Radniční zpravodaj

dotazy na zastupitele a radní

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Brockhaus » 02 čer 2017 08:47

Již byla zveřejněna omluva: https://www.litomerice.cz/aktuality/558 ... u-hrdinovi

Pan radní se ve svém zamyšlení samozřejmě věnoval těžkému údělu litoměřických trampolínistů...
Brockhaus
 
Příspěvky: 39
Registrován: 25 dub 2016 11:49

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Jirka » 05 úno 2018 17:30

Tak v zítřejším Radničním zpravodaji opět jedna perlička. Snaživému poslanci za piráty se něco nelíbilo (přečtěte si), a náš sultán solimánský mu , zřejmě pod vlivem, odpověděl. Tak prý ten dobře placený předseda KV, který poctivě hlasuje jako ODS, je zástupcem opozice KSČM. Vtip roku. Chudák pirát, takhle ze sebe nechá dělat blba.
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Vladislav Liška » 06 úno 2018 08:23

Je to vtipne. O co slo?

Poslanec za piraty, litomericak Mikulas Peksa, kritizuje mistni ODS, za to, ze nejsou obsazene vsechny vybory vsema stranama, ze na webu neni videt, kdo z jake strany je a v neposledni rade za to, ze kontrolni vybor vubec nefunguje. Dost zajimave je, ze na toto mu tam starosta odpovedel, pokud dostal starosta prostor k vyjadreni (ktery jsem chapal, ze tam vubec byt nema!) tak jestlipak ten prostor pak dostal i pan poslanec (asi ne, protoze verim, ze by pak reagoval). Starosta mu odpovedel v tom, smyslu, ze vsechny strany dostaly moznosti se vyboru ucastnic. Coz pokud vim, neni pravda (Zeleni a Ano, nejsou ve vsech vyborech). Pak dale napsal, ze stranicke prislusnosti doplni. A ze kontrolni vybor je plne v rukou jeho uvolneneho sefa, mladeho komunisty, coz je pry opozice.
To je ponekud zavadejici tvrzeni.
Protoze funkce predsedy kontrolniho vyboru byvala neplacena - ono taky proc ji draze velmi nadprumernym platem platit, kdyz neni co delat - ODS pote co zjistila, ze by tu nevladla, tuto funkci nabidla KSCM, udelala z ni funkci placenou a hadejte jak nam nyni komunisti hlasuji. Staci si pustit nejaky zaznam ze zastupitelstva a bedlive pana Ruzicku sledovat. Kdo se bude koukat pozorne, tak uvidi podle ceho hlasuje.
Ze kontrolni vybor nefunguje jak ma, je dlouhodoba vec, osobne jsem na to upozornoval nekolikrat, podaval jsem nekolik 106 (a co vim, nebyl jsem sam). Nebylo na ne reagovano, nejen v terminu, ale vubec. Podaval jsem i stiznost ke kraji. Co vim, byla na to i nejaka ministerska kontrola a ta konstatovala, ze doslo k pochybeni. Od te doby se vubec nic nezmenilo, zapisy se nevedou. A za toto pan zastupitel pobira plat. Takovou peknou flakarnicku by chtel asi kazdy.
Historie toho je dohledatelna zde na foru. KSCM proste neni opozice.
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Petr Panaš » 06 úno 2018 22:21

Starosta nepíše pravdu!
Musím se kategoricky ohradit proti tvrzení pana starosty v Radničním zpravodaji č. 1 z 6. února 2018, kde na str. 7 je starostova odpověď na článek, který napsal poslanec Mikuláš Peksa (Piráti). Citace starosty: „Pane poslanče, všechny opoziční strany zastoupené v zastupitelstvu dostaly nabídku pracovat ve výborech. Bylo na nich, jak se s nabídkou vypořádají.“
Opoziční strany měly zájem na zastoupení ve výborech už na ustavujícím jednání zastupitelstva po volbách. Neúspěšně. Poslední návrh na zastoupení opozičních stran ve finančním výboru (což je nejdůležitější výbor) jsem podal před rokem. Koalice ho však neschválila. Zelení a ANO tam zástupce nemají. Níže je předmětné usnesení i odkaz na zápis z jednání zastupitelstva na webu města.

2. zápis z mimoř. jednání Zastupitelstva města Litoměřic - 9.3.2017:
Rezignace člena FV při ZM a volba nového člena
ZM bere na vědomí rezignaci pana Aleše Kodytka ze dne 24.2.2017 na funkci člena Finančního výboru při ZM (rezignace viz příloha orig. zápisu).
ZM volí Mgr. Jana Fibicha, bytem Litoměřice novým členem FV při ZM.
Protinávrh Mgr. Panaše:
ZM schvaluje rozšíření počtu členů FV při ZM na 9 členů.
Hlasováním pro 9 proti 3 zdrželo se 10 nehlasovalo 0
protinávrh nebyl přijat.
a zároveň Mgr. Panaš podal návrh na zvolení Ing. Jana Hrkala na funkci člena FV při ZM.
p.Sarnovský - podal návrh na zvolení Ing. Petra Urbánka na funkci člena FV při ZM.
Hlasování o původním usnesení (rozděleno na dvě části z důvodu podaných návrhů na další kandidáty):
ZM bere na vědomí rezignaci pana Aleše Kodytka ze dne 24.2.2017 na funkci člena Finančního výboru při ZM (rezignace viz příloha orig. zápisu).
Pro 22 proti 0 zdrželo se 0 nehlasovalo 0ZM volí Mgr. Jana Fibicha, bytem Litoměřice novým členem FV při ZM.
Pro 15 proti 0 zdrželo se 7 nehlasovalo 0

Při hlasování o kandidátech navržených za členy FV bylo postupováno v souladu s pravidly od prvního navrženého kandidáta. Z důvodu schválení prvního návrhu nebylo o návrhu Mgr. Panaše a p. Sarnovského již hlasováno.

https://www.litomerice.cz/usneseni-zast ... c-9-3-2017
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Achab » 25 bře 2018 17:15

take u nas je mistni televize placena mestem. na jednu stranu je jasne ze vetsinu prostoru dostanou koalicni politici nebot se staraji o konkretni veci na stranu druhou by asi meli dostat nejaky prostor i opozicni jinak to skutecne muze byt povazovano za placenou reklamu vladnoucich stran https://hlidacipes.org/mas-spravnou-str ... ych-penez/
Achab
 
Příspěvky: 236
Registrován: 16 čer 2010 21:55

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Petr Panaš » 10 dub 2018 22:15

V radničním zpravodaji je uvedeno, že 11.4. se bude v průběhu "Desatera problémů Litoměřic" hlasovat o 4 projektech participativního rozpočtu. Dle kontroly projektů byly doporučeny pouze 2, tak předpokládám, že hlasování bude zúženo pouze na ty doporučené.
http://zdravemesto.litomerice.cz/index. ... Itemid=132
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Jaroslav Tvrdik » 11 dub 2018 09:51

Achab píše:take u nas je mistni televize placena mestem. na jednu stranu je jasne ze vetsinu prostoru dostanou koalicni politici nebot se staraji o konkretni veci na stranu druhou by asi meli dostat nejaky prostor i opozicni jinak to skutecne muze byt povazovano za placenou reklamu vladnoucich stran https://hlidacipes.org/mas-spravnou-str ... ych-penez/


Majitelem místní TV je Jan Dostál (Provizi s.r.o.), jehož Severočeši jsou členy rady a zastupitelstva města, tedy součást vládnoucí koalice na litoměřické radnici. Koalice debatu s opozicí nepřipouští. Stačí sledovat záznamy z jednání zastupitelstva. U radničního zpravodaje se pod tlakem odborné veřejnosti povedla změna a byla povinně zřízena redakční rada, kde je opozice zastoupena.
Jaroslav Tvrdik
 
Příspěvky: 89
Registrován: 17 kvě 2017 19:41
Bydliště: Svatováclavská 2290, Litoměřice

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Petr Panaš » 31 kvě 2018 09:58

Dočetl jsem se v Radničním zpravodaji, že kandidující subjekty v komunálních volbách dostanou v těchto novinách prostor, asi 1/4 strany. To je dobrý. Ovšem za podmínky, že musí obsahovat odpověď na dvě otázky. Jak si v případě zvolení představujete další rozvoj města Litoměřice? Co konkrétního byste rádi prosadili? A samozřejmě se nesmí nikdo napadat. Tak dejme tomu, jsou nastavená nějaká pravidla pro všechna stejná. Ale pak se dočtu, že to bude placená inzerce, kterou si kandidující strany musí uhradit. Teda nevím. Buď si řádně zaplatím prostor v novinách a jako inzerent si budu psát, co budu chtít. Nebo se budou kandidující strany vyjadřovat k předem danému tématu, ale pak to snad není přeci inzerce.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Vladislav Liška » 31 kvě 2018 10:18

Tak na tom je hlavně vtipné to, že ty odpovědi se dostanou k ODS a ti mohou vykrást ty nápady, rozvinou je a vylepší a nbídnou jako své vlastní v těch samých novinách. Tak jak to předvádějí na svém FB, kde se chválí za vše co se ve městě povedlo a zásluchy připisují jen sami sobě. Také tam odpovídají za radnici a obyvatele města nazývají svým občany. Tedy pardon, já se občanem ODS necítím :)
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Jirka » 31 kvě 2018 14:47

Pan Liška geniálně odhalil vychcanost architekta koalice. Se divím, že opozice zůstává v té parodii na redakční radu. Soudružka šéfredaktorka je ve stejné pozici jako jistý Ovčáček. S pádem koalice v podzimních volbách se stává nezaměstnatelnou.
No, do voleb je ještě moře času. Ještě je toho dost k odklonění a utracení zbytků, co jsou v kase. Po nás potopa je vzkaz do podzimních voleb.
Jirka
 
Příspěvky: 505
Registrován: 21 zář 2010 12:26

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod vodomerka » 31 kvě 2018 15:50

Zápis z jednání redakční rady při Radě města Litoměřice
konané dne 16. 4. 2018 od 13 hodin

Přítomni:

Tomáš Sarnovský (ANO)
Ing. Pavel Grund (ČSSD)
Ing. Venuše Brunclíková (radnice, ODS)
Ing. Eva Břeňová (radnice, ODS)
Václav Sedlák (za občany, nejspíš nahradil pana Zimmera (který ovšem kandiduje za Severočeši.cz))
Jednání řídil: Ing. Eva Břeňová

Program:

1)
Zhodnocení dubnového vydání Radničního zpravodaje
Redakční rada neměla připomínek. Nespokojenost s vyzněním dvoustrany věnované Palachově ulici vyjádřil mailem zaslaným šéfredaktorce zastupitel Petr Kubec.

2) Seminář na téma tvorby radničních periodik, kterého se účastnila referentka komunikace OKMaCR Michaela Bubeníčková
z pohledu GDPR – Radničního zpravodaje se změny netýkají, protože společenské rubriky jako úmrtí, narození, jubilea apod. nezveřejňuje. Jiná situace je u Mobilního rozhlasu, který již má OKMaCR z tohoto pohledu ošetřen.
RZ města Litoměřice byl v mnoha ohledech dáván lektorkou za příklad, jediné doporučení – malé fotografie, což je ovšem dáno dvouměsíčníkem, kdy je potřeba umístit velké množství informací, bohužel na úkor velikosti fotografií
Diskutovány hlavní komunikační kanály obcí a měst – město Litoměřice všechny využívá a rozvíjí (webové stránky, úřední desky, sociální sítě, elektronickou komunikaci, aktuality na webu, tištěný zpravodaj, regionální televize, Mobilní rozhlas, mobilní aplikace, informační centrum, besedy s občany, apod.)
3) Období před komunálními volbami
Členové redakční rady se shodli, že v zájmu demokratického přístupu ke všem kandidujícím subjektům nabídne šéfredaktorka zpravodaje všem ¼ stránky toho čísla Radničního zpravodaje, který vyjde před komunálními volbami. A to za úplatu 1500 Kč. V souladu se zákonem totiž nesmí politická strana inzerovat v obecním periodiku zdarma, nýbrž za cenu běžnou (tedy nikoliv 1 Kč).
Ve výzvě bude specifikováno, že zveřejněny budou pouze příspěvky informující voliče o tom, co konkrétního chce subjekt ve městě v případě svého zvolení prosadit, jaké jsou jeho plány a záměry. Cílem je vyhnout se sporům o to, jaké tvrzení už je v rozporu s dobrými mravy, jaké sdělení už se se dotýká cti, důstojnosti nebo soukromí určité fyzické osoby nebo jména dobré pověsti určité právnické osoby apod.

4) Diskuse
Termín příštího jednání: 15. 5. 2018 od 13 hodin

Se zápisem souhlasí: Ing. Pavel Grund, Tomáš Sarnovský, Ing. Venuše Brunclíková, Václav Sedlák, Ing. Eva Břeňová
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Achab » 16 čer 2018 09:32

Achab píše:take u nas je mistni televize placena mestem. na jednu stranu je jasne ze vetsinu prostoru dostanou koalicni politici nebot se staraji o konkretni veci na stranu druhou by asi meli dostat nejaky prostor i opozicni jinak to skutecne muze byt povazovano za placenou reklamu vladnoucich stran https://hlidacipes.org/mas-spravnou-str ... ych-penez/


pokracovani kauzy nasi kabelove televice která nataci i pro usti s vysledkem poruseni zakona https://hlidacipes.org/povinna-autoriza ... laci-rada/
Achab
 
Příspěvky: 236
Registrován: 16 čer 2010 21:55

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Petr Panaš » 14 črc 2018 08:01

Napsal jsem oficiální žádost o informaci, jaký zákon zakazuje bezplatnou inzerci pro politické subjekty v radničním periodiku. Toto sdělení totiž bylo prezentováno v posledním čísle litoměřického Radničního zpravodaje a je i součástí zápisu redakční rady (příspěvek výše). Jsem vždy trochu na pozoru, pokud se někdo odvolává na zákon s tím, že něco musí či nesmí, ale už neříká, který zákon to ukládá. Nakonec se může ukázat, že vlastně žádný. To je i náš případ. Nechat zpoplatnit předvolební článek je plně v kompetenci vydavatele, ale asi tedy ne na základě zákona. Pokud by to nějaký ukládál, tak už by ho na radnici museli najít. Připojuji odpověď, kterou jsem obdržel.
Přílohy
odpověď_žádost_inzerce_politických_stran_v_RZ_20180602.pdf
(160.43 KiB) 696 krát
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Radniční zpravodaj

Příspěvekod Achab » 13 říj 2018 09:03

Achab
 
Příspěvky: 236
Registrován: 16 čer 2010 21:55

Předchozí

Zpět na Vedení města

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků