Přechody v Masarykově ulici

Přechody v Masarykově ulici

Příspěvekod Eva Trnková » 22 lis 2015 00:17

Od začátku školního roku byli na přechodu v Masarykově ulici sraženi údva školáci. O zranění jednoho vím, má zlomenou nohu. O tom z tohoto týdne vím jen to, co jsem se dočetla v místním plátku. Tak se ptám těch odpovědných, kteří sedí na svých mīstečkách a nekonají. Kolik dětí tam budou muset ještě srazit, než se něco začne dít? Prošla jsem si okolí všech škol. Ulice Osvobození dva retardery, rychlost omezená značkou na 30. Svojsīkova ulice 30tka. U Stadionu retarder a 20tka. Za to v Masarykově závodní dráha mlaďochů ve starých herkách nebo na motorkách. Od ledna do března přibudou ještě ti, kteří na blikačky nedaleko od přechodu odstavī auto a jdou si vyřizovat své daně na finanční úřad. Pošťáci a PPL to tak dělají celý rok. Vzhledem k tomu, že se tam vyskytují děti ze dvou škol a školky by bylo dobré snížit rychlost na 30tku a přidat zákaz zastavení podél finančního úřadu. Rozhodně retarder by ty závodníky taky trochu usměrnil. Popřemýšlejte o tom páni zabývající se bezpečností v dopravě, ale rychle, než tam nějaké dítě opravdu umře.
Eva Trnková
 
Příspěvky: 44
Registrován: 21 kvě 2010 13:30

Re: Přechody v Masarykově ulici

Příspěvekod Kaktus » 23 lis 2015 07:26

Není to jenom o zoufalcích v jezdících herkách, ale je to taky o tom, kdo vymyslel postavit sloupy osvětlení přechodů před přechodem ve směru jízdy. Malý školák v šeru a nevhodně oblečený za tím sloupem není vidět. Dále k tomu přidejte jejich nezodpovědnost při přecházení silnice (sluchátka, nerozhlédnou se, myslí si, že mají absolutní přednost..) a neštěstí je tady. Nemám pekáč, ale už se mi stalo, že z ničeho nic byl klučina na přechodu. Sluchátka, kapuce na hlavě, šero sloup osvětlení, ale nic se nestalo akorát jsem se orosil.
Kaktus
 
Příspěvky: 95
Registrován: 12 zář 2011 19:24

Re: Přechody v Masarykově ulici

Příspěvekod Honzalt » 23 lis 2015 08:24

Nechcete dát do masaryčky rovnou zákaz vjezdu? To by bylo asi nejlepší řešení, ne?
Honzalt
 
Příspěvky: 60
Registrován: 21 kvě 2010 13:50

Re: Přechody v Masarykově ulici

Příspěvekod Eva Trnková » 23 lis 2015 09:45

Honzalt píše:Nechcete dát do masaryčky rovnou zákaz vjezdu? To by bylo asi nejlepší řešení, ne?

A představte si, že nechci. Chci jen, aby se těm dětem daly stejné podmínky na přecházení, jaké mají děti u ostatních škol. Dle Vaší reakce soudím, jestli nejste náhodou jeden z těch, kteří tam dělají to, co jsem popsala.
Eva Trnková
 
Příspěvky: 44
Registrován: 21 kvě 2010 13:30

Re: Přechody v Masarykově ulici

Příspěvekod Honzalt » 23 lis 2015 15:38

Ano, odhalila jste mne. Lítám po Masaryčce 120 km/h, když zrovna nelítám, tak stojím před FÚ s rozblikanými světly (nebo na chodníku) a když se už fakt nudím, tak srážím děti. Jen tak.
Ještě že máte spásné řešení ve formě omezení rychlosti. Jako by ten hustý les značek v Ltm nestačil....

PS: Předchozí příspěvek se necituje ;)
Honzalt
 
Příspěvky: 60
Registrován: 21 kvě 2010 13:50


Zpět na Bezpečnost ve městě

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků