Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod vanek.cz » 06 dub 2017 15:19

Dobrý den, tímto bych chtěl vznést stížnost na dopravní zátěž ulice Horova, která je způsobena výstavbou nákupního centra Lidl. Ulice Horova před výstavbou nákupního centra byla klidnou lokalitou, kde za den projelo cca 5 aut a to zejména místních, kteří zde bydlí. Před výstavbou Lidlu jste nám garantovali, že ulice nebude zatížena dopravou. Zatím to zde funguje jako zkratka do Lidlu , kde lidé jedou po hlavní ulici (ul. Štursova) a po té přes ulici Horova, která se tímto stala značně dopravně frekventovanou. Auta pouze projedou a bočním vjezdem vjedou na parkoviště k Lidlu. Ulice Horova, která je spíše rezidenční čtvrtí, je už tak úzká, že lidé kteří tu bydlí a parkují před svým domem, zbyde pouze jeden jízdní pruh, takže se auta různě vyhýbají - brzdí, rozjíždějí atd... Tímto se v ulici Horova zvedla také prašnost a hlučnost. Nechápu, proč Lidl jako jediné nákupní centrum v LTM má dva vjezdy/výjezdy. Vjezd/výjezd do ulice Kamýcká přes kruhový objezd není skoro vůbec využit. To ale není jediný problém v ulici Horova. Navazuje to na problém parkovacích míst, kde lidé ze sídliště ul. Kosmonautova nemají kde parkovat, tak nám svá auta staví do ulice Horova. Lidé , kteří v ul. Horova bydlí nemají kde parkovat. Tímto Vás žádám o vyřešení dvou problému a to průjezdnost ulicí Horova do Lidlu a zkapacitnění parkovacích míst na sídlišti ul. Kosmonautova :!: To že u Lidlu byla plánovaná bytová výstavba, které se nerealizovala, není důvod zkapacitnění vjezdů a výjezdů, tudíž bych boční vjezd z křižovatky uzavřel nebo ulici Horova zjednosměrnil a to směrem od Lidlu k ulici Kosmonautova. Ulice by přestala být tranzitní ! Bylo zde už i několik dopravních nehod.

Děkuji za vyřešení stížnosti.
vanek.cz
 
Příspěvky: 2
Registrován: 06 dub 2017 13:54

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod ronyk » 06 dub 2017 16:07

Holt jste ztratil svůj klidek,jako stovky jiných obyvatel v Litoměřicích, kteří bydlí u frekventovaných silnic. Možná by jste chtěl na každou stranu závoru, když jste ta rezidenční ulice.
ronyk
 
Příspěvky: 496
Registrován: 23 kvě 2010 16:34

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod vanek.cz » 06 dub 2017 16:27

ronyk píše:Holt jste ztratil svůj klidek,jako stovky jiných obyvatel v Litoměřicích, kteří bydlí u frekventovaných silnic. Možná by jste chtěl na každou stranu závoru, když jste ta rezidenční ulice.

Klid tu byl a to město garantovalo že výstavba Lidlu se nás nijak nedotkne. S těma závorama je to samozřejmě blbost. Ale ať si lidé jezdí po hlavní , ta je pro dopravní kapacitu postavena a nee že se udělají dva vjezdy a staneme se tranzitní ulicí, která kapacitně nestačí. Kdyby nebyl druhý vjezd do Lidlu po hlavní z ul. Kamýcká , tak to člověk pochopí. Stačilo by ulici zjednosměrnit :-)
vanek.cz
 
Příspěvky: 2
Registrován: 06 dub 2017 13:54

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 06 dub 2017 19:58

Bydlím celý život v Českolipské ulici a počet aut ,který máte u lidlu za den je tady otazka 5 minut :-D
Jinak Vám rozumím :-) doprava je problém celého města ,kterou podle mě vyřeší svedení silnice na Č.l a Liberec nekam dolu a mimo a bud na tyrsak,nebo postavit třetí most ,když ten stávající nový situaci ještě zhoršil a podle mě muze za zvýšení hustoty dopravy i u lidlu .
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 06 dub 2017 20:16

Ještě dodávám, že nejsme žádná průmyslová díra ani koncový bod většiny dop.prostředků,tak proč necháváme ničit Litoměřice ? Na Kocandě jsou take historicke domy a hlavne lide kteří už toho mají dost . Váš argument,že by se měla řešit jenom ulice Horova je trochu sobecký ,řešit by se mělo celé město .
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Ivan Varchol » 07 dub 2017 06:22

Je pravda, že přes Horovu ulici si řidiči zkracují cestu k Lidlu a tím pádem je zde větší provoz. Samozřejmě k nelibosti místních. Ale větší problém bych viděl v parkování. Bydlím v ulici Kosmonautů a protože domů přijíždím až po 17. hodině, většinou již v této ulici nezaparkuji. A protože nechci porušovat pravidla dané zákonem, to znamená nestát před popelnicemi a bránit volnému průchodu k těmto popelnicím (žlutá přerušovaná čára je zákaz stání) nechci stát na trávníku a chodníku zajíždím do ulice Erbenova nebo Horova. Ale stál jsem taky až u Lidlu na parkovišti. Ale nedělá mi to na rozdíl od některých problém. A zde si ale někteří řidiči vůbec nedělají těžkou hlavu s tím, že zaparkují tak, že se například nedá odbočit z ulice Halasova do ulice Erbenova nebo ze Štursovky do Erbenovky. Nic jim neříká zákaz zastavení v úseku 5 m od hranice křižovatky. Jinak ulice Horova je širší než Erbenova, takže je to v ní poněkud lepší.
Bylo to již řečeno několikrát, že MP řeší většinou pouze na udání. Na jednu stranu se jim ani nedivím, protože pokud by měli řešit úplně všechno, nevím kam by odvezli polovinu aut z Litoměřic.
Ale tyto přestupky, kdy vozidla brání vjezdu, průjezdu nebo stojí na chodníku, trávníku atd. by řešit měli.
Ale co tedy vyřeší parkování a lepší průjezdnost většiny ulic ? Jedině zjednosměrnění a dodržování pravidel provozu s hlediska zastavení a stání. Pokud se toto ve větší míře nezrealizuje nikdy to nebude lepší.
Ivan Varchol
 
Příspěvky: 104
Registrován: 02 bře 2015 13:16

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Vladislav Liška » 07 dub 2017 07:55

Jednoznacne souhlas. Spatne parkovani se resi jen na udani (a udavat nikdo nechce, nebo az kdyz je to posledni moznost). Vymluvou MP na to je, ze parkovani je problem, tak budeme na lidi hodni. Mnohem vetsi problem je ten, ze se to posledni dobou setrvale zhorsuje a kazdy si parkuje jak se mu zlibi a casto k nelibosti ostatnich, pritom udelat par kroku navic by vsem jen prospelo. Z meho pohledu by to MP mela resit tak, ze kazdy den "vycisti" nejakou lokalitu, a tim da jasne najevo, ze je konec nedodrzovani zakona. Verim tomu, ze si na to rychle zvykneme a nikomu to vzdalenejsi chozeni od parkovani problem delat nebude. Doba se zmenila, aut je vic, parkovani malo, je potreba se prizpusobit, ne si navzajem hazet klacky pod nohy. Driv lidi davali bezne auto do garaze a klidne chodili pres pul mesta - a dost starsich to dela stale.
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 07 dub 2017 09:20

Ivan Varchol píše: A zde si ale někteří řidiči vůbec nedělají těžkou hlavu s tím, že zaparkují tak, že se například nedá odbočit z ulice Halasova do ulice Erbenova nebo ze Štursovky do Erbenovky. Nic jim neříká zákaz zastavení v úseku 5 m od hranice křižovatky.


Tenhle problem v tech ulickach je ,to je pravda ,ale je to celé město např v Tylovce je ta sama situace .A asi nejlepší je když přijedete do Bójské na tu křižovatku :-D Tam je to skoro zrale na to ,aby v aute sedel spolujezdec ,ktery vystoupí z vozu a řekne vám jestli nic nejede :-D Zrcadlo by tam pomohlo no :-D
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 07 dub 2017 09:35

Vladislav Liška píše: Z meho pohledu by to MP mela resit tak, ze kazdy den "vycisti" nejakou lokalitu, a tim da jasne najevo, ze je konec nedodrzovani zakona. Verim tomu, ze si na to rychle zvykneme a nikomu to vzdalenejsi chozeni od parkovani problem delat nebude. Doba se zmenila, aut je vic, parkovani malo, je potreba se prizpusobit, ne si navzajem hazet klacky pod nohy. Driv lidi davali bezne auto do garaze a klidne chodili pres pul mesta - a dost starsich to dela stale.


Naprostý souhlas! To že na někoho zavolám mestaky situaci nezmění a takové preventivní vyčištění náhodně nějaké ulice by pomohlo .
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod vodomerka » 07 dub 2017 11:11

Horově ulici by mělo hodně pomoct zaslepení Štursovky u Pokratických závor. Případně si zkuste požádat o vyznačení klidové zóny. Co si o tom myslí pan Varchol?
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod kočka » 07 dub 2017 11:36

[quote="vodomerka"]Horově ulici by mělo hodně pomoct zaslepení Štursovky u Pokratických závor. Případně si zkuste požádat o vyznačení klidové zóny./quote] Doprava se přesune do 28.řijna, kde už teď není kde parkovat a pomalu se ruší zelené pásy. Někdo získá, jiný ztratí.
kočka
 
Příspěvky: 204
Registrován: 13 čer 2011 05:55

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Ivan Varchol » 07 dub 2017 12:02

Zaslepením Štursovy ulice by značně vzrostl provoz jak v ulici 28.října, ale i v Liškovce a následně v ulici Elišky Krásnohorské, kde to také není nic moc.
Já osobně bych zjednosměrnil Erbenovu, Horovu a Mánesovu. Všechny směrem od Lidlu ke Štursovce. Vozidla jedoucí k Lidlu by jela až do Kamýcké a teprve potom k Lidlu. Tím by byly tyto ulice méně zatížené provozem a byly by lépe průjezdné, protože by nejelo nic proti.
Ale určitě se zase ozve někdo těchto ulic, že nemůže zajíždět k baráku ze Štursovky jak byl zvyklý a musí jet o něco déle.
V žádném případě se ale nevyřeší otázka parkování. Ta by se vyřešila jedině odtahem vozidel, která překáží v křižovatkách a pokud by se chtěl zachovat požadavek na šířku 3 m mezi parkujícími vozidly, potom by musel být vždy na jedné straně ulice zákaz zastavení. Tím by ale klesl značně počet míst na parkování.
Ale pokud by se parkovalo tak, aby do těchto ulic vjelo nákladní vozidlo ( hasiči, popeláři ...) a projelo by v tomto úseku mezi parkujícími vozidly, tak bych to nijak neomezoval.
A nebo ještě jedno řešení, tam kde by to bylo možné, povolit zastavení a stání částečně na chodníku. Třeba jen pás široký 40 cm. Tak jak je to v Mládežnické ulici. Tak aby se výrazně neomezilo použití chodníků chodcům a hlavně maminkám s kočárky.
Tím by se šířka pro průjezd o něco zvětšila.
Ivan Varchol
 
Příspěvky: 104
Registrován: 02 bře 2015 13:16

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod vodomerka » 07 dub 2017 12:10

To je celkem vtipné. Přijde mi, že v 28. října mají všechny domy garáž minimálně na jedno auto. Je třeba se prostě účastnit povolovaček, když jsou v oblasti, kde žijete. Vzpomínáte, jak měl Lidl původně vypadat? Dvoupatrový multifunkční komplex s byty... Nakonec si radní odhlasovali, že od stavebníka nechtějí ani kompenzaci za změnu projektu. Takže pěkná "malá domů" Třešňákovi.
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod vodomerka » 07 dub 2017 12:11

Se zaslepením Štursovky se počítá v rámci křižovatky přivaděče. Takže hotová věc.
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Ivan Varchol » 07 dub 2017 12:16

vodomerka píše:Se zaslepením Štursovky se počítá v rámci křižovatky přivaděče. Takže hotová věc.

Ano to vím, že Štursovka by měla být někdy jednosměrná, ale výhled této události je asi v jakém horizontu ???
Ivan Varchol
 
Příspěvky: 104
Registrován: 02 bře 2015 13:16

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod vodomerka » 07 dub 2017 15:20

to mi Ing. Brunclíková nebyla schopna říct. prý se to hýbe. měly by pokračovat další výkupy.
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod laik » 07 dub 2017 16:53

Pokud jsem dobře informován, Štursova ulice nebude jednosměrná, pouze v části přiléhající ke trati od ulice Mánesovy slepá. Doprava bude převedena právě do ulic Horova a Erbenova. Chápu obyvatele ulice Horovy, na straně druhé nechápu funkci tkzv. přivaděče k pokratickým závorám a to z toho důvodu, že dopravu pouze převede z jednoho místa do druhého a v jedné lokalitě dopravu mírně zklidní, v druhé dopravu mnohonásobně zatíží. Obdobně zatíží nové lokality, kde doposud dopravu prakticky nepociťují - Cihelnu a bytový komplex u správy sociálního zabezpečení. Světelně řízená křižovatka u tkzv. pokratických závor s úrovňovým křížením silniční a železniční dopravy bude další ukázkou skutečností, jak se doprava nemá řešit. Západní most v Litoměřicích je je toho jednoznačným důkazem ne z pohledu nutnosti druhého mostu, ale jeho umístění. Na závěr dovolte poznámku určenou obyvatelům Horovy a podobně zatížených ulic. Doprava Vás zatěžuje pouze v době otevírací doby prodejny, předpokládám že prodejnu pravidelně využíváte a tím Vás zvýhodňuje proti ostatním. Z uvedeného důvodu chápejte ostatní obyvatele, kteří do obchodu nemohou zaskočit v domácí obuvi a přinést v jedné tašce nákup. Vnímejte,že mnoho dalších lokalit je zatíženo mnohem vyšší intenzitou dopravy po celých 24 hodin a nikdo to dlouhodobě neřeší. Na straně druhé vyřešit dopravu v Litoměřicích zcela optimálně je při omezených vstupech, poloze a stávajícím stavu zástavby patrně nadlidský úkol a to proto, že se zde nejdříve na malém prostoru vybudovalo mnoho obytných sídel, bez respektování budoucího vývoje dopravy. Jsem přesvědčen o tom, že jednou nastane v Litoměřicích doba, kdy jeden den budou jezdit auta s lichou RZ a druhý den se sudou. V uvedené souvislosti neočekávám, že to drtivá řada obyvatel přijme s potěšením. Je možné, že i řada zelených změní barvu. To není politika, ale nadsázka proto Vás žádám o pochopení.
laik
 
Příspěvky: 90
Registrován: 03 dub 2015 14:42

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod LTM 1994 » 07 dub 2017 17:30

Takže šílenství pokračuje ? :-D Ono nestačí ,že nový most na zapadni strane už ukázal jaký má v tomto místě význam ?
Situace je od te doby horší a až se silnice dostane na cihelnu a dál ,tak to bude snad na zápis do Guinessovky za nejvetší dopravní nesmysl všech dob.
LTM 1994
 
Příspěvky: 219
Registrován: 02 úno 2017 16:36
Bydliště: Eastern Ltm

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod Petr Panaš » 07 dub 2017 17:57

Když se probírá dopravní situace v dané lokalitě vč. parkování, tak bych rád zmínil směnu pozemku u OSSZ v Seifertově ulici (ve vlastnictví města), kde bylo hlídané parkoviště za účelovou komunikaci u OC Na soutoku (ve vlastnictví už zmíněného p. Třešňáka), kterou dle mého město nijak nepotřebovalo. Nyní se u OSSZ parkuje "na divoko", ale je otázka, jak dlouho to půjde a co na pozemku vyroste. Třeba další prodejna, která v oblasti opět zvýší dopravní zátěž. Tehdy jsem na zastupitelstvu proti tomu vystoupil (ještě jako občan), ale stejně to bylo odsouhlaseno.
Petr Panaš
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1104
Registrován: 21 kvě 2010 12:58

Re: Dopravní situace ul. Horova - Lidl !

Příspěvekod laik » 07 dub 2017 18:09

Pro Ltm 1994
Děkuji. Situaci jste pojmenoval přesně. Odpovědné osoby to pochopí po samotné realizaci, veřejně to nepřiznají a to je smutné zjištění.
laik
 
Příspěvky: 90
Registrován: 03 dub 2015 14:42

Další

Zpět na Doprava a komunikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron