Nabízím můj subjektivní řebříček chutnosti jídel v některých Litoměřických restauracích a jídelnách, třeba to někomu pomůže (od nejlepších k nejhorším):
1) Restaurace CAPRA na Mírovém náměstí
Chuťově výborné i za trochu vyšší cenu. Kvalita jídla dlouhodobě vyvážená. Poslední dobou si možná trochu více "hrají" na lepší restauraci než by bylo záhodno, ale v LT stále první. Sem můžete pozvat své obchodní partnery, aniž by hrozilo faux pas.
2) Restaurace u sv. Štěpána
Zde bych řekl těsně druzí, jídlo výborné za příjemnější ceny. Velice zřídka se stane, že se něco až tak nepovede.
zde je trochu odskok a následují další:
3) Hostinec u kapličky
Celkem příjemné překvapení. Jídlo chutné, ceny OK. Uvidíme jestli to udrží.
4) Restrarace Johannahof
Jídlo chuťově hodně hospodské - neurazí/nenadchne. Po posledním zdražení a zmenšení porcí nic moc poměr cena/výkon. Ale zatím to jakž takž jde.
5) Pivovarský Sál
Jídlo příjemné, dobře vychucené. Problém je s nevyvážeností kvality jídla. Někdy vynikající, někdy průměrné až podprůměrné. Tohle kdyby vylepšili, mohou být na 3-4 hned.
6) Bistro Pekařka
Celkem fajn jídlo. Občas nevyvážené, někdy špatně vychucené. Co jim nejde, jsou polívky. Ty jsou opravdu mizerné.
7) Radniční sklípek
Dříve vynikající, pak ucházející, nyní průměrné až podprůměrné. Zde reálně hrozí, že váš obchodní partner nebude spokojen.
8) Restaurace Dobrá Bašta
Stejně jako sklípek. Zpočátku to bylo OK, poslupně se to zhoršovalo. Nyní jídlo spíše průměrné s výraznou nevyvážeností (asi dle kuchaře)
Tak to jsou restaurace kde jsem byl vícekrát, aby se dala vyloučit náhodná výjimka nahoru i dolu.
Restauracím a jejich majitelům bych jednoznačně vzkázal. Pokud máte víc kuchařů, vždycky bude jeden horší než druhý. Je potřeba toho horšího zvláště hlídat a vést k tomu, aby se velmi rychle přiblížil k tomu lepšímu, nebo ho vyhodit. Restaurace, která má výrazné výkyvy v kvalitě jídla, je ztracená. Po několikerém spálení nikdo nebude riskovat propadák, zvláště když bude chtít někoho pozvat(známé, obchodní partnery atd.). Pokud se smíří s dvojí kvalitou kuchařů, tak by bylo rozumné do jídelníčku dát informaci, kdo zrovna vaří a ideálně i na internet. Lidi budou chodit na toho lepšího kuchaře a majitel má jasno, jestli se mu ten horší vyplatí.
No a na konec dle mě jednoznačně nejhorší hrůza - stravovací armagedon:
Gastronomické centrum POHODA
Neuvěřitelné "šlichty", možná pár(opravdu maximálně 2) jídel, co jsou jakž takž. Jinak to nejhorší a nejnekvalitněší co se dá v LT pořídit. Možná, že pro někoho OK kvůli ceně, ale v podobných cenách se dá v LT najít jídlo, které je stále o několik řádů jinde. Tady naprosto nechápu, jak ještě může existovat. Jedině snad, že konzumenti opravdu nemají jinou možnost a volí mezi Pohodou a hladem

, nebo nemají s čím srovnávat. To snad i v Centrální školní jídelně jsou proti Pohodě úplní lumeni.
Znovu opakuji, srovnání je ryze subjektivní a ostaní to mohou mít diametrálně jinak.
