Pro rok 2009 byl harmonogram prilozen, pro rok 2010 nikoliv (coz nemusi byt nutne umysl).Zhotovitel se zavazuje provozovat vláčkovou dopravu a cyklobus od 1.7.2010 do 31.8.2010 dle předkládaného návrhu, minimálně však s četností 5x týdně vláčkovou dopravu a cyklobus 2x týdně. Harmonogram jízd, tras a ceník, je nedílnou součástí této smlouvy.
Vladislav Liška píše:Dobrý den všem,
v různých fórech padly různé dotazy směrem k radnici, na které nikdo neodpověděl. V rámci zákona 106/1999 o svobodném přístupu k informacím jsem o ně požádal oficálně město. Na některé se mi dostalo odpovědi, na některé ne, takže popořadě:
Elektrokola radnice nenakoupila, v rozpočtu na ně ani nikdy nebyly vyhrazeny peníze.
Výběrové řízení na provozování vláčku ani v jednom roce neproběhlo, smlouva byla uzavřena vždy jen na červenec a srpen, město zaplatilo vždy 200 000, nejedná se o dotaci. Pokuta, pokud vláček vůbec nevyjede, je 3000 korun za den. Smlouvy podepsal místostarosta Tvrdík.
Výběrové řízení na stavební úpravy nového informačního centra proběhlo a stavební úpravy včetně projektů stavebních úprav stály 1,86 milionu.
Na vybavení nábytkem nového informačního centra výběrové řízení neproběhlo a nábytek včetně projektové dokumentace stál 1,130 milionu. Vše od jedné firmy. Mám i kompletní faktury nábytku a nejen dle mého názoru je to silně předražené. Za akcí stojí místostarosta Tvrdík.
Vybavení nábytkem odstěhovaného bytového hospodářství stálo 234 tisíc, nábytek dodávaly dvě firmy. Vybavení nábytkem Czech pointu po bývalém informačním centru stálo 188 tisíc, realizace dvou jiných firem.
Dále jsem žádal informace a smlouvy o výběrovém řízení na provozování lodní dopravy. Bohužel mi toto nikdo z úřadu nemohl dát, neb smlouvy má u sebe místostarosta Tvrdík, ten mi je v rozporu se zákonem neposkytl a odkázal mě na Labskou paroplavební společnost. Pro dokreslení situace dodávám, že ředitelem Labské paroplavební společnosti je Jaroslav Tvrdík (ano, místostarosta v jedné osobě). Labská paroplavební společnost byla založena až v červnu 2010, takže i kdyby zákon povoloval místostarostovi odkázat mě na někoho jiného, tak tato společnost mít mnou požadované informace nebude. Informace se budu snažit získat i nadále, protože ze zákona není možno je odepřít. Případný soudní spor město prohraje a i když se neuděluje žádná pokuta, tak informace bude muset vydat a zaplatit soudní poplatky. Dalši postup konzultuji a spolupracuji s Transparency International, tak snad to dojde do zdárného konce i přesto, že lhůta na vydání infromací už vypršela.
Budu rád pokud se nad těmito informacemi rozvine diskuze a třeba někoho i napadne jak změřit zda finance vydané navíc za informační centrum a jeho aktivity jsou pro město a jeho obyvatele přínosem. Jeden nápad mám, ale bude asi chvíli trvat shromáždit informace.
Hezký den.
Jaroslav Tvrdík píše:
Ano p. Liško, jsem ředitelem Labské paroplavební společnosti o.p.s., která má svoje řídící orgány a zastupuje zájmy několika měst a obcí. Proto Vaší žádost o informaci obdrželi všichni členové správní rady. Odpověď od právního zástupce společnosti jste již dostal.
Zdá se p. Liško, že si neumíte dát do souvislosti všechny přínosy pro Litoměřice, které přináší rozvoj cestovního ruchu za poslední roky. Rád vysvětlím Vám i dalším zájemcům otázky okolo rozvoje cestovního ruchu v Litoměřicích a okolí. K dispozici jsem ve své kanceláři na radnici, stačí se ohlásit předem.
Petr Panaš píše:Pokud se týká stavebních úprav prostor bývalého OSBH (dnes nové Informační centrum), tyto byly hrazeny z kapitoly správního odboru MěÚ, který také zajistil vyhotovení projektové dokumentace a kompletní stavební dozor. Projekt byl zadán arch. Jarkovskému, který udržuje a vlastní projektovou dokumentaci budov úřadu, starých matric, výkresů a zaměření. Vlastní realizace stavebních prací pak proběhla na základě vypsaného výběrového řízení, které bylo zveřejněno na úřední desce.
Co se týká interiéru, tam byla situace následující. Vše od výběru návrhu studie a vlastní realizace bylo v režii místostarosty Jaroslava Tvrdíka, žádný z úředníků do tohoho nemohl a ani nezasahoval. Objednávky a další související dokumenty k vybavení interiéru podepisoval přímo pan místostarosta Tvrdík. Protože místostarosta nedisponuje rozpočtovými prostředky, byly tyto výdaje hrazeny z rozpočtu správního odboru, kde tato položka byla schválena zastupitelstvem. Z tohoto plyne, že ani tajemník, ani vedoucí správního odboru nemohli nijak zasáhnout a ovlivnit výběr a dodání interiéru do nových prostor IC.
Pokud bych chtěl objednat elektrokola, která nebyla zakomponována v rozpočtu města pro rok 2010, jednalo by se z mé strany o rozpočtovou nekázeň. Mediální iniciativu a prezentaci nákupu kol ze strany pana Tvrdíka jsem ovlivnit nemohl.
K přestěhování odd. bytového hospodářství se vyjadřovat nemohu, neboť se jedná o rozhodnutí z doby, kdy jsem nebyl ve funkci tajemníka.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků