Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

dotazy na zastupitele a radní

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Urbánek » 17 zář 2019 14:35

Z úst vedení města neustále zaznívá, že jejich současným cílem je začlenit Nemocnici Litoměřice (NL) do Krajské zdravotní (KZ), s čímž by jako s kompromisem souhlasil i přípravný výbor. Máme se tedy radovat a považovat referendum za zbytečně, protože prodej soukromému provozovateli již nehrozí? Čtvrteční zasedání zastupitelstva (ZM) potvrdilo přesný opak, důvodů k obavám je více než dost.

Náměstek hejtmana Rybák na ZM jasně potvrdil, že vedení města požaduje fůzi NL a KZ; tím by se Město Litoměřice stalo menšinovým akcionářem KZ, což odporuje jejím stanovám. A potvrdil to i starosta Chlupáč, podle jehož slov lze přece stanovy KZ jednoduše změnit.

Vedení města, které tvrdí, že nechce či si nemůže dovolit provozovat městskou nemocnici v Litoměřicích, se najednou chce stát spoluvlastníkem nemocnic v DC, UL, TP, MO a CH ??? Co ho vede k takovémuto požadavku, namísto prodeje litoměřické nemocnice, který by přinesl do rozpočtu města stamiliony na investice do svého rozvoje ??? A bude mít Město Litoměřice dost peněz na to, aby se jako spoluvlastník podílelo na dotacích kraje do KZ (např. v r. 2018 kraj poskytl KZ dotaci téměř 500 milionů Kč na investice) ??? Opravdu někdo věří, že kraj bude takovéto nesmyslné požadavky akceptovat, když akcionáři KZ nejsou ani další okresní města a kraj je připraven za litoměřickou nemocnici městu zaplatit?

Anebo je skutečným cílem radních pouze ukolébat veřejnost před konáním místního referenda, aby ho již nepovažovali za důležité a nešli k němu? Poté co k ukradenému referendu v nevhodném termínu nedorazí dostatečný počet lidí, takže jeho výsledek nebude pro zastupitele závazný, a po následném krachu jednání s KZ a krajem, který nebude akceptovat nesmyslné požadavky, už radním nic nezabrání v návratu k jejich původnímu záměru prodat 100% akcií nemocnice soukromému provozovateli.

Nenechme se tedy ošálit. Platné a závazné referendum je jediný způsob jak mohou občané tomuto scénáři zabránit.


Petr Urbánek
Uživatelský avatar
Petr Urbánek
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 296
Registrován: 16 kvě 2014 13:25

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Panaš » 18 zář 2019 20:47

Na podporu aktivit přípravného výboru se dnes odpoledne rozjela dárcovská kampaň a během několika hodin se podařilo vybrat cca 25.000 Kč, což je úžasný výkon. Pokud vám na naší nemocnici záleží, můžete také přispět, klidně i symbolickou částkou.
https://www.darujme.cz/projekt/1202150
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Urbánek » 11 říj 2019 14:08

Petr Urbánek píše:Citace ze zajímavého článku o platech ředitelů fakultních nemocnic v Čechách: "Například ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík si přijde měsíčně jen na 100 tisíc. Ročně i s odměnami se pak jeho plat vyšplhá na 1,5 až dva miliony. Mnozí lékaři tamtéž si přijdou na lepší peníze."
http://www.lidovky.cz/domov/financni-st ... _domov_ele
Díky dotacím Města Litoměřice na platy si mohla Nemocnice Litoměřice dovolit vyplatit v roce 2018 třem členům představenstva odměny v celkové výši 7.100.578,- Kč, tzn. v průměru téměř 2,4 milionu korun na jednu osobu. Narozdíl od Motola si ale litoměřičtí lékaři na tyhle peníze asi nepřijdou, takže dotace jdou spíše na plat managementu nemocnice než na platy zdravotnického personálu.

Petr Urbánek

Představenstvo nemocnice vytáhlo do boje za svou ztracenou vážnost a čest, když mi poslalo výhružný dopis kvůli zveřejnění výše jejich odměn. Tím si ale hoši naběhli na své vlastní kopí. Při kontrole jsem totiž zjistil, že součet všech odměn představenstva v roce 2018, uvedených v jejich 4 níže specifikovaných odpovědích, činí dokonce 7.682.782,- Kč, a nikoli "pouze" mnou dříve uvedených 7.100.578,- Kč (původně jsem opomněl přičíst podíl na zisku za 3 měsíce roku 2017, jenž byl vyplacen v roce 2018). Za toto pochybení se jim upřímně omlouvám :lol:

Níže si vše podrobně zrekapitulujme:
Na moji oficiální žádost o poskytnutí informace "Celková výše odměn 3 členů představenstva společnosti Nemocnice Litoměřice, a.s. v roce 2017, 2018 a 2019 vyplývající ze všech jejich smluv uzavřených se společností Nemocnice Litoměřice, a.s. (členství v představenstvu, zaměstnanecký poměr, dohody o provedení práce či pracovní činnosti atd.), a to včetně všech finančních i nefinančních náhrad." mi dokázali poslat 4 rozdílné odpovědi. Opravdu jsou tak hloupí když předstírají, že této otázce hned neporozuměli, anebo se snažili výši svých odměn před veřejností více či méně čestnými způsoby skrýt?
1) 31.5.2019 mi předseda představenstva Radek Lončák oficálně s podpisem odpověděl "mimořádné odměny 0,- Kč v letech 2017, 2018 a 2019"
2) 18.6.2019 mi na zopakovanou tutéž otázku předseda představenstva Radek Lončák oficiálně s podpisem odpověděl "v roce 2018 (01.01.-31.12.) Roční odměna členů představenstva dohromady: 2 544 000,- Kč, Podíl na zisku za rok 2017 - za představenstvo dohromady: 582 204,- Kč"
3) 21.6.2019 mi na upozornění, že v odpovědi pravděpodobně chybí např. odměny z pracovních smluv, právník JUDr. Vladimír Petr v nepodepsaném emailu odpověděl "Dále, zasíláme doplnění k Vašemu dotazu ..... Výše těchto odměn činila .... v roce 2018 (01. 01. – 31. 12.): 4 556 578,- Kč" a dodal "Další plnění byla uvedena v předchozích odpovědích, proto je již neuvádíme."
4) 2.7.2019 mi na stížnost s požadavkem jedné kompletní oficiální odpovědi namísto 3 různých částečných odpovědí všichni 3 členové představenstva oficiálně s podpisem odpověděli "Toto nedopatření ........ zhojil povinný subjekt sám v odpovědi ze dne 21.6.2019. Odpověď byla vyhodnocena jako úplná." a požadovanou jednu kompletní odpověď tak odmítli poskytnout.

Nechť si o vážnosti a cti těchto aktérů připravované privatizace nemocnice udělá obrázek každý sám.

Petr Urbánek
Uživatelský avatar
Petr Urbánek
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 296
Registrován: 16 kvě 2014 13:25

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 18 říj 2019 08:38

Tedy abychom si to upřesnili, město dotovalo nemocnici a z dotace si management s povolením města, samozřejmě jak jinak, vyplatil částku 7.682.782,- Kč! To je, jak sami uznáte brutál na trestní oznámení za tunelování nemocnice. Když bychom se totiž dostali až k detailu, mohli bychom zjistit, že část těchto zdrojů byla "odkloněna" na jiné účty tak, aby se příslušné střadatelé měli dobře i se svými politickými stranami, které se připravují na další volby z finančních prostředků městských firem. Totéž bude případ Zahrady Čech a dalších. Vážení občané, pokud jste to doposud nevěděli, tak zde je návod, jak si dobře a dlouho žít v malém městě, kde politiku dělá vaše ODS, vaši Severočeši, vaši sportovci, donedávna i vaše ČSSD a vaši komunisti s TOP 09. Koho prosím chcete volit, mimozemšťany nebo někoho dalšího, nám zatím neznámý subjekt? Doufám, že už jste se probrali z toho krásného snu o zastupitelské demokracii, který se vám zdál - Zvolte nás a my vám ukážeme, zač je toho loket, vy jste nás zvolili a my za vás rozhodujeme, to je naše heslo! Vaše ODS!
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 09 lis 2019 11:07

Nejprve poděkování těm, kteří se zasloužili o tento krásný výsledek a taktéž všem těm, kteří se dostavili k urnám :D
Při té vítězné euforii se však malinko zapomíná na několik dalších aktérů, kteří se celé té taškařice s pokusem prodat nemocnici, věrně bok po boku s ODS taktéž účastnili. Jsou to Dostálovi Severočeši a Červínovi sportovci. Tito „dobrodinci“ si již v předstihu začali připravovat pozice pro své setrvání v politice, kde činí „dobro“ pro nás, pro občany. Proto se můžeme dočkat i toho, že se uvnitř jakési formy koaliční spolupráce těchto subjektů rozjede soupeření o větší vliv ve městě a možná i v kraji. Madam Břeňová se nám nyní snaží vnutit názor radnice, která je vlastně spokojená s výsledkem referenda a stojí v čele této občanské iniciativy, když ještě nedávno stála na druhém břehu řeky. V politice je třeba se vždy připravit na zvrácenost a bezpáteřní změnu chování a jednání. Čestný člověk musí mít z jednání politiků trauma. Přát bychom si měli pokračování skupiny petičního výboru až do konečného vyčištění místního prostředí. Je to však až příliš idealistické, protože ve druhé, či třetí řadě stojí již dnes průhlední čekatelé na své budoucí pozice. Jejich jména jsou nám dobře známa, neboť jsou členy rady a zastupitelstva města :twisted:
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 14 lis 2019 20:35

Opravdu by mě zajímalo, do které prdele nyní vlezli Dostálovi Severočeši a Červínovi sportovci. Není o nich vůbec slyšet a víme, že na svých profilech se "pyšnili" tím, že zaškrtnou NE!!! Tudíž jim taktéž, jako občané města řekněme NE!!!
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod J. Tvrdík » 18 pro 2019 20:26

Výzva-otevřený dopis starostovi města Ladislavu Chlupáčovi na odvolání ředitele nemocnice Radka Lončáka(ODS) dosazeného do funkce radou města bez výběrového řízení.
Přílohy
Výzva starostovi.png
J. Tvrdík
 
Příspěvky: 10
Registrován: 24 bře 2019 20:59

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 20 zář 2022 09:19

Až někdy nadbytečná starost Jaromíra Tvrdíka o komunální volby v našem městě a následující průběh celého příštího volebního období je svým způsobem pozoruhodná. Stojí za zamyšlení, proč se tomu tak stalo až podezřením na nekalé praktiky při zamýšleném prodeji Městské nemocnice, který se stejně uskutečnil. Je nyní lhostejné, zda to mělo být do soukromých rukou, či do KZ, kde nakonec skončila. Důležité však je, aby se podobný případ, ať už malý, nebo větší neopakoval. K tomu se musí na radnici skutečně vytvořit moudrá a pracovitá skupina lidí s velmi dostatečným pracovními potenciálem a zkušenostmi, která si bude vážit svého zvolení a zároveň bude schopna týmové práce pro občany města. Takových lidí je strašně málo! Není dobré před volbami někoho nálepkovat, ať už skupiny nebo jednotlivce, je správné ponechat lidem svobodnou vůli vybrat si, kdo by je měl po celé další období zastupovat. Dozvěděli jsme se snad již dost
z toho, co bylo viditelným problémem odcházejících komunální koalice, nedozvěděli jsme se však mnoho z toho, co dalšího se odehrávalo pod neviditelným pláštíkem radničního života – když můžeš ty, tak já můžu taktéž a bude klid!
Je mnohdy až dojemné, které figurky z minulosti i současnosti se nám vždy před volbami začnou ukazovat. Jejich skutečným cílem je však vždy pouze a jen, získaní vlivu a tolik opojné moci pro sebe!
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 26 zář 2022 15:48

Všeobecná personální vyprázdněnost, kterou nabízejí politické strany či hnutí každé další volební období, se samozřejmě dotýká i Litoměřic. Místo toho, aby se před volbami kandidující subjekty dostatečně předem řádně seznámily s hlavními potřebami města a podle nich zvolili v první linii odborníky na danou problematiku, kteří mohou fundovaně posuzovat a dohlížet na práci úřednického aparátu, vybírají si takové kandidáty, kteří většinou zaujmou voliče. Jedná se například o profesi lékaře, či učitele, kterých máme vždy dost. U lékaře se předpokládá většinou dostatečná inteligence, vyslechnutí a pochopení problémů voličů. Zapomíná se však na to, že nejbolavější patou všech měst bývají veřejné zakázky stavebního charakteru či doplňující montážní práce, kterými protéká nejvíce peněz. Řekněme si, kdo tomu asi může rozumět, lékař, učitel, filozof, historik? Existují odborné komise, ale i účast v nich je většinou přísně politickou nominací, bez patřičné odborné erudice. Pro „šikovné“ úřednictvo je jejich nekvalifikované složení přímo pokladem! Neměli bychom se proto dostat do kruhu polovičatosti, jako jsme v něm byli již několikráte před tím. ODS se svými přívěšky a v posledním období Severočechy, nám to předváděla 20 let, nekopírujte tento systém prosím!
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 26 zář 2022 15:48

Všeobecná personální vyprázdněnost, kterou nabízejí politické strany či hnutí každé další volební období, se samozřejmě dotýká i Litoměřic. Místo toho, aby se před volbami kandidující subjekty dostatečně předem řádně seznámily s hlavními potřebami města a podle nich zvolili v první linii odborníky na danou problematiku, kteří mohou fundovaně posuzovat a dohlížet na práci úřednického aparátu, vybírají si takové kandidáty, kteří většinou zaujmou voliče. Jedná se například o profesi lékaře, či učitele, kterých máme vždy dost. U lékaře se předpokládá většinou dostatečná inteligence, vyslechnutí a pochopení problémů voličů. Zapomíná se však na to, že nejbolavější patou všech měst bývají veřejné zakázky stavebního charakteru či doplňující montážní práce, kterými protéká nejvíce peněz. Řekněme si, kdo tomu asi může rozumět, lékař, učitel, filozof, historik? Existují odborné komise, ale i účast v nich je většinou přísně politickou nominací, bez patřičné odborné erudice. Pro „šikovné“ úřednictvo je jejich nekvalifikované složení přímo pokladem! Neměli bychom se proto dostat do kruhu polovičatosti, jako jsme v něm byli již několikráte před tím. ODS se svými přívěšky a v posledním období Severočechy, nám to předváděla 20 let, nekopírujte tento systém prosím!
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Vladislav Liška » 29 zář 2022 11:10

Budeme se snažit to nekopírovat.

Nicméně k těm lékařům a učitelům obecně - je to tak, že pokud bude kandidovat stavbyvedoucí, tak prostě nemá šanci aby přeskočil kohokoliv s titulem MUDr. Dosah lékařů je díky práci velký a jsou tak ve značné výhodě. To to je dle mého zásadní chyba školství, které děti nepřipraví správně na to jak to chodí v politice. Takže teď když s tím začneme, tak se to spraví za 25 let.
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 05 říj 2022 13:58

Pozor, zákruta! Legendární pořad pro řidiče, který se vysílal v Českém i slovenském rozhlase je možno parafrázovat na dění v našem městě. Je pouze několik dní po volbách a nečekané, avšak podpořené hnutí NL začalo strmou jízdou v zatáčkách politiky hledat uplatnění pro své nově zvolené zastupitele. Kopírování vládních politiků, kteří své ministry tahali z buřinky, neboť neměli patřičnou personální připravenost, se nevyplácí. Pouhé – Já chci - je slabým kvalifikačním předpokladem ke skutečnému výkonu té, či oné funkce v zavedeném systému úřednické práce zaměstnanců městského úřadu. Konec konců, dostatečně dlouho nám to předváděli pan Vinš a pan Červín, jako místostarostové z Boží vůle ODS. Čtyři roky je příliš krátká doba na učení se a k vytváření strategických cílů, které bude možno připravit do takové míry, že se rozjede viditelná realizace. Tuto odpovědnost za úspěch, či neúspěch nese v plné míře Hnutí Ano, které již v zastupitelstvu bylo a je v něm opět, tentokráte však jako hlavní hybná síla sledovaná pod sklíčkem mikroskopu.
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 16 říj 2022 13:28

Letošní komunální volby opět ukázaly na nešvar personální vyprahlosti u všech subjektů, které se rozhodly do voleb kandidovat. Kde však vzít odborně zdatné a politicky orientované občany s neposkvrněným občanským profilem? Průběžné tahanice o získání vlivu a alespoň místní moci ve městech a obcích jsou silným afrodisiakem pro určitou skupinu občanů, která si často nemůže vzpomenout, co v životě vlastně dokázala a za co se nemusí stydět. Do voleb šli tito občané ve snaze, získat pro svou osobu určité výhody, které plynou ze zákonných nároků, případně z možnosti stát se důležitým článkem v rozhodovacím procesu. Jsou to obyčejně takzvané hroší kůže! Existují však i čestné výjimky, které po svém zvolení překvapeně přešlapují na místě, neboť vůbec nepočítaly s tím, že by mohly uspět. Vzápětí jim dojde, jak obrovskou odpovědnost na sebe vzaly, a to ještě netuší, co všechno se navrší na jejich hlavu. Občan, to je ta osoba, která má volební právo a požadavky, které, když se neplní, tak se po vyprchání volební euforie vrhne na sociální sítě a znepříjemňuje život i tomu kandidátovi, kterého podporoval, posléze volil. Každý člověk je vlastně pohárem, který když přeteče, stává se pro něj nebezpečným.
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Předchozí

Zpět na Vedení města

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků