od gladiátor » 13 zář 2015 09:04
Dámy a pánové, členové TJ
předložený rozbor stanov TJ jasně ukázal na bezprecedentní svévoli, stanovy TJ jsou prací skupiny některých osob z výkonného výboru, kteří veřejně deklarovali, tváříce se, že vše dělají v zájmu členské základny, občanů města, dětí, ale ve skutečnosti sledovali cíl omezit rozhodování členské základny a přenést pravomoci na sebe, zejména v oblasti manipulace s finančními prostředky a majetkem TJ, aniž by se ohlíželi na zájmy členů. Stanovy nám to jasně ukázaly. Jako divák jsem se zúčastnil projednávání u okresního soudu, myslel jsem, že padnu z lavice, když jsem slyšel z úst nejpovolanějších, že vlastně právnické osoby, kluby a spolky se skládají z fyzických osob, takže nemohou být fyzické osoby, které nejsou organizovány v klubech a spolcích omezeny na právech v TJ. Jen výše pořádkové pokuty mi zabránila, abych se neudržel a potleskem nedal najevo, co si myslím. Tento právní názor mě vskutku opravdu pobavil a zároveň vystrašil. Podobné lži ve výkladu zákonů jsme slyšeli i při ospravedlňování porušení listovního tajemství ze strany osob VV. Občané se obrací na policii a soudy ve víře, že se domohou spravedlnosti, ale když pak slyší, že vlastně otevřením doporučené pošty, adresátovy nevznikla škoda, ale naopak, kdyby jej členové VV neotevřeli, nezveřejnili a nepodali neoprávněně odvolání, mohla vzniknout škoda TJ. Takto se tady v praxi uplatňují zákony?! Víte, lidé kradou, podvádí, lžou. Ale když vás přesvědčují ti, kteří mají být nositeli zákona a chránit práva občanů, že je vše v pořádku, pak říkám: “Běžte domů a neznevažujte profesi.“ Obyčejný člověk se stává bezradným.
Proč tohle všechno vzniklo? Protože jsme byli první, kteří vám občanům a celé veřejnosti, nastavili zrcadlo poměrů v TJ. To spoustě lidem vadí. Někteří to řídí, jiní se vezou na káře a loupou perníček. A jiní mlží, překrucují fakta, nebo se prostě bojí a mlčí. Mě by jako ředitele školy a kantora urazila věta:“Všichni mě znáte, jsem nyní výkonným ředitelem TJ.“ Kde tato věta zazněla? Na zastupitelstvu města. Litoměřice je malé město. Všichni se známe. Chodili jsme spolu do školy, do TJ a i naše děti zde sportovali. Když jsem vás, přátelé na zastupitelstvu viděl, jak děláte, že neslyšíte, bylo mě smutno. To opravdu nejsou vaši přátelé, jen vás využívají, aby zakryli své skandální jednání. Že se na zastupitelstvu města má projednávat petice 350 občanů se iniciátoři petice dozvědí náhodou z novin. Zato členové VV na zastupitelstvu tančili, jako když prodávají hrnce seniorům. Kdopak je pozval, zaúkoloval a secvičil tanečky, které předvedli? Vůbec vám nevadí, že si z vás od samého začátku dělají srandu? Jo, život je velké divadlo. Pane starosto a páni radní, zase špatně, nečtete. Petice občanů měla podporovat možnou cestu k vodní turistice v našem městě a ne řešit vnitřní rozpory TJ. Areál jste měli, připravený, ale musel by to někdo zorganizovat a provést. Jsem rád, že se našli lidé, kteří vám předvedli na Lodním náměstí jak na to. Takhle nějak v praxi, by mohl vypadat areál jachetního oddílu TJ.
Ale to by musel někdo pracovat. Teď za trest budete denně jezdit kolem, výkonný řediteli, a říkat “připravili jsme se ve VV TJ o realizaci podnikatelského záměru“. V roce 2014 jsem se pokusil informovat starostu o situaci v TJ. Daňoví poplatníci přispívají na sport mládeže. Vzkázal mi po sekretářce, že je velmi dobře informován o situaci v TJ. Změnil jste něco? Je snazší odvádět občany jiným směrem než řešit konkrétní problémy. Podle VV v TJ problémy nejsou, jen s námi. To, že jachtaři leželi v žaludku některým členům VV a VŘ už od 2011, je pravda. Jachetní oddíl užíval pozemek na jezeře v Píšťanech. Jediné místo, kde lodě sportovců mohly snadno a rychle do vody a trénovat. Co s tímto pozemkem udělali? Pronajali jej rybářům. Mimo TJ. Na jak dlouho? Proč? Třeba ho časem někomu prodáme, až se zapomene, jako nepotřebný. Na to by měl odpovědět Vahalík se Šífem. Areál jachetního oddílu zeje prázdnotou. Trénuje se na závodech. Na pozemku v Píšťanech rybáři nechytají a ani nemohou.
V roce 2012 při povodni jsem se nestačil divit. Majetek TJ nikoho nezajímal, ani předsedu. Voda stoupala, týden se vědělo, co přijde a nic. Pane Sadil, Vahalíku, paní Dvořáková, jak často přicházejí povodně do vašich objektů a co jste udělali proto, aby škody nebyly tak vysoké? Jakou má TJ spoluúčast při náhradě škody? V objektech TJ nikde nevidíte Protipožární směrnice, evakuační plány, nákresy s hlavními uzávěry pro hasiče. Povodňové směrnice? Taky nic? Co využívání a chování na sportovištích. Nic? No nic, snad se nic nestane a příště až přijde povodeň, tak třeba budou členové TJ vědět, že se mají demontovat plynové kotle, bojlery, okna, dveře, sundat ploty, zajistit dopravní prostředky atd. Máte v popisu práce chránit majetek TJ a zdraví? Lidi co děláte celé dny. Jste vůbec kompetentní. Výkonný ředitel by měl být profesionál, který samostatně řídí, vede, organizuje činnost a chod ve firmě, je placen za dosažené cíle, výsledky. Předsedkyně? Čeho tato dvojice dosáhla? Na to si musíte odpovědět sami.
Vidíš-li bezpráví, vstaň a bojuj, jsi-li zbabělec, seď a mlč.