od jamarltm » 21 lis 2018 07:41
Bydlím v Muchovce už víc jak 30 let. Já vím, není to zrovna Miřejovická stráň nebo pražská Ořechovka, ale žít se tam dá. Na jednu stranu výhled na město, Radobýl a Hazmburk a na druhou stranu do přírody, na Mostnou horu, Hradiště a tak. Snad jeden jediný problém v Muchovce je, a to nedostatek parkovacích míst. A je to opravdu velký problém, po čtvrté hodině odpolední už prostě před domem nezaparkujete a musíte objíždět sídliště, než nějaké místo najdete. Za těch třicet let i přes poměrně rušný provoz nepamatuji, že by se zde v ulici přihodil nějaký úraz chodci, byť ulice disponuje jedním přechodem, hned na jejím začátku u stánku. Tak mi někdo vysvětlete proč se našel mně neznámý dobroser, který se rozhodl nám místním zkvalitnit život? Myslíte, že mám na mysli nějaké rozšíření parkovacích míst, viďte? Ale kdeže, náš milý dobroser rozhodl, že nám za to, že jsme byli celých 30 let hodní a kvůli tomu nedostatku parkovacích míst moc neprudili, postaví nový přechod pro chodce. A protože v Litoměřicích na to máme, tak to nebude jen tak ledajaký přechod, ale rovnou dublovaný a s pořádným ostrůvkem na jedné straně a 10 m dlouhými žlutými čarami před a za na straně druhé. Takový, který nikde jen tak nemají, leda možná v Praze před Strahovem, kde sloužil pro nástup spartakiádních cvičenců v osmistupech. To, že obyvatele ulice s největším nedostatkem parkovacích míst ve městě připravil svým „dárkem“ o cca 8 parkovacích míst, dobroserovi zřejmě nevadí. Hlavně, že se prostavěly nějaké prostředky.
- Přílohy
-