od Heduš » 15 kvě 2012 13:21
Ani kvalita pečiva ve Sparu není ideální a přitom se nedá říct, že by bylo zrovna levné. To už jsem popsala v tématu o pekárně Kodys Hamele. Jihočeské máslo je drahé, ale taky ne vždy je v pořádku. Koupím ho a trvanlivost je ještě třeba déle jak měsíc a třetí den v něm cítím pachuť žluklosti, jindy celkem v pohodě. Zkoušela jsem i některá jiná másla s cenou kolem 40,- a žádné nadšení, snad jen máslo Tatra, ale to kolem 40,- za 200 gr, kvůli ceně je málo kdy a kde.
Kvalita potravin se řešila i v pořadu "Máte slovo "/ ČT 1/, kde ředitel mlékarny mluvil o tom, že opravdu nejlepší máslo je takové, které se jmenuje Čerstvé máslo. To se však nedá v Litoměřicích nikde koupit.
Začala jsem ale třeba kupovat Jihočeský jogurt ve skleničkách, cena je sice kolem 20,-, ALE když jsem v řadě jogurtů zjistila, že kromě poctivě vypadajícího složení je ho 200gr, tak nebylo co řešit.. Pro šunku a klobásy chodíme do Kauflandu po pravé straně u vchodu k pultu, bereme tam i nízkotučný krájený sýr, který výborně chutná, vydrží a neslepí se do koule a hlavně chutná pořád stejně. Ale protože jsem tam spokojená, jinde nezkouším.
Nikdy už nekoupím "umělohmotnou Nivu", kterou naplníte řízek a ona se vůbec nerozteče, zůstane v pořád stejněm tvaru, když jí hodíte do omáčky nastrouhanou, stále bude plavat.. a toho by bylo víc. Některé výrobky kupujete pravidelně, znáte je a pak najednou se v chuti něco změní...
Co mi vadí je to, že i když dáte více peněz, není úplně samo sebou, že dotanete dobré zboží.