Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 07 dub 2017 18:38

Petr Panaš píše:Když se probírá dopravní situace v dané lokalitě vč. parkování, tak bych rád zmínil směnu pozemku u OSSZ v Seifertově ulici (ve vlastnictví města), kde bylo hlídané parkoviště za účelovou komunikaci u OC Na soutoku (ve vlastnictví už zmíněného p. Třešňáka), kterou dle mého město nijak nepotřebovalo. Nyní se u OSSZ parkuje "na divoko", ale je otázka, jak dlouho to půjde a co na pozemku vyroste. Třeba další prodejna, která v oblasti opět zvýší dopravní zátěž. Tehdy jsem na zastupitelstvu proti tomu vystoupil (ještě jako občan), ale stejně to bylo odsouhlaseno.




A nevíte jak to vypadá s tím rádoby "obchvatem" který zasahuje do úpatí Radobýlu a dopravu naopak zvýší ?
Nebyla by méně drastická varianta vést obchvat kolem autobusaku ,azyloveho domu dále nahoru na konec Českolipské ul a ven z města .Je tato varianta vůbec ještě ve hře ?
Předem díky za info :-)
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod laik » 07 dub 2017 19:34

Pane Panaš poradím. Parkovací dům. Podmínka : přesvědčit majitele, nalézt investora, zajistit podporu obyvatel, změnit územní plán, zajistit podporu zastupitelů. Výhody . zlepšení životních podmínek, rozšíření zeleně, zklidnění dopravy, bezpečnější a ekologičtější parkování, využití volných ploch pro chodce, cyklisty, rodiče s dětmi, seniory , uvolnění obslužných komunikací. Jsem toho názoru, že zde mohou nalézt parkovací místa obyvatelé Horovy, Erbenovy, Mánesovy, Kosmonautů , 28 října ap.
Vzor : Pirna, Letiště Praha, Drážďany aj.
Otázka : Bude využíváno , zajistí se ekonomická návratnost investice, nebude docházková vzdálenost dlouhá ?
Názor : I o tom, je řešení dopravní problematiky. Domníváte se, že najdete podporu. Sdělím Vám osobní názor - NE
laik
 
Příspěvky: 90
Registrován: 03 dub 2015 14:42

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Ivan Varchol » 08 dub 2017 05:27

Výstavba mostu tam, kde nyní je byla první velká chyba a v návaznosti na něj převedení dopravy k pokratickým závorám a dále do města bude druhá velká chyba.
Ivan Varchol
 
Příspěvky: 104
Registrován: 02 bře 2015 13:16

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 08 dub 2017 09:22

No to je ještě hodně mírně řečeno .Bude to extrémní nesmysl,který znepříjemní život obyvatelům na cihelně ,družbě a v dalších částech dopravu logicky zhorší ,takže tak jak to nyní vypadá na Kocandě ,na Valech,Mrázově ,Českolipské ul. to bude za chvíli vypadat v celém městě.Asi to je cíl radních,kteří veřejnosti neustále říkají jak milujou naše město :-(
Názorně jste tu lásku k městu daly najevo.
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod laik » 08 dub 2017 11:06

Již v současné podobě je přejezd u pokratických závor zoufalá ukázka životních podmínek zdravého města Litoměřice. Časové prodlevy přejezdového zabezpečovacího zařízení odpovídají hodnotám minulého století, což dokumentují kolony vozidel v dopravních špičkách ze všech směrů. Sledování nervozních chodců /ukázněných/, kteří vdechují výfukové splodiny všeho druhu je opětovně trapné a to za situace, kdy na vlakovém nádraží začínají nastupovat cestující a odjezd vlaku je v nedohlednu. Zvukové signály vydávané po celou dobu činnosti zabezpečovacího zařízení jsou opětovně raritou Litoměřic. Na daleko zatíženějších tratích je uvedené zařízení v činnosti do doby uzavření přejezdu. To vše od cca 04.00 hodin do 02:00 hodin bez ohledu na obyvatele dotčených oblastí. Bylo by vhodné změřit hlukovou, emisní a dopravní zátěž uvedeného území ne na podkladě počítání více či méně odpovědných lidí,ale na podkladě technických prostředků, které nelze dle potřeby upravovat. Bylo by vhodné umožnit zadavateli, projektantovi, pracovníku odboru dopravy, zastupiteli, policistovi a zejména radním projet či projít předmětné místo v několika časových pásmech a zjistit skutečný stav. Pokud by se tak stalo jsem přesvědčen, že každý soudný člověk změní názor. To nemůže změnit sebelepší světelná signalizace a to z toho důvodu, že časy potřebné pro opuštění řízeného prostoru budou v dopravních špičkách zcela nedostačující, budou se vytvářet kolony z jiných směrů, životní prostředí bude zatěžovat další obyvatele. Zde je potřeba si uvědomit, že druhý přejezd v ulici 28 října bude ze severní strany zaslepen. Z uvedeného důvodu se bude doprava ještě více přesouvat na přejezd u pokratických závor a to je zrůdnost. /omlouvám se za expresivní výraz/ Pouze pro doplnění upozorním na skutečnost, že záměr vybudovat podobnou komunikaci se pokoušel minulý režim, odpor obyvatel tomu zabránil.
laik
 
Příspěvky: 90
Registrován: 03 dub 2015 14:42

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 08 dub 2017 13:40

Souhlasím naprosto se vším co jste napsal .Je škoda ,že podobné názory nesdílí radní a jak tak koukám,tak ani lidé žijící v této části města :) Teď je otázka jestli této katastrofě města jde ještě zabránit a hlavně jestli obyvatelé těchto části mají zájem o místo kde žijí .Jestli se bude mlčet ,tak je to pro radní požehnání tohoto nesmyslu.
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod laik » 08 dub 2017 15:12

Smutné je to, že lidé to začnou kritizovat ve fázi, kdy se předpoklad stane skutečností. Viz reakce na západní most. Nejvíce postižení budou znát řešení, vyjmenují viníky, budou hledat korupční prostředí a poukáží na nehospodárnost a neúčelnost až ve fázi, kdy se pod okny objeví stroje a později se stavba uvede do předběžného užívání a po dílčích úpravách za další peníze do trvalého užívání . A to je v každém případě pozdě. Osobně poukazuji na chybné rozhodnutí, předkládám fakta, argumentuji současným stavem a predikuji budoucí stav. A rozhodně nejsem ve svém názoru osamocen a to ve veřejnosti laické i odborné. Pouze doufám, že nové vedení města vzešlé z voleb 2018 vyhodnotí všechna pro a proti a případně změní názor. To vše za předpokladu, že se stavba nezahájí dříve. V minulosti bylo mnoho projektů, které se nikdy nerealizovaly.
laik
 
Příspěvky: 90
Registrován: 03 dub 2015 14:42

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod laik » 08 dub 2017 15:30

Opomenul jsem upřesnit, že v současné době se jedná o stavbu Ústeckého kraje, kterou všemi způsoby podporuje město Litoměřice. Z uvedeného plyne, že případné negativní reakce lze lehce posunout mimo město.
laik
 
Příspěvky: 90
Registrován: 03 dub 2015 14:42

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Petr Panaš » 11 dub 2017 19:49

Pro LTM 1994 a laik.
O aktuální situaci obchvatu nic nevím. Ale jak je zde napsáno, jedná se o stavbu Ústeckého kraje (na níž Litoměřice kooperují), ale konečné rozhodnutí zda se postaví, kde a jak, bude na kraji.
Na parkovací dům není prostor, krom mnou zmíněného pozemku, kterého se město zbavilo. Tudíž v lokalitě kolem Lidlu a okolí to je nereálné. A Třešňák (pokud mu pozemek patří) do parkovacího domu jistě nepůjde. Poměr investic a návratnosti zde nebude pro soukromý sektor.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 11 dub 2017 21:19

Doufejme tedy,že na kraj. úřadě rozhodnou moudře a městu ještě nepřitíží.Každopádně proč se město byje za tento nesmysl,je pro mě neznámou .
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod laik » 17 dub 2017 16:58

Pro pana Panaše - investorem stavby je kraj, potřebné podklady pro stavbu a její povolení připravuje a vydává místně příslušný orgán, stavba se provádí zčásti na pozemcích města, komunikace nemá pro kraj žádný dopravní význam . Jsem toho názoru, že to velmi dobře znáte. Pokud jsem psal o parkovacím domu, poukazuji na Vámi zmíněný směněný pozemek. Píšete, že by to "Třešňák" zcela určitě nechtěl, ale oslovil ho někdo ? Pokud ne, proč se o to nepokusit za situace, kdy doprava houstne, sídliště jsou přeplněná automobily a lidé si stěžují na nedostatek parkovacích míst a ekologickou zátěž. Na velmi malém prostoru lze umístit velké množství vozidel a to za snahu určitě stojí. Podobných prostor je ve městě zcela určitě více např. sídliště Kocanda./ plocha po bývalé ČS /
laik
 
Příspěvky: 90
Registrován: 03 dub 2015 14:42

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 17 dub 2017 22:47

laik píše:Pro pana Panaše - investorem stavby je kraj, potřebné podklady pro stavbu a její povolení připravuje a vydává místně příslušný orgán, stavba se provádí zčásti na pozemcích města, komunikace nemá pro kraj žádný dopravní význam . Jsem toho názoru, že to velmi dobře znáte. Pokud jsem psal o parkovacím domu, poukazuji na Vámi zmíněný směněný pozemek. Píšete, že by to "Třešňák" zcela určitě nechtěl, ale oslovil ho někdo ? Pokud ne, proč se o to nepokusit za situace, kdy doprava houstne, sídliště jsou přeplněná automobily a lidé si stěžují na nedostatek parkovacích míst a ekologickou zátěž. Na velmi malém prostoru lze umístit velké množství vozidel a to za snahu určitě stojí. Podobných prostor je ve městě zcela určitě více např. sídliště Kocanda./ plocha po bývalé ČS /


Děkuji za tento komentář a doufám,že se k němu vyjadří nejlépe někdo ze zastupitelů města .Argument že je město vlastně bezmocné je více než zarážející.
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Petr Panaš » 18 dub 2017 07:21

Na tomto fóru se vám nikdo z kompetentních zastupitelů nevyjádří. S tím nepočítejte. Pokud vím, tak tu reagují 3 opoziční zastupitelé a nejsem si vědom, že by některý koaliční, který by měl sílu něco prosadit (pokud tu není pod nějakou neznámou přezdívkou). Moje možnosti jako zastupitelé opozičního jsou velice omezené. Co vám ale doporučuji, tak běžte na zastupitelstvo a ptejte se jako občané. Nebo se zeptejte písemnou formou. Zde si to možná představitelé radnice přečtou, ale reagovat nebudou - což asi vnímáte, pokud to zde sledujete déle.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod laik » 18 dub 2017 16:10

Město není bezmocné, město uvedenou variantu navrhlo a trvale prosazuje. To není lež, ale skutečnost. Z toho plyne, že o stavbě nerozhodl kraj, ale reaguje na požadavky města. Smutnou skutečností je fakt, že v současné době nerozhoduje funkční řešení dopravy, ale potřeba utratit peníze z evropských fondů. To je příklad hospodárného vynakládání finančních prostředků. Odvedení dopravy z prostoru Kocandy by mělo být daleko potřebnější a pro obyvatele dotčených území přínosnější řešení . Možná překvapím, ale pan Panaš má pravdu v tom, že jako opoziční zastupitel má omezené možnosti. Já jako občan nemám žádné. Doufám pouze, že opozičních zastupitelů je více a možná někteří koaliční mají svůj vlastní názor. Zde se neřeší politika, ale chybný návrh řešení dopravní situace. Je docela dobře možné, že lze nalézt variantní způsoby řešení situace u tkz. Pokratických závor a to sledují všechny moje dosavadní příspěvky.
laik
 
Příspěvky: 90
Registrován: 03 dub 2015 14:42

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Petr Panaš » 18 dub 2017 17:46

Úplně nesouhlasím, že občan nemá žádné možnosti. Možnosti jsou a úměrně se zvyšuje jejich váha, jak se blíží komunální volby. A ty budou příští rok. Co bych mohl udělat konkrétně já, tak se mohu pokusit svolat setkání občanů s politiky a úředníky na téma doprava ve městě. Tam si lze spoustu věcí vyříkat z očí do očí. Je otázka, zda by ze strany veřejnosti byl zájem. Problém je v konečné fázi, jak se k tomu občané postaví. Když se ještě vrátím k té směně pozemku u OSSZ. Hodně lidí hlídané parkoviště využívalo. Když se mělo na zastupitelstvu o směně jednat (v té době jsem ještě nebyl zastupitel), tak jsem naházel lidem v okolí do schránek letáčky s upozorněním, že věc se bude na zastupitelstvu projednávat a mohou se přijít k tomu vyjádřit. Nepřišel nakonec nikdo a věc jsem rozporoval pouze já (který nemám auto a tak by mě to mohlo být nakonec fuk).
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 18 dub 2017 18:27

Debata občanů se zastupiteli města je dobrý nápad. Jestli přijdou občané? To je otázka ,ale že je zatím jedinná rozumná varianta svedení tahu z Č.lípy dolu kolem stareho nadrazi, je fakt. Vím,že Zelení v době výstavby nového mostu byli zásadně proti,ale bohužel most už stojí .Takže buď postavit 3.most který by konečně plnil funkci obchvatu,to je bohužel asi nereálné a zbývá trasu vést na Tyršák,který na to nemá parametry .
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Předchozí

Zpět na Doprava a komunikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron