Moc celé kauze nerozumím. Je dobře, že se něco děje. Spalování se mi nelíbí. Jsem zvědav na výsledky testů. Zatím totiž všechny testy které jsem viděl měly hodnoty cca 1000x nižší než spalování hnědého uhlí v kamnech. Takže i v absolutních objemech to znamená, že individuální vytápění v okolních rodiných domech, toho svinstva vypustí daleko více. Oboje je špatně a je potřeba se zaměřit na oboje, přijde mi, že cementárna je zbytečně démonizovaná a pan Gryndler ze životního prostředí by se měl zaměřit i na ty rodinné domky a ne jak sám na demonstraci slíbil jen cementárně (proč se jí nevěnoval doposud je mi záhadou)
Nicméně zatím mi to přijde jako velké politikaření a přihřívání si polívčičky. Pan Pisklák (kamarád starosty) označil akci přímo na demonstraci za nezávislou a politickou. Jak může být nezávislá a zároveň politická? Zároveň si s křížkem po funuse (jak se stává tradicí) přihřál polívčičku nic neříkajícíma věcma pan starosta. Nejvtipnější za všeho byl nápis STOP JEDŮM na korbě staré Avie. Kdo jednou jel za Avií, tak ví o čem mluvím. Účast malých dětí s nápisy a transparenty na demonstraci mi přišla poněkud smutná a dehonestující. Situaci nejsou adekvátně schopni posoudit a dát si do širších souvislostí ani dospělí, natož děti, které byly jen sprostě zneužity dospělými. Schválně jestli si je rodiče postaví demonstrovat před svůj dům, až zase hodí pet flašku do kamen

Jsem také naštvaný, že se to tu má spalovat, ale rozhodně tu jsou horší věci, které škodí lidem více - nedostavěná D8 nebo Preol třeba. Co mě štve asi úplně nejvíc na celé věci, je to, že je za tím zase nějaká levárna a korupce, a pokud to dobře chápu, tak i ignorance našich zastupitelů, kteří ani netuší co podepisují a nebo jim to je jedno. Stejně tak si myslím, že naši radní a lidé na radnici by měli sledovat co kraj vytvořil a povolil a ne že pak budou překvapení, že jim to nikdo neřekl

No jsem zvědav jak se to dál bude vyvíjet.