Přišlo mi to jako výborný nápad, hezké zpestření a konečně dobrá věc od téhle partičky co zabila například Farmářské trhy.
Ouha, byl jsem bláhový. Nyní několik faktů.
Kluziště má rozměry 20x10 metrů - malé, ale nevadí.
Kluziště není ledové, ale plastové. Rychle tupí brusle - má tam být služba, co je bude vozit na stadion k nabroušení. Na ploše je nalitý nějaký roztok pro lepší vlastnosti, někde ho nazývají olejem. Kdo chce, může si vygooglit reference na takováto hřiště - vládne nespokojenost. Budiž, je to pro radost a ne na výkon.
Podle mých informací ze dvou zdrojů se má za vstup na kluziště platit. Ok, nic proti ničemu, uvidí se za kolik.
Pan Dostál se prezentuje tím, že na hřiště sehnal dotaci. Ovšem už nedodává celou pravdu, dodám ji tedy já - dotace je od města, a není schválená, schválit se má až v polovině doby, kdy tam hřiště dávno bude. Asi si to kluci holt dobře upekli.
Kolem hřiště jsou reklamy. Společností navázaných na pana Dostála a okolí. Poněkud nevkusné, takže idylka vánočního náměstí je dokonale zkažená.
Před lety byl na náměstí na Vánoce autodrom. Všichni na to nadávali a teď tu je další opičárna.
Smutné je, že pan Wünsch bude argumentovat dětmi, a že to je pro ně a komu se to nelíbí, tak je necita. Ono je to ale především pro peněžky pár lidí a děti jsou jen rukojmími. Smutné.
A perlička na závěr? Zahrada Čech údajně chce to hřiště po pronájmu odkoupit. Doufám, že ne za městské peníze jako stánky, ale hezky za své. Vlastně i za naše, město na Zahradu doplácí