Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 29 říj 2016 15:08

Vážení. Právo demokracie si mohou užívat jen ti co usilovně pracují.
Je načase se pomalu loučit,. Dva roky jsem vám ukazoval praktiky uvnitř tělovýchovné jednoty, seznámil jsem vás s lidmi, které si členská základna v dobré výře zvolila do svého čela v domnění, že budou pokračovat v tradicích sportovního klubu v Litoměřicích. S fotbalový stadionem to kdysi dávno začalo. A jak dnes vypadá je zásluha konkrétních lidí, mají jména. To, jak dnes vypadá TJ, za to zodpovídají také konkrétní lidé se jmény. Zvolení zástupci, měli se starat o sportovce, majetek TJ s péčí dobrého hospodáře. Mě jako občana zajímá. Co se muselo stát v TJ v té době, že podstoupila své pozemky areálu fotbalového stadionu. Asi jsem jediný! Co získala TJ z obchodního hlediska pro budoucnost sportu ve městě? I dnes píší na svých stránkách a vůbec si z vás přitom nedělají blázny a to už víte o jejich organizaci hodně. Cituji jejich mucholapku.
Jachetní oddíl Slavoj Litoměřice je pokračovatelem více než 120 leté jachtařské tradice v Litoměřicích. Jachting je přínosný sport v mnoha ohledech. Jaké to jsou rádi sdělíme.
Vodácký oddíl, je zaměřen na pobyt v přírodě, především u řeky. Máme vlastní vodácké vybavení a bezva zázemí v areálu Slavoje. Radní, starosto, sportovní komise to si dělají srandu z vás!
Skutečně jak říká profesionál. „Vezměte se za ruce, zmuchlejte se a zahoďte!“
Byl jsem svědkem. Vodáci pádlují k Terezínu, opečou buřty a odemknou vodu. To je jeden den, pak Tomík soutěž, dva dny a dnes zamkli vodu. Zbytek buřtů si vezmou domů. Lodě do šteláře, za rok nashle. A to bezva zázemí? Plechová bouda 3x6 bez jakéhokoli vybavení. Ani elektřinu neplatí z té boudy. Další pisatel, snílek z výboru TJ, který vaše děti klidně pozve sjíždět Ohře, Lužnici, Váh, pak se probudí ze sna! Takoví lidé v TJ vedou naše sportovní kluby. Takhle se sportuje v TJ? Jaká je dotace města na jedno sportující dítě v TJ? V kolika oddílech TJ je žák Pepíček!
Sám jsem s nimi spolupracoval, až do té doby, než jsem zjistil, že vedení TJ se tváří, že jim jde o sport, ale ve skutečnosti mají jiné zájmy, které nejlépe vyjádřil jeden člen výboru tenisu v době kdy měl v pronájmu areál jachetního oddílu pan Fröhlich. TJ inkasovala 250tis. ročně z nájmu, z kterého jachtaři neměli nic. Kde asi skončily? A dnes?
„Dokud tam bude, nemůžeme v areálu jachetního oddílu podnikat!“ Tenisté, nebo kdo? Už sportuje mládež? Ani jedno, ani druhé!
Výbor TJ porušuje zákony našeho státu za podpory kamarádů politiků, policistů, státních zástupců, jak jinak to vyjádřit. Posíleni touto podporou si někteří lidé ve výboru TJ s aroganci jim vlastní dělají s členskou základnou co chtějí. Stále hovoří o demokracii, tradici a výsledcích. Nepochopím, jak někdo může riskovat svojí čest, pověst, karieru, postavení a definitívu kvůli takovým bezvýznamným lidem. Uvědomujete si, že se na vás dívají a dřív nebo později se někdo zeptá. „Proč jste odložil případ když evidentně byl porušen zákon“. Sám jsem nevěřil svým očím! A to jsem viděl i hada klečet. Domníval jsem se, že porušení listovního tajemství je trestným činem, ale nepřekvapují mě. Severočeští soudci, policisté a dnes už státní zástupci jsou slavní v tom negativním smyslu v naší republice. Ve starém Římě uctívali vlčici, hlásali demokracii, dnes lidé uctívají zlaté tele a mají plnou pusu demokracie a spravedlnosti. Pak říkají. „Selhal jednotlivec“. Ne! Je to selhání nás občanů. Jedné poloviny občanů se to netýká, druhá se bojí v naší nově vzniklé demokracii něco říct, ti ostatní si dělají co chtějí. Ale dobře nám tak! Že zástupci města a Slavoje jsou brácha se ségrou je na snadě. Nevymyslí nic, co už někdo před nimi nezkusil. Řídíce se heslem. Kdo si počká ten se dočká!
Jiný příběh, velmi podobný Slavoji. Dnes tak aktuální Městský pivovar s dlouholetou tradicí, jako jachtink. Kdysi stáčel 176tis.he piva, měl 120 zaměstnanců, 267mist odběru. Nákladní vozidla stála až na Valy. Cena 64Mil. Ve žhavém létě ve 12 tancích nebylo náhle co stáčet. Co s takovým pivovarem? Byl znehodnocen, k mání za 4Mil. Z výpisu katastru poznáte, jak se tančí tango. Ale dnes je třeba pokračovat v tradici Městského pivovaru! Byla by to škoda ne! Jak prosté. Koupíme várnu zpět, skelet bez technologie, za 10Mil. Opravíme, k tomu vybavení, á 20Mil. a jaké pivo vařit? Kdo vlastní ochranou známku piva Kalich? Ví se kde je? Slušně vymyšleno! Skutečně potřebujeme tři malé pivovary! Nebo je to zase jinak!?...Děti moje.
Vidíte! A já se tady dva roky zavzdušňuji nad nějakou TJ nad lidmi, kteří jí řídí.
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 02 pro 2016 08:02

Vážení, co říct závěrem.
Dva roky na lidech, kteří jakoby řídí náš sport v TJ Litoměřice si ukazujeme na nepořádky v rozdělování, používání prostředků do sportovní činnosti pro občany, zejména mladou populaci. Je hezké, že články si do dnešního dne přečetlo padesát tisíc kukáčů. Co dál chceme dělat? To v naší společnosti, ve své skromnosti nechceme nebo veřejně se bojíme říct. Umíme, ohnivě diskutovat po hospodách, barech. Tam všichni vědí a dokáží pojmenovat šlendrián v našem městě. Vědí, co by dělali s lidmi kdyby, ale to je vše. Se skloněnou hlavou na veřejnosti patříme dál k mlčící většině. Je málo lidí, kteří uměli v minulosti říct dost. Sám jsem chtěl vědět, jak dalece jsou struktury, chobotnice naší demokracie propojeny.
Vzpomeňte si, co chybělo, aby masový sport skončil díky Sazce. Moc nescházelo a zadlužené sportovní asociace mohli přijít o majetky roky budovaný generacemi členů sportovních klubů. Neříkejme, že nikdo o ničem nevěděl. To samé se odehrává v naší společnosti ve všech oblastech společenského života a ekonomiky státu. Nebuďme naivní, to co se děje v našem okrese a kraji, se stejně tak odehrává všude v republice. Losovačky, tahání z klobouku a výběrová řízení v minulosti, ale i v současnosti nás připravují o prostředky, které mohly plynout do zkvalitňování sportu, zdraví, života, práce občanů a vytvoření podmínek pro silnou ekonomiku státu. Nesmyslné projekty, prodražené práce, stavby. Pod heslem. „Z cizího krev neteče, ale na cukr bude!“ rozdáváme peníze druhých, daňových poplatníků!
Místo toho po hospodách nadáváme, že páteř ekonomiky vlastní zahraniční kapitál, že potravinářský průmysl vlastní zahraniční kapitál, že řetězce likvidují zemědělství a obchodníky, že vodu, obhospodařuje zahraniční kapitál, že si cely život platíme zdravotní pojištění na stáří. A stát prostředky dává hejnu pojišťoven, které si dvacet procent našich peněz nechají na svůj provoz. Skupiny lidí, kteří se kdysi pokoušeli řídit státní podniky, dnes jejich kamarádi z radnic vysílají jako členy představenstva do polostátních firem. Tak bych mohl pokračovat. Všichni víme o těch nepravostech, které nás poškozují. Nebo je problém na ně ukázat prstem? Dnes už je!
Samotnou kapitolou jsou volení zástupci. Politici, o kterých jsme si namluvili, že nám zajistí prosperitu a slušný život. Ti se znovu předvedli letos při volbách do krajů. A počkejte příští rok.
Jaké mají svědomí před voličem kandidáti příkladně ČSSD, kterému dal hlas levicoví volič, nesouhlasící s politikou pravice ODS, TOP09. Jaké je rozčarování takového voliče, když vidí, jak se záhy obě soupeřící strany ve volbách spojí na radnicích. Slyší, že vlastně mají společný program, tak co! A co, že volby vyhrálo třeba ANO! Správná koalice je brzdou proti tomu ztratit vliv na radnici, k toku peněz! Sedět u olizu!
Já vždycky říkám.
„Když jde o koryto a vliv spojí se i s čertem!“ ale co levicový volič? Půjdeme příště k volbám? Už nemusíme!
„Kde se tito lidé vzali s takovou morálkou?“ ptají se mě občané.
Zcela nezakrytě odpovídám. „Víte v roce 1989, červenou knížku vlastnilo 2,5Mil.členů, dnes je jich 120Tis. Kde jsou ti ostatní s rudými knížkami a Vumly, vymřeli? Určitě ne! Jsou mezi námi, jejich děti, jim údajně otevřeli oči, ukázali správnou cestu k demokracii na Národní třídě. Osvíceně využili svého stranického postavení a přátel. Dnes? Budují kapitalismus. Stačí se jen rozhlédnout kolem sebe. Za normálních okolností by nám to nemělo vadit, kdyby pracovali pro blaho všech a ne svoje. A v tom je problém. Do partaje vstoupili z prospěchu a tak nic jiného neznají! Vzpomínal jsem velký Řím. Také tvrdili. Máme demokracii, ale i korupci, klientelismus, vraždy, dávali lidu hry a chléb. My! Kuponovou privatizaci, sportku za tisícovku. Vyrabované hospodářství, D8, mosty v LTM, staronový pivovar, bezdomovce a ...toho je! Dnes posouváme zboží, máme předražené potraviny. Platy a důchody hluboko pod průměrem EU. O lécích pro nejslabší skupinu, seniory nemluvě. Ale máte práci, sluší vám skromnost. Ty čehuni jsou pořád nespokojení. Dáme jim práci a voni by chtěli ještě peníze!“
A úplně největším vítězstvím od listopadu 89 je že zase po takové době 30% našich dětí má hlad!
Všimněte si! Pořád ještě nahrazují nepříjemné slovo kapitalismus, slovem naše demokracie. Lidé to lépe tráví. Ale přeci kapitalismus je nejspravedlivější společností na světě. Tak čeho se bojí!
A ještě jedna věc, která těžce zabolela každého vlastence a slušného občana a myslím i některé z vás. Na kterou musím reagovat. Nedávno tři. Nevím, jak je pojmenovat. Znesvětili standartu prezidenta, naší standartu, pod kterou bojovali vojáci za druhé světové války. Nesli vlajku od Buzuluku do Prahy. Byla potřísněna krví vojáků ne jenom východní, ale i piloty a vojáky západní fronty v boji proti fašizmu. Tisíce jich padlo za svobodu Evropy a naší vlasti než tato zástava vítězně zavlála nad Československem, pražským hradem v roce 1945.
Jak se k tomu excesu postavil dnešní establishment v nové demokracii? Musím se stydět za zástupce armády, naší policie, státní zástupce a soudkyni, která nám zdůvodnila na základě šetření jednání těch tří.
Nikdo z vás si nedovedete představit, když se na vás dívají oči umírajícího vojáka, který položil život za vlast v jaké koly době. Oči matky, které jdete sdělit, že její syn byl zabit.
Hymna, husitský chorál, čestná salva, jméno na kříži je to jediné co zbyde po takovém hrdinovi. A my se šklebíme, vysmíváme? Když standartu, bojovou zástavu hrdinů rozstříhají. Jsou to vandalové nebo zhanobili symbol státu a pošlapali čest a naší státnost? V pokřivené době, tleskáme pokřiveným skutkům!
Čestní lidé, probuďte se už! Jak dlouho zase chcete být ovce. Nenechte se příští rok ostříhat k obrazu dnešních.
Všem přátelům přeji hodně štěstí do dalších let, dobré lidi kolem sebe a nepřátelům? Největším bohatstvím člověka je čest a zdraví, to je jediné co si nekoupíte!
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod gladiátor » 25 bře 2017 19:53

Vážení občané, příznivci sportu!
Chtěl bych veřejně poděkovat za sebe a myslím i za občany a rodiče dětí, kteří své ratolesti zapojili do programu ,,Pojď hrát hokej." Nejprve čtyřikrát týdně a dnes dvakrát týdně se scházejí, trénují na zimním stadioně v Litoměřicích, učí se základy bruslení a hokeje. Musíme poděkovat funkcionářům, trenérům a všem lidem, kteří se podílejí na sportovní činnosti hokejového klubu HC hokej Litoměřice a nápadu, který přitáhl spoustu dětí s rodiči. Přátelé, na nich je totiž vidět, že pochopili pojem masový sport mládeže a společně s městem vytvářejí potřebné podmínky pro širokou veřejnost. Odpovědně se zápalem a bez ohledu na čas se věnují mládeži našeho města, malým dětem, které ještě před půl rokem neuměly vůbec bruslit a dnes je radost se dívat, jak zvládly základy bruslení pod vedením trenérů. S jakou vervou se vrhají na led za pukem. Není to jen tím, že hokej je národní sport, fotbal taky a jak v našem městě vypadá, stačí se jen podívat na fotbalový stadion a výsledky. Jistě si vzpomínáte, jak jsem kdysi popisoval seminář k rozvoji sportu ve městě, organizovaný radnicí, sportovní komisí. S cílem přilákat mládež ke sportu. Jak jsem se nestačil divit, s jakou nenávistí i osobním napadáním vystupovali na tomto semináři představitelé TJ Slavoj Litoměřice vůči zástupcům hokeje. Pamatujete. Tleskat, netleskat na povel předsedy TJ. Dnes už jsem pochopil proč. Obyčejná závist spojená s neschopností a leností je příčinnou stagnace sportu a odlivu mládeže ze sportovišť. Příčinou jsou samotní funkcionáři. Příkladně, představitele TJ dlouze hovoří o výsledcích, které nejsou jejich zásluhou, často dávají na odiv věci, které jinde jsou normální. Hodně mluví a málo sportují, mládež prochází, odchází, místo toho, aby přicházela a zůstávala sportovat. Trenéři? V oddíle hokeje kde je asi 260 členů přijde pětileté dítě, dostane kompletní výstroj za 10tis.Kč. Trenéři se věnují všem stejně. Chtějí jen, aby rodiče přivedli děti a aby děti procházely rovnoměrně přípravou. Proto se dostavují výsledky v práci s mládeží , které vidíme. Proto jsou trnem v oku představitelům TJ, kteří mají pocit, že tamti mají více v talíři než oni. A tam dole u vody? Slyšíte to ticho! Nezbývá než závidět vitalitu a nasazení chlapů a paní Zuziakové kolem bruslení a hokeje. Přátelé, dva sportovní kluby ve městě, dotované daňovými poplatníky, jaký rozdílný přístup. Vše je v lidech, ne v penězích! Když otevřete vrata loděnice na vesláku, je nacpán po strop veslicemi za miliony. Počty sportovců vidíme na hladině Labe sami. Už jsem si myslel, že bychom i vedení JT mohli pochválit. V areálu tenisu vyrostla nafukovací hala v které trénovali celou zimu mladí tenisté na dvou kurtech. Říkali jsme si. ,,Že by se vedení Slavoje probudilo a začali fungovat!" Hala á 2,5Mil. Zase chyba. Byla to aktivita rodičů tenistů. TJ na takové činnosti nemá prostředky. Škoda. Mají moc vícenákladů. Tak možná jindy.
gladiátor
 
Příspěvky: 81
Registrován: 24 zář 2014 19:46

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod Rapid » 18 srp 2019 20:23

Podle posledních informací se něco děje dívčím basketbalu klubu Slovan Litoměřice. Rozhodnutím rodičů údajně odcházejí děvčata do Slavoje Litoměřice: Máte někdo bližší informace?
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod lupus » 14 říj 2019 18:03

" Ve Zdravém městě , zdravý duch !!' " Možná nějaké informace.
https://www.slavojbklitomerice.cz
lupus
 
Příspěvky: 238
Registrován: 03 dub 2011 18:39

Re: Slavoj Litoměřice, zapsaný spolek

Příspěvekod Rapid » 30 říj 2019 15:22

Překvapivý basketbalový veletoč, který předvádí novinář Balvín v Dnešním Litoměřicku jen dokumentuje, že špinavost a prolhanost podporovaná záští a osobními hrátkami jednotlivců, v tomto případě několika hlavních informátorů o skutečnostech, které se nestaly a byly vyvráceny rodiči i vedením klubu Slavoje, se pokoušely opět zvítězit tentokráte nad prací těch, kteří pracují ve Slavoji s dětmi. To je politika toho nejhrubšího kalibru, kde jako záminka k urážkám posloužily bohužel děti. Ti, kteří to spustili se popálili, ale nikdo už nesmyje pachuť bezpráví z těch, kteří jimi byli očerňování. Otec Jandera by se nestačil divit. Sportu zdar!
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Předchozí

Zpět na Sport

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron