od wind » 08 čer 2011 13:30
Dobrý den všem účastníkům těchto stránek. Nediskutuji tak často, ale k problematice místního gymnázia k němuž mě vážou i mé vlastní vzpomínky,bych měl několik strohých poznámek:
1/ s paní ředeitelkou Bulasovou jsem se viděl jednou v životě v době, kdy dělala místostarostku v Roudnici nad Labem, tudíž ji neznám.
2/ nejednoznačně připravené výběrové řízení, patrně pod politickým tlakem, což je dnes běžné u všech politických stran, vyneslo do funkce ředitelky paní Bulasovou.
3/ existuje určitá skupina osob, pedagogického sboru, která s tím nesouhlasila.
4/ existuje určitá skupina osob, pedagogického sboru, která s tím souhlasila.
5/ nesouhlasící skupina osob si nesmyslně vzala do područí studenty gymnázia.
6/ studenti gymnázia jistě mají právo se k situaci vyjádřit, avšak samostatně!!!
7/ do hry přirozeně zasáhl zřizovatel, bohužel nešťasně. O problému se vede diskuse a poslouchají se argumenty obou stran. Měly by být srozumitelné oběma stranám.
9/ po dlouholetém působení předchozího ředitele pana Petra Praibiše, se dala očekávat snaha některých pedagogů o uvolnění morálky.
10/morálka se skutečně uvolnila díky situaci, která nastala, což není pro studenty dobré, protože klesá úroveň odborné výuky!!!
Co by se dalo dělat : mám jeden nápad, nad kterým se zamyslete - spojte ve své představě autoritu pana Praibiše,pedagogické schopnosti pana Švihlíka, přidejme k tomu trochu manažerského grifu a máme určitou představu studentů i pedagogů o tom, jak by měl vypadat nový ředitel. Silně však pochybuji o tom, že by se do takto rozvrácené atmosféry Vladimír Švihlík ucházel o místo ředitele. Tak co s tím? Chcete tvrdou kázeň? Nechcete. Chcete svého ředitele? Ten by to měl strašně těžké. Vy to dnes už totiž nevíte a tím trpí studenti nejvíce. Bylo by dobré vzít rozum do hrsti a s chladnou hlavou si vyříkat problémy,paní ředitelko a zároveň vy rebelové, dejte nohu z plynu a podívejte se co je za vámi a před vámi. Myslím, že úkolů je strašně moc a gymnázium Josefa Jungmana si toho už vytrpělo dost.