Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

dotazy na zastupitele a radní

Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod J. Tvrdík » 14 dub 2019 15:54

Odkaz na FB skupinu, která vznikla na podporu aktivit proti radou města schválenému prodeji 100% akcií Litoměřické nemocnice a.s.
https://www.facebook.com/groups/3635796 ... =bookmarks
J. Tvrdík
 
Příspěvky: 10
Registrován: 24 bře 2019 20:59

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Panaš » 14 dub 2019 17:15

Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Panaš » 16 dub 2019 18:56

Článek k nemocnici. Petice je už na světě, následně napíšu, kde všude je možno podpisový arch podepsat.
https://www.idnes.cz/usti/zpravy/nemocn ... gn=desktop
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Panaš » 18 dub 2019 17:26

Pro zajímavost odpověď na mou interpelaci. Za nejpodstatnější považuji poslední informaci, kdo má kompetenci rozhodnout o prodeji akcií MěN. O všem bude rozhodovat rada města. Zastupitelstvo bude až na závěr schvalovat smlouvu s vybraným uchazečem, aniž by mělo do jeho výběru možnost mluvit. Na druhou stranu, pokud smlouvu neschválí, tak nelze prodej akcií uskutečnit. Poslední slovo tedy zastupitelé budou mít.
Přílohy
odpověď_interpelace_Nemocnice_zm.pdf
(281.68 KiB) 579 krát
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Panaš » 21 dub 2019 21:38

K problematice nemocnice jsem podal 3 návrhy do rady města, 1 do zastupitelstva a napsal jeden podnět poslancům z našeho regionu. Pokud by vás to zajímalo, dokumenty jsou v příloze.
Přílohy
RM nemocnice 1.pdf
(106.78 KiB) 608 krát
RM nemocnice 2.pdf
(109.59 KiB) 598 krát
RM nemocnice 3.pdf
(115.88 KiB) 561 krát
ZM nemocnice.pdf
(101.73 KiB) 559 krát
Podnět poslancům.pdf
(190.92 KiB) 600 krát
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Panaš » 22 dub 2019 17:59

Zde jsou místa, kde je možno v Litoměřicích podepsat petici (její text v příloze).
Pivovarský sál, Krajská 61/4, Litoměřice
Dobrá Bašta, Mezibraní 59/5, Litoměřice
Pivnice Sparta, Mrázova 316/3, Litoměřice
Tisk Liška s.r.o., Dlouhá 199/32, Litoměřice
CITUS prodejna, K Výtopně 2140/1, Litoměřice
ELEKTRO Kovařík, Plešivecká 1153/56, Litoměřice
Invia, Dlouhá 187/33, Litoměřice
COPY&PRINT, Lidická 18, Litoměřice
MOMI servis Březinova cesta 193/3 Litomerice
Botička (dětská obuv), Masarykova 12, Litoměřice
Ordinace rehabilitace MUDr.Mezián, Litoměřice
CHIRLIT s.r.o - MUDr.Zámečník, Palachova 38, Litoměřice
Ortodoncie ROVNÁTKA LTM s.r.o., MUDr.Saifrtová, Na Valech 2311/3, Litoměřice
Rovnátka Ltm s.r.o. MUDr. Sylvie Saifrtová, Veitova 3,
Zdravá výživa Jablíčko, Družba Litoměřice
Cukrárna u Míši, Masarykova 4, Litoměřice
Přílohy
Petice NL,a.s. _ pet.arch 2str..pdf
(173.94 KiB) 590 krát
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Panaš » 03 kvě 2019 20:33

Roudnická nemocnice se na vyjádření naší radnice moc netváří https://www.pnsp.cz/cs/novinky/aktualne ... 71IZ5PWH-4
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 21 čer 2019 17:36

On ten příspěvek pana Tvrdíka o kvalitě výkonu ředitelské funkce ve škole, kterou řídí pan Červín, sem tak nějak patří. Pan Červín totiž netrpí morálkou a s ním všichni ti, kteří jej drží nad vodou. Jestliže se někdo prohání po městě autem a má v sobě vyšší než povolené množství alkoholu a potom si to ještě zopakuje, tak by měl být exemplárně potrestán, zbaven všech funkcí a pozic, které zastává. Jak může být příkladem pro své žáky, jejich rodiče, své voliče a ostatní občany, když si něco takového dovolí. No a takový člověk za nás, voliče se rozhoduje ve věcech strategických a obecně důležitých. Ano, zdánlivě to může vypadat podivně, ale stejná spravedlnost pro všechny do demokracie zcela jistě patří. Václave Červíne, odejdi ze svých funkcí, odejdi z pozice ředitele školy a vynasnaž se vzorným chováním očistit svůj morální profil. Nečekej na odvolání, bude to ještě trapnější situace!
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 02 črc 2019 21:48

Můžu potvrdit, že Agel se pohyboval v našem městě před 14 dny. Znám i konkrétní osobu, která zde ve městě byla.
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 26 srp 2019 14:26

V žádném případě nechci zpochybňovat práci lékařů a sester. Sám jsem byl za svůj aktivní život v nemocnici více krát, a to převážně v přímě souvislosti s pracovním vytížením, tedy hospitalizace, kdy se domníváte, že jste neporazitelný stroj, ale záhy po vyšetřeních zjistíte, že jste se pohyboval dlouhodobě v pásmu břitkého ostří. Ve všech případech, které nastaly jsem velmi oceňoval přístup personálu a nezaznamenal jsem nikdy nic, co by mě vedlo k zamyšlení se nad tím, že by lékaři a sestry nebyli odborně zdatní a trpěli neochotou k poskytnutí pomoci. Z těch několika hospitalizací to byly dvě v litoměřické nemocnici. Výkony zdejších lékařů a sester jsem mohl porovnat s pobytem ve fakultních nemocnicích v Praze. Když mě v litoměřické nemocnici navštívil můj přítel, lékař z lékařské fakulty v Praze, nestačil se divit tomu, jak je naše nemocnice vybavená, jak s ním komunikuje personál, který netušil, kdo se jej na můj zdravotní stav dotazuje. Proč se o tom zmiňuji? Já sám přísně dodržuji veškerá preventivní vyšetření a pravidelné prohlídky. Celý život jedu nejméně na 150%. Prevencí proti přetížení mi byl vždy sport, ale nikoliv jen rekreační, vždy takový, kdy se člověk dokáže poměřit buď se svými hodnotami, nebo s jinými stejně věkově porovnatelnými soupeři.

Přijíždí sanitní vůz, v něm člověk přibližně stejného věku, jeho váha je dvojnásobná proti mé váze, od pohledu je vidět, že je zbědovaný nejen životem a přístupem k němu, ale i celoživotní filozofií, ryze českou, která spočívá v tom, že lidé tohoto typu jsou grilovači, pivní skauti a podobně, žijí si svůj konzumní bezmyšlenkovitý život, zahleděni sami do sebe a svého relativně úspěšného životního stylu, který začíná a končí na zahrádce, nebo někde v pivnici a taktéž pracovním výkonem pokud možno v pásmu okolo 50% toho, co by měli odvádět. Zbylých 50% odpočívají již ve svém zaměstnání, aby měli dostatečný objem energie pro svůj volný čas. Ten styl mnozí zdědili od svých stejně přemýšlejících rodičů, kteří je nenaučili starat se o sebe a své zdraví. Mezi tím však zdravotnictví udělalo ohromný pokrok, kterým prodlužuje život i těm, kteří o to ani sami nestojí a chovají se ke svému zdraví bez patřičné pokory a odpovědnosti, a to na úkor těch, kteří se o svůj život stojí a věnují mu potřebnou péči. Nakonec zjistíte, že mezi vámi a tím druhým je rovnítko! Ptám se sám sebe, je to spravedlivé? Již dávno jsem poznal, že tento můj názor je velmi neobvyklý a nehodí se do žádné restaurace, kde jsou si téměř všichni lidé rovni a téměř všichni mají nejvíc rozumu a vždy vědí, jak by vše dokázali vyřešit, kdyby jim to bylo umožněno. Měl bych se asi starat sám o sebe, o svou rodinu, ale nedá mi to, proto dál odvádím práci i za ty, kteří se stále domnívají, že je povinností lékařů a sester vrátit jim zdraví, na které celý život zapomínali, aby mohli dále pracovat na těch svých 50%.

Od nemocnice odjíždí pohřební vůz. Všichni ti, kteří se tolik snažili postavit na nohy toho zbědovaného pacienta jsou považováni za neschopné, kteří dělají svojí práci neodborně a nejlepší by bylo, podat na někoho z nich žalobu, protože se snažili strašně málo. Ale to už začíná jiný příběh, příběh o spravedlivé justici, která měří všem občanům stejným dílem, pokud na to mají dost peněz. O tom zase někdy příště.

Jak skvělá a zdravá, či nemocná je společnost česká, která vás dokáže zatratit pokud nepůjdete v politickém stádu a nebudete přejímat myšlenky těch, kteří byli NÁMI zvoleni k vedení tohoto stáda.
Děkuji lékařům, sestrám i ostatnímu personálu v litoměřické nemocnici i v dalších léčebných zařízeních, že zatím vydrželi nájezdy novodobých sobeckých barbarských nájezdníků, kteří nevidí nic jiného než svůj osobní prospěch, který je záhubou jakékoliv zdravé společnosti. Naše společnost bohužel zatím zdravá není.
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Urbánek » 28 srp 2019 10:34

Radnice se bije v prsa, jak transparentně informuje občany o dění v nemocnici na své webové stránce https://www.litomerice.cz/nemocnice. Nějak však občany zapomněla informovat o stanovisku Ministerstva vnitra k navržené otázce pro místní referendum, o nějž město požádalo již v květnu a obdrželo jej již před téměř 2 měsíci.

Když se nepodařilo otázku shodit na základě stanovisek ÚOHS ani Ministerstva spravedlnosti, tak odpovědný úředník Ministerstva vnitra alespoň napsal "máme pochybnosti zda je znění navrhované otázky v této podobě dostatečně srozumitelné. Domníváme se, že specifikace pojmů soukromoprávní a veřejnoprávní subjekt je přinejmenším vhodná" (jde o přesnou citaci, nikoli můj překlep).

Všichni občas míváme nějaké pochybnosti. Já mám nyní například pochybnosti, zda takovéto stanovisko vydalo ministerstvo skutečně nezávisle a nebo zda jej někdo zařídil za jistou protislužbičku či v rámci nějakého poslaneckého či senátorského politického kšeftu. Jako dozorový orgán totiž MV obvykle vydává zcela jasná stanoviska zda něco je či není v souladu se zákonem, což se zde nestalo. Jen odpovědný úředník ví proč se tentokrát zachoval jako chytrá horákyně, když zasel semínko pochybností umožňující demagogům na radnici jejich vlastní interpretaci, přitom však nevydal jednoznačně záporné stanovisko, které by velice obtížně obhajoval a za nějž by byl právně odpovědný.

Na zasedání zastupitelstva 12.9. uvidíme, jak radní a zastupitelé s tímto neurčitým stanoviskem MV naloží. Zda vyhlásí referendum s navrženou otázkou a nebo budou dělat z občanů města blbce, kteří nerozumí rozdílu mezi veřejnoprávní Českou televizí a soukromými televizemi Nova či Prima a nerozumí rozdílu mezi veřejným a soukromým vlastnictvím. Pokud budou tvrdit, že ti kdo připojili své podpisy pod návrh na konání místního referenda s touto otázkou vlastně nerozumí tomu co podepsali, tak tím plivnou do tváře více než čtvrtině z dospělých obyvatel města.

Petr Urbánek
Uživatelský avatar
Petr Urbánek
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 296
Registrován: 16 kvě 2014 13:25

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Urbánek » 05 zář 2019 12:31

Dnes byly uveřejněny podkladové materiály pro jednání ZM dne 12.9.2019.
https://www.litomerice.cz/images/Clanky ... 9-2019.pdf
Na program je zařazen i bod "Návrh na vyhlášení referenda", ale podkladové materiály k tomuto bodu jako jedinému chybí. Opakovaně deklarovaná transparentnost radnice tak opět dostala na frak a předkladatel Krejza si jako obvykle ponechal otevřené dveře pro případný podraz na poslední chvíli.
Navrh na vyhlaseni referenda.jpg
Petr Urbánek
Uživatelský avatar
Petr Urbánek
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 296
Registrován: 16 kvě 2014 13:25

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Urbánek » 08 zář 2019 10:57

Citace ze zajímavého článku o platech ředitelů fakultních nemocnic v Čechách: "Například ředitel motolské nemocnice Miloslav Ludvík si přijde měsíčně jen na 100 tisíc. Ročně i s odměnami se pak jeho plat vyšplhá na 1,5 až dva miliony. Mnozí lékaři tamtéž si přijdou na lepší peníze."
http://www.lidovky.cz/domov/financni-st ... _domov_ele
Díky dotacím Města Litoměřice na platy si mohla Nemocnice Litoměřice dovolit vyplatit v roce 2018 třem členům představenstva odměny v celkové výši 7.100.578,- Kč, tzn. v průměru téměř 2,4 milionu korun na jednu osobu. Narozdíl od Motola si ale litoměřičtí lékaři na tyhle peníze asi nepřijdou, takže dotace jdou spíše na plat managementu nemocnice než na platy zdravotnického personálu.

Petr Urbánek
Uživatelský avatar
Petr Urbánek
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 296
Registrován: 16 kvě 2014 13:25

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 09 zář 2019 18:21

"Vyvedení" nemocnice z majetku města je nemožné bez objektivně zpracovaného znaleckého posudku. Ten by měla zpracovat nezávislá znalecká kancelář, která bude vybrána pracovní skupinou, ve které budou zástupci obou stran - koalice x opozice. Takto zpracovaný posudek by se měl předložit Krajské zdravotní a.s. Tím by měla nastat důvěra mezi znesvářenými stranami - koalice x opozice a taktéž důvěra petičního výboru. Splátky jsou samozřejmě možné, dokonce obvyklé v časovém pásmu 10 let. Zařízení + budovy, to jsou velmi nepřesná data. Do posudku patří například obrat - aktivum, odborný potenciál lidských zdrojů - aktivum, který je hodně důležitý, průběžné provozní náklady - pasivum, budoucí stavební a technologické investice - pasivum a další údaje běžně uváděná ve výsledovce. Pan kolega Kestřánek je dostatečně erudovaný a znalý celého problému.
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Petr Urbánek » 10 zář 2019 14:52

Zastupitelstvo města bude ve čtvrtek 12.9. projednávat také záměr vkladu nemovitostí nemocnice z vlastnictví města do společnosti Nemocnice Litoměřice a.s. Podle znaleckého posudku byly nemovitosti oceněny na cca 340 mil.Kč, odkazovaný znalecký posudek však chybí nejen v uveřejněných materiálech, ale i mezi materiály týkajícími se nemocnice na webu města. Deklarovaná transparentnost radnice ohledně naší nemocnice tak opět dostala na frak. Když při schvalování nebude nikdo přesně vědět, které nemovitosti převod zahrnuje a jak byla cena stanovena, tak se radní vyhnou možným připomínkám. Jak prosté.
https://www.litomerice.cz/nemocnice
https://www.litomerice.cz/images/Clanky ... 9-2019.pdf (viz str. 28)
Navrh na vklad nemovitosti do NL.jpg
Petr Urbánek
Uživatelský avatar
Petr Urbánek
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 296
Registrován: 16 kvě 2014 13:25

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 11 zář 2019 14:58

Problémem mnoha manažerů, kteří se dostali do funkcí politickým tahem, je jejich nepřipravenost na výkon funkce, nedostatečné kvalitativní a kvantitativní vlastnosti a neschopnost komunikace s podřízenými, která je zcela zásadním nástrojem manažera k vedení týmů. Pan Lončák je zcela ukázkový příklad manažera, kterému chybí snad vše, co má manažer mít. Jeho odstoupení neočekávejte, musí mít hroší kůži a taktéž přes něj plynou finance do stranické pokladničky. Ta bude důležitá pro příští volby, protože ODS ztrácí body velmi rychle. Finance jsou vždy vhodné pro dobré účely, ale také pro špatné účely. Finanční toky z několika větví dávají předpoklad pro získání dalších hlasů ve volbách. Pozornost občanů by měla být značná. Jak již jsem řekl, probíhá trestná činnost v přímém přenosu!
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Llukas007 » 11 zář 2019 17:42

Ztrátu bodů ODS ukázaly minulé volby do zastupitelstva :lol: Holt smůla :lol:
Llukas007
 
Příspěvky: 764
Registrován: 27 zář 2010 18:02

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod vodomerka » 12 zář 2019 06:13

Llukas007 píše:Ztrátu bodů ODS ukázaly minulé volby do zastupitelstva :lol: Holt smůla :lol:


Vždyť tu minulé volby ODS skončila až na druhém místě za ANO ;). Pokud ovšem nesčítáte hlasy i z ostatních navázaných subjektů.
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod LtmPavelka » 13 zář 2019 12:52

vodomerka píše:
Llukas007 píše:Ztrátu bodů ODS ukázaly minulé volby do zastupitelstva :lol: Holt smůla :lol:


Vždyť tu minulé volby ODS skončila až na druhém místě za ANO ;). Pokud ovšem nesčítáte hlasy i z ostatních navázaných subjektů.



Jen pro pořádek, aby se tady veřejně nelhalo :)

Komunální volby 2018 Litoměřice:
ODS 27,35 %
ANO 22,2 %
Zelení + piráti 11,1 %
Severočeši 9,11 %
Komouši 8,02 %
atd....
LtmPavelka
 
Příspěvky: 137
Registrován: 28 zář 2010 12:42

Re: Nedovolíme radnici prodat nemocnici!

Příspěvekod Rapid » 13 zář 2019 16:39

Je to velmi dojemné, když pan Červín, 2x přistižen za volantem s alkoholem v krvi, kolaborující několik let s ODS, stávající místostarosta a příkladný ředitel školy, bývalý jednatel Zahrady Čech, který za to byl odměňován stejně tak, jako stávající jednatel a místostarosta prohlásí, že kdyby se nemocnice měla dostat do soukromých rukou skončí v politice v Litoměřicích. Pane Červíne, vy do ní vůbec nepatříte, vy se svým absolutně nemorálním přístupem patříte úplně do jiné schránky, než patří slušný občan města. U pana Klupáka beru jeho dosavadní stanovisko souzvučné se stanoviskem ODS, do které patří, jako mladistvou nerozvážnost za úlitbu ředitelským místem, které je podmíněno tím, že ve volbách aktivně ovlivňoval svůj sbor 30 učitelů a bude jej ovlivňovat opět v dalších volbách. Ještě nám chybí vyjádření severočeského místostarosty, který bude taktéž určitě velmi rád, že radnice zahájí jednání s KZ, protože návštěva jeho bratrů v západních Čechách a stávající sta nemocnice v Sušici mu otevřela oči. Výtečně chlapci.
Rapid
 
Příspěvky: 99
Registrován: 20 úno 2018 12:58

Další

Zpět na Vedení města

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron