wiki píše:Litoměřické pivo bylo výborné, jako jedno z mála bylo postavené na chmelu. Proto bylo i správně nahořklé. Pokud vím, tak pivovar měl (má!) vlastní ARTÉZSKÉ studně - to je něco, o čem si mohou většinou pivovary nechat zdát. Nesnáším diletantské verdikty - asi špatná voda - to spíš chtělo vyhodit sládka nebo se vrátit k recepturám, kdy se pivo dalo pít, stav piva se samozřejmě po revoluci začal zhoršovat, ale proč? Protože se do pivovaru přestalo investovat. A protože se vařilo méně a méně a protože to nezvládl management pivovaru. "Znalec" Winie miluje pravděpodobně Březno nebo jiné mostecké pivo, které se dělá opravdu z upravované vody (Flájská přehrada). Píšete: všech pamětníků - nejsem všech a věřte, že tohoto výborného piva jsem se něco napil. Litoměřická 11° byla na dnešní úrovni piva z pivovaru Platan nebo Rebel.
A poznámka nakonec: Ve Cvikově (u Nového Boru) se snaží obnovit regionální pivovar. Proč asi? A dá to hodně práce, protože to skoro stavěj na zelený louce, Litoměřice mají to hlavní: budovu, vodu, prostory. Za krachem pivovaru se musí hledat i jiné důvody. Např. Vratislavice odkoupil pražský pivovar a ihned zrušil, aby neměl konkurenci a začal cpát Liberečákům "pražskej sajrajt". A protože měli vratislavičtí rádi své pivo, postavili si pivovar znova (Konrád).
nebylo nutné se do mne mohutně pouštět. Já kalich nikdy nepil, možná tak když sem dědovi ucucával pěnu

Jinak píšete že LTM mají budovu, prostory a vodu. To je sice fajn, ale není technologie, budova je ve stavu vyžadujícím mohutnou investici, která pro město znamená silně nejistou návratnost. Dalším faktorem je stávající obchodní napojení restaurací a barů na velké pivovary. Ty jsou vázané smlouvami, mají od pivovarů vybavení a velmi často individuální podmínky. Získat si dostatečnou síť v okolí by byl také problém. Vedle toho, stávající činovníci dosazení městem do příspěvkových organizací, už tak se svou činností při nejmenším zápasí... Obnovení městského velkého pivovaru je dle mého názoru jedna z nejhorších variant