Gymnázium Josefa Jungmanna

Re: Gymnázium Josefa Jungmanna

Příspěvekod wind » 12 čer 2011 21:00

Dotikovi : Malinko bych se někdy mírnil ve výrazech, já Vás znám jako klidnějšího pána, tak se trochu divím. Akce typu demonstrace není moje hobby, většinou se to vysmekne organizátorům z ruky. Proto jsem si myslel, že kulatý stůl by byl správnějším řešením. Asi to už není možné. Pokud mi to moje práce dovolí, mrknu se tam. Doufám, že to nebudou řídit odboráři Nergl a Bašus. Pokud bych já byl hypoteticky ředitelem, už by na gymplu dávno skončili, odbornost, neodbornost.
wind

Příspěvekod wind » 12 čer 2011 22:06

Pro pana Živce : škoda, že Vám najednou došla slova.
wind

Příspěvekod Llukas007 » 12 čer 2011 22:40

Nergl, Bašus a vlastně všichni odboráři patří k elitě našeho gymnázia! Oni jsou GJJ! Oni léta budovaly prestiž a jméno školy! Né školníci, uklízečky a asistentky a pár zkrachovalých učitelských existencí! To si musíte všichni laskavě konečně připustit a uvědomit!
Llukas007

Příspěvekod dotik » 12 čer 2011 23:48

Wind: to, že jsou ve Štětí burani a Bulasová ničí gympl svojí naprostou manažerskou neschopností můžu říkat naprosto v klidu a tlak zůstane naprosto nezměněn :)
dotik

Příspěvekod dejavu » 13 čer 2011 07:45

dotik píše:Wind: to, že jsou ve Štětí burani a Bulasová ničí gympl svojí naprostou manažerskou neschopností můžu říkat naprosto v klidu a tlak zůstane naprosto nezměněn :)

oprava: communist burani ;) , stačí se podívat na videozáznamy ze zasedání zastupitelstva - co slovo, to perla
dejavu

Příspěvekod wind » 13 čer 2011 09:49

dotik, dejavu : Špatně, špatně. Nepouštějte se do plošného posuzování lidí. Tady se jedná o něco jiného. Touto rétorikou škodíte věci. O výběru lidí z politických stran do funkcí už tady řeč byla.
wind

Příspěvekod jimi brown herrer » 13 čer 2011 15:09

Ale Vy lidi plošně neposuzujete :D.
jimi brown herrer

Příspěvekod Martin Zahalka » 13 čer 2011 17:27

paní ředitelka Bulasová prošla výběrovým řízením, sice ho asi jak uvádíte nevyhrála, ale zúčastnila se , zřejmě předložila nějakou koncepci či manažerský plán a splňovala zákonem dané podmínky - jinak by nemohla být do funkce jmenována ..... Paclík nesplňoval základní kritérium- tzn. praxe ve školství či ve stravování a byl bez výběrka dosazen do centrálky ..... Tudíž a myslím si, že i právem se podivuji nad tím jak může Litoměřické zastupitelstvo ( resp. rada ( podotýkám, že od voleb v lehce obměněné podobě ), kritizovat a odsuzovat něco co samo páchá a nerespektuje zákony. Jmenuje do funkce ředitele někoho bez výběrka a kritizuje kraj, když jmenuje do funkce ředitele který prošel výběrovým řízením.... Je potřeba krajské zastupitele informovat o tom co koná zastupitelstvo (resp. rada) města Litoměřice- myslím si, že na kraji o tomnemají ani páru ....
Martin Zahalka

Příspěvekod jimi brown herrer » 13 čer 2011 18:38

Mám dojem, že Bulasová ani nedorazila na představení své koncepce.
jimi brown herrer

Příspěvekod I.T. » 13 čer 2011 19:29

Tak já nevím, ale jaký je rozdíl v tom jestli někdo projde výběrovým řízení, které nevyhraje a stejně je na místo ředitele dosazen a mezi tím, kdo je dosazen bez výběrka?
V tomto konkrétním případě vidím hlavní rozdíl v tom, že paní Bulasová rozesr... celý gympl a za nějakéhým panem Paclíkem rozhodně taková spoušť nezůstala. A pokud vím tak centrálka si vede stále docela dobře a mně osobně tam většinou chutná. Souhlasím s Dotíkem - klidně žádná výběrka, ale v případě potřeby umět zakročit
I.T.

Příspěvekod Petr Panaš » 13 čer 2011 19:34

Pro Martina Zahálku : V tomto případě nelze srovnávat 2 odlišné věci. Pan Paclík nebyl jmenován ředitelem CŠJ, ale pouze pověřen vedením na dobu určitou - do doby jmenování ředitele/ky na základě řádného výběrového řízení. Byť se tehdy spekulovalo o tom, že je to jen čistě formální a p. Paclík se automaticky stane ředitelem na dobu neurčitou - nestalo se tak a on se ani do výběrového řízení nehlásil. Tehdy to bylo skutečně jen a pouze provizorní řešení k překlenutí doby do jmenování řádného ředitele. Proto k porušení žádného zákona v "kauze" CŠJ x Paclík nedošlo.
Petr Panaš
Ověřený uživatel

Příspěvekod wind » 13 čer 2011 21:00

Jimi brown : Plošně lidi skutečně neposuzuji. Mám v Roudnici i ve Štětí přátele a nemyslím si, že by byli burani. Pokud se užívá slovo BURAN, je potřeba se také podívat na toho, kdo jej užívá. Možná, že se pophybuje i po litoměřickém náměstí :(
wind

Příspěvekod dejavu » 13 čer 2011 21:38

Wind: Nevím, jestli se chápeme, ale mluvíme stále o "kamarádech" - zastupitelstva, vedení měst ?
dejavu

Příspěvekod wind » 13 čer 2011 22:00

O.K. , ale je třeba to dobře odlišit. I potom budu mít však výhrady k některým výrazům. Vedení diskuse, která má k něčemu vypadat, ještě neznamená, že bude docházet k urážkám. Naučit se diskutovat, poslouchat názory druhého a adekvátně na to reagovat, to je umění. Myslím, že už jsem to jednou řekl !!! Pokud to nedokážou politici, a v našem případě tomu tak je, tak je to pro nás signál, že je nebudeme volit. Chybou je, že ti, kteří by v politice být měli, tak do ní nechtějí. Proč se stává, že největší pitomec nám říká co máme dělat? Protože jsme mu to umožnili!!!
wind

Příspěvekod Stanislav Hylán » 13 čer 2011 22:20

Opravdu nechápu, proč někdo srovnává osobu pověřenou vedením (Paclík) a osobu politicky dosazenou, která výběrko nevyhrála (Bulasová). Paclík je dávno fuč a paní Dr.Bulasová je stále zabarikádovaná ve své funkci. Pomáhají ostřelovači Kouda, Vaňhová a další spřízněné duše. V pátek je od 13.30 před gymnáziem demonstrace. Přijde někdo z krajských politiků - ať oranžových či modrých - vysvětlit "zmanipulovaným studentům" důvody, proč tuto osobu stále drží u koryta?
Stanislav Hylán

Příspěvekod wind » 13 čer 2011 22:28

Uvidíme. Ten litoměřický aktér se k tomu patrně raději nebude chtít znát. S něčím takovým nepočítal. Ten druhý, ten už je dnes jinde, zastupuje nás v parlamentu, tomu už je to jedno.
wind

Příspěvekod dejavu » 14 čer 2011 07:25

Wind: Nikoho nenapadám, bavím se slušně, diskutuji s Vámi. Mohu vědět jméno některého z Vašich kamarádů (jak jste uvedl), který patří k "elitě" a není communism buran? - jak jsme se bavili nahoře. Že jste tu po nás ( mojí osobě a Dotikovi) tak vystartoval. Pokud budu vědět, napíši k té osobě něco z mého pohledu. Jen se zajímám o názory ostatních.
dejavu

Příspěvekod Petr » 14 čer 2011 07:44

wind píše:O.K. , ale je třeba to dobře odlišit. I potom budu mít však výhrady k některým výrazům. Vedení diskuse, která má k něčemu vypadat, ještě neznamená, že bude docházet k urážkám. Naučit se diskutovat, poslouchat názory druhého a adekvátně na to reagovat, to je umění....... Proč se stává, že největší pitomec nám říká co máme dělat? Protože jsme mu to umožnili!!!

Ano, naučit se neurážet je opravdu umění, pane winde ;)
Petr

Příspěvekod wind » 14 čer 2011 11:13

dejawu : Myslím, že moji přátelé nejsou předmětem této diskuse. Vše se dá vyjádřit několika způsoby a obsah je stejný. Za pokus to stojí ;) Výsledkem této diskuse by měla být náprava chyb z výběrového řízení, shoda na novém vedení, konsolidace podmínek ve škole a dlouhodobě dobře připravení studenti pro další studium a život.
wind

Příspěvekod dotik » 14 čer 2011 13:19

wind: a kdo je ten aktér z Litoměřic a ten poslanec?
dotik

PředchozíDalší

Zpět na Školství