kraji, a tím i středním školám byla demokraticky zvolená. Těmto lidem nejde o úroveň vzdělanosti, protože vzdělaní lidé nejsou jejich voliči. A proto kraj svým projektem tzv.páteřních škol cíleně snižuje úroveň vzdělanosti v kraji a to již od loňska. Budou podporovat pouze školy, které jim a jím blízkým umožní lehce získat "papír" o vzdělání. Viz poslanci obou stran a jak získávali onen papír- jsou toho plné stránky.
Městské zastupitelstvo Litoměřice se zmůže jen na ubohý protestní dopis s křížkem po funuse. A to tam jsou i krajští zastupitelé, kteří na kraji ani nešpitli, když rušili Gymnázium Josefa Jungmanna. V Litoměřicích sedí dokonce v poradním orgánu rady města pro školství oba předsedové ČSSD. Jak radili v této aféře radě města? Svěsili ohon a trapně to jen sledují. Spíše mi to připadá jako vnitrostranický boj uvnitř ČSSD. A vedoucí strana ve městě se postavou pana starosty raději ukazuje s řetězem na krku při předávání vysvědčení na soukromé škole a chudáci gymnazisté(dříve elita města) trapně dostávají vysvědčení ve třídě. Končím a jsem rád, že mé děti absolvovaly ještě za Praibiše. Ta troska v čele dnešního gymplu mi silně připomíná pěnici Bartošovou, jaký ji asi čeká konec?
Jirka

Příspěvekod Petr » 22 čer 2011 12:05

Teď se projeví, jaký je tam mezi pedagogy kolektiv a do jaké míry je učitelský sbor ke svým kolegům loajální, tedy zda je podpoří. Nebo jim prostě jde jen o ten flek a jejich osud je nezajímá? Že by ono staré známé - neštěstí bližního potěší, hlavně když se nejedná o mě? Pochybuji, že většina z nich za ředitelku dýchá a schvaluje její počínání....
Petr

Příspěvekod Jaroslav Šíma » 22 čer 2011 13:24

Vedení ve složení Bulasová, Lorenc, Hrbková, Vyšinská a Krupková (třetí nejmenovaná zástupkyně) dnes všem ukázalo, co se stane s těmi, kdo se jim postaví. Asi tak před dvěma roky bych řekl, že se proti nacistickému jednání Bulasové zbytek pedagogického sboru postaví. Teď si to však již nemyslím. Myslím si, že zalezou do děr a budou dělat, že se jich to netýká anebo naopak budou hlasitě přizvukovat. Pro mě, jako otce budoucích studentů, tato střední škola přestala existovat.
Jaroslav Šíma

Příspěvekod jimi brown herrer » 22 čer 2011 13:56

Někomu z pedagogů ta situace prostě vyhovuje. Jen pro upřesnění, slyšel sem, že výpověď dostali 3, ostatní prý odešli.
jimi brown herrer

Příspěvekod dotik » 22 čer 2011 14:43

http://www.litomericko24.cz/aktualne/1- ... i-studenti
zatim bez vyjadreni odboraru - doplnim
dotik

Příspěvekod Jirka » 22 čer 2011 15:52

Blahopřeji Láďovi Šrajbrovi k prudkému zvýšení kvality pedagogického sboru a počtu studentů jeho gymnázia. Má licenci na všechny druhy gymnázií a tak může převzít celé bývalé Jungmannovo a za rok převzít i jeho název.
Jirka

Příspěvekod rajnoha » 22 čer 2011 17:05

Už jsem se těšil, že to je o Litoměřicích. Popis by seděl :-)
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerik ... f=stalo-se
rajnoha

Příspěvekod winie » 22 čer 2011 19:31

vidite to :D a ten jen nasaval :lol: kazdopadne to co pani bulasova provedla s litomerickym gymnaziem je slusna kremace.
Winie = Vít Hrzán
winie
Ověřený uživatel

Příspěvekod Petr Panaš » 23 čer 2011 06:36

Já jsem jenom zvědavý jak (a zda vůbec) se tato kauza promítne do výsledků krajských voleb za litoměřické volební okrsky. Pokud ne, je to jednoznačný signál, že si mohou politici dělat co chtějí a všechny demonstrace, petice atd. nemají valný smysl.
Petr Panaš
Ověřený uživatel

Příspěvekod Jirka » 23 čer 2011 07:12

Ale pane Panaši. Vždyť místní organizaci strany zelených je to co se děje s krajským školstvím srdečně jedno. Špitlo je nové krajské vedení. Jediný kdo se v celém kraji ozývá jsou organizace TOP 09, ale ty na problém nemají vliv.
Jirka

Příspěvekod Petr » 23 čer 2011 07:34

Petr Panaš píše:Já jsem jenom zvědavý jak (a zda vůbec) se tato kauza promítne do výsledků krajských voleb za litoměřické volební okrsky. Pokud ne, je to jednoznačný signál, že si mohou politici dělat co chtějí a všechny demonstrace, petice atd. nemají valný smysl.

Podle mě se toho moc nezmění. Lidé volí podle "velké" politiky a současná vláda chce reformovat, což jí u voličů škodí. Takže oranžoví s rudými mají vítězství zaručené! Modří jim zase půjdou na ruku (Šulc...), aby neztratili teplá místečka. Gymnázium je pro většinu lidí zajímavá, leč epizodní záležitost, která jejich vlastní život neovlivňuje (zatím). A tihleti arogantní a neschopní panáci z kraje si to moc dobře uvědomují. To bychom se museli víc angažovat i v těch záležitostech, které jsou za dveřmi našich pelíšků... Asi to vidím moc černě, ale když přijdete do styku s těmi, kterým jsme dali mandát rozhodovat o věcech veřejných, jsou to naprosté kopie té předlistopadové arogantní lůzy. :twisted: Ti slušní, kteří chtějí opravdu pomáhat, jsou mnohými považováni za slabochy (Landa, Panaš...). Tak to vidím, bohužel. Chtěl bych se však mýlit!
Petr

Příspěvekod wind » 23 čer 2011 07:39

Dobrý den. Nic ve zlém, ale doufám, že už vám to došlo jak vidím, že konstruktivní jednání je ten správný postup a ne nátlakové akce. Nic víc není třeba dodávat. Dobře se připravte! Vy Dotiku jednáte za kterou politickou formaci? ;)
wind

Příspěvekod Petr Panaš » 23 čer 2011 07:51

Pro Jirku. Litoměřické SZ situace kolem gymplu (ale obecně slučování středních škol) není volná. Proto iniciovala vyjádření postoje krajské organizace SZ (což nám připadlo, že má větší váhu). Ale asi to není o tom, aby si jednotlivé politické strany dělaly z tohoto problému profit, ale našlo se řešení. Nejde v tomto případě ani šmahem odsuzovat ČSSD a ODS jako celek, opět je to o lidech na rozhodujících pozicích. Nechci proto někoho ani navádět aby volil nebo nevolil tu či onu stranu, ale díval se, kdo na kandidátce je a měl alespoň malinko přehled, kdo co pro kraj (město) dělá. O tom by měly volby být. Současná situace kolem gymplu je už vážně průšvih a doufám, že naši regionální politici využijí své členství v krajském zastupitelstvu k nápravě. Pokud ne, je to o politické zodpovědnosti před voliči.
Petr Panaš
Ověřený uživatel

Příspěvekod Llukas007 » 23 čer 2011 08:06

Petr Panaš píše:Já jsem jenom zvědavý jak (a zda vůbec) se tato kauza promítne do výsledků krajských voleb za litoměřické volební okrsky. Pokud ne, je to jednoznačný signál, že si mohou politici dělat co chtějí a všechny demonstrace, petice atd. nemají valný smysl.

Podle mě se to do výsledku voleb promítne, ale nijak valně. Sociálně slabší jedinci vymění svůj hlas jako vždy za klobásku a oranžový kelímek s pivkem. Ale přeci jedna věc je zde na celém pozitivní! Dnešní mladá generace si uvědomí co znamená totalitní politika a bude do života vyzbrojena dobrým názorem na demokratické principy! Které jsou v tomto případě na 300% totálně pošlapávány!
Llukas007

Příspěvekod Jirka » 23 čer 2011 08:34

Vo tom to je. Doufám, že to mladé voliče přiměje jít k volbám.
Jirka

Příspěvekod Jirka » 23 čer 2011 08:39

Pro objevitele Ameriky a spícího.
Už 12 dub 2011 ve 13:54 jsem na toto fórum napsal a žádná odezva.
Tak zítra.
Zítra bude krajské zastupitelstvo hlasovat o degradaci středního školství v okrese. Jsem zvědav jak zastupitelé z okresu Litoměřice budou hlasovat a jestli nám to sdělí. Měli by to být (příjmení) Haškovcová, Mezian, Perna, Ryšánková, Seifert, Terber, Lízlová... Ale asi se odpovědi nedočkáme, protože s námi komunikují jen před volbami, když potřebují naše hlasy.

Tolik citát. A vidím na stránce GJJ, že jakýsi Terber je ve školské radě. Žeby spoluviník?
Jirka

Příspěvekod jqh » 23 čer 2011 09:27

jqh

PředchozíDalší

Zpět na Školství