Chaos v dopravním značení u technických služeb

Chaos v dopravním značení u technických služeb

Příspěvekod Ivan Varchol » 22 srp 2016 10:09

V současné době vzniká poměrně slušný chaos v dopravě díky zajímavému upravení přednosti na bývalém kruhovém objezdu pod technickými službami.
Řidiči jedoucí směrem do Trnovan jsou upozorněni na neplatnost kruhového objezdu a je zrušena i dopravní značka P4 Dej přednost v jízdě. Takže pro ně je to křižovatka, kde není přednost upravena dopravními značkami a tudíž platí přednost pro vozidla přijíždějící zprava. Tedy vozidla od Křešic. Řidiči přijíždějící od Křešic mají zrušenu pouze značku Kruhový objezd a značka Dej přednost je v platnosti a tím pádem pro ně platí že mají dávat přednost vozidlům, která jsou na hlavní. A to jsou pro ně vozidla jedoucí směrem do Trnovan a směrem do města od Trnovan. O přednosti zprava, která platí pro řidiče jedoucí do Trnovan nemají ani potuchy. Tudíž řidiči z Křešic dávají přednost vozidlům jedoucím na hlavní do Trnovan, ale tito řidiči jim zase dávají přednost zprava. A úplně stejné je to pro řidiče jedoucí od Trnovan do města vzhledem k řidičům vjíždějícím do křižovatky zprava ulicí Alšova. Navíc neplatnost dopravních značek neodpovídá Vyhlášce 294/2015.
§ 3 Platnost svislých dopravních značek (8) Neplatnost dopravní značky nebo její části, která vyplývá z přechodné úpravy provozu na pozemních komunikacích, lze vyjádřit
a) škrtnutím oranžovo - černým pruhem(pruhy) nebo překrytím červeným křížem: tímto způsobem však nesmí být vyjádřena neplatnost svislé dopravní značky upravujícím přednost , nebo
b) jiným vhodným způsobem, např. zakrytím nebo demontáží činné plochy značky.
Takže značení mělo být upraveno úplně jiným způsobem - dočasným vyznačením hlavní a vedlejší a zakrytím původních dopravních značek.
Přílohy
P1060869.JPG
P1060872.JPG
P1060868.JPG
P1060861.JPG
Ivan Varchol
 
Příspěvky: 104
Registrován: 02 bře 2015 13:16

Zpět na Doprava a komunikace

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron