Petr Urbánek píše:Pro zájemce níže uvádím odkaz na článek s příklady výsledků některých hlasování na ustavujícím zasedání zastupitelstva města Litoměřice dne 4.11.2014. Každý nechť si udělá svůj vlastní obrázek.
http://www.parlamentnilisty.cz/profily/ ... cuje-36325
Petr Urbánek
ajina píše:Plně souhlasím,že koalice silou hlasů v zastupitelstvu prosadila to,co chtěla. Čemu se ale divíme, když máme vzory mnoho let ve sněmovně.
Měla bych dotaz na p. Urbánka. Druhá varianta koalice vycházela ,že místo ODS+ostatní by byla ANO+ostatní. Mohl byste říct (i v kontextu s vaší negativní kampaní), jak by vypadaly návrhy a hlasování, pokud by ANO bylo v koalici? Z Vašeho postoje zde mám dojem,že byste odhlasovali opoziční návrh na členy pro finanční výbor, kontrolní, atd ?? Proč tomu nevěřím?
Ajina
Jaromír Mareš píše:Vážený pane Urbánku,
můžu Vás požádat o zveřejnění Vámi několikrát avizované Opoziční smlouvy? Za kladné vyřízení předem děkuji.
Petr Urbánek píše:Jaromír Mareš píše:Vážený pane Urbánku,
můžu Vás požádat o zveřejnění Vámi několikrát avizované Opoziční smlouvy? Za kladné vyřízení předem děkuji.
Vážený pane Mareši,
já jsem ODS a KSČM při jejím uzavírání nesvítil, takže její obsah bohužel neznám. Ten by jste nám tedy měl sdělit Vy či Vaši spolustraníci.
Jak zcela jistě víte, smlouvy nejsou uzavírány pouze písemně, ale smlovou je i ústní dohoda uzavřená mezi 2 právními subjekty v níž je domluveno plnění (podpora KSČM pro návrhy koalice a nepodpora KSČM pro návrhy opozice při hlasováních zastupitelstva, což bylo při mnou zmiňovaných hlasováních zcela patrné) a protiplnění (některé funkce pro KSČM + něco dalšího, co zatím zůstává před veřejností utajeno). Vy sám jste se na tomto fóru ve Vaší odpovědi Petru Panašovi o takovéto dohodě s KSČM zmiňoval, takže by pro Vás můj komentář neměl být překvapením.
Rád bych využil této příležitosti a požádal Vás o vysvětlení proč byla již na prvním ustavujícím zasedání Zastupitelstva města Litoměřice porušena koaliční smlouva minimálně tím, že nebylo dodrženo její následující ustanovení "Smluvní strany se dále dohodly na proporcionálním obsazení výborů zastupitelstva a komisí Rady Města koalicí a opozicí, za účasti expertů navržených politickými stranami zastoupenými v Zastupitelstvu města Litoměřice.". Čtenáře by jistě zajímalo zda bylo toto posledním porušením této koaliční smlouvy či zda se máme připravit na to, že takto bude koalice postupovat opakovaně. Děkuji
Petr Urbánek
Petr Panaš píše:Jardo, předně jsem rád, že píšeš i po volbách a nevykašlal ses na to. Za to díky. A teď pochvaly končí a začnu rejpat
- Vidím, že jsem se stal, stejně jako pan Urbánek, člověkem, který není svými schopnostmi a důvěryhodností pro Litoměřice přínosem. Pouze doufám, že to tak vnímá pouze koalice. Pokud to tak je, tak to snad i přežiju
- Když cituješ z koaliční smlouvy, tak si vybíráš pouze to, co se ti hodí. Píšeš : "budeme prosazovat spolupráci se všemi politiky, které budou svými schopnostmi a důvěryhodností pro Litoměřice přínosem." Ale v koaliční smlouvě je psáno : se všemi politiky demokratických stran. Má otázka tedy zní : Považuje ODS už nyní KSČM za stranu demokratickou, když spolupracuje s jejími politiky ? Spolupráce je písemně zakotvena v koaliční smlouvě přenecháním předsednictví kontrolního výboru. Prosím o odpověď, děkuji.
- Proč koalice hned při první jednání zastupitelstva porušila předmětnou smlouvu ? Na to jsi také ještě neopověděl. Nejde teď o konkrétní jména. K porušení došlo ještě před hlasováním o jednotlivých lidech tím, že se určil na návrh Karla Krejzy (ODS) počet míst ve výborech tak, že minimálně na 2 strany se vždy nedostane. To si neuvědomujete, jak si veřejným porušením smlouvy kazíte reputaci ? Do porušení vaší koaliční smlouvy by mě mohlo být houbeles, protože nejsme smluvní stranou. Ale bylo řečeno, že koaliční smlouva se rovná programové prohlášení. A to mě tedy volné být nemůže !
- Udělat tlustou čáru za kampaní šlo udělat právě zapojením opozice do společné práce, a to díky výborům. Místo tlusté čáry jste ale začali kopat příkop. Jsem zvědav, jak se postavíte k obsazení komisí. Pevně doufám, že dojde na slova pana starosty a přestane to být o politikaření, ale bude to o lidech.
- Je smutné, když se obsazuje na základě politických dohod a ne třeba ochoty pracovat. Třeba člen kontrolního výboru nominovaný (a koalicí schválený) za Sport a zdraví. Jako člověk je fajn a nemám vůči němu ani to nejmenší. Členem kontrolního výboru už byl. Ale podívali jste se někdy do zápisů tohoto výboru ? Pokud ano, tak byste zjistili, že tento rok nebyl ani jednou přítomen ! A zvolíte ho opět. Nerozumím.
- Nic, budu končit. Budu moc rád, pokud na mé otázky odpovíš.
simi píše:ahoj Petře, zeptal bych se , zda to dali Ano 2011 v Lovosicích s KSČM?
A rozhoduje ten kdo má většinu, a to je přeci demokracie, to jsme chtěli i před 25 lety, to snad chceme i dnes a snad i v letech budoucích.
Stačí přece vyhrát volby
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků