KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

děkujeme...

KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Tomas.Marny » 06 črc 2010 13:34

Dobrý den,
po mnohé chvále a doporučeních od známých jsme zašli ač litoměřičané, tak ale prvně na oběd do Pivovarského sálu.
Musím zcela nezaujatě říct, že prostředí je velice hezké, netradiční a zajímavé, obsluha na velice, velice dobré úrovni a jídlo samotné, opravdu mají kuchaře ketrý něco umí, byli jsme velice spokojeni ve všech směrech.
A ještě jeden poznatek, troufám si říct že piji na různých sezeních, schůzkách a poradách všude možně spustu kávy, ale presso v této restauraci je opravdu nejlepší, myslím si, že by ostatní majitelé restaurací a barů a nejen v našem městě měli projít školením jak vypadá a hlavně chutná pravé presso.
Rád bych, aby se zde čtenáři fóra vyjadřovali ke kvalitě našich restaurací, ať už z našeho města, ale i z jiných koutů okresu, kraje, republiky, Každý typ ať dobrý, či upozornění na špatnou restauraci bude mít určitě svou váhu.
T.M.
Tomas.Marny
 
Příspěvky: 653
Registrován: 22 kvě 2010 18:58

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod elixdragon » 06 črc 2010 21:39

Za mě jedině Vikárka. Obsluha a kuchyně je v rukou majitelů, kteří jsou velmi příjemní a snaží se. Byl jsem v této restauraci sice jen 4 krát, ale vždy jsem byl naprosto spokojen.
elixdragon
 
Příspěvky: 678
Registrován: 23 čer 2010 17:44
Bydliště: Litoměřice jak jinak

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Tomas.Marny » 13 črc 2010 15:01

Dobrý den,
další dobrá zkušenost je v Terezíně v motorestu u památníku.
Doporučuji :)
T.M.
Tomas.Marny
 
Příspěvky: 653
Registrován: 22 kvě 2010 18:58

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Tomas.Marny » 04 srp 2010 18:00

Dobrý den,
dnešní zkušenost z restaurace Pod Lipou na Střekově, příšerné, po dnešku vím, že tam dlouho nezavítám. Obsluha výborná, ale moravský vrabec se špenátem a knedlíkem byl rovnou na vyhození, prostě tragedie... :evil:
Tomas.Marny
 
Příspěvky: 653
Registrován: 22 kvě 2010 18:58

KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod babča » 30 zář 2010 09:34

Pokud někomu nechutná v centrálce, co mu brání zajít na oběd do jedné z mnoha restaurací, které v Litoměřicích podávají polední menu. Je jich tu až dost. A v některých se dokonce chlubí, že vám uvaří z čerstvých surovin a ne z polotovarů :) Cena bude jen o malinko vyšší, ale to víte, platíte si "kvalitu". Dobrou chuť!
babča
 
Příspěvky: 194
Registrován: 21 kvě 2010 15:23

Re: Václav Červín a porušení zákona

Příspěvekod Vladislav Liška » 30 zář 2010 10:05

babča píše:Pokud někomu nechutná v centrálce, co mu brání zajít na oběd do jedné z mnoha restaurací, které v Litoměřicích podávají polední menu. Je jich tu až dost. A v některých se dokonce chlubí, že vám uvaří z čerstvých surovin a ne z polotovarů :) Cena bude jen o malinko vyšší, ale to víte, platíte si "kvalitu". Dobrou chuť!


Kdo se tu chlubi cerstvymi surovinami? To by me fakt docela zajimalo a rad to zajdu proverit. Chodim do restauraci pomerne casto a jsem znechucen cim dal tim vic, protoze pouze z cerstvych dle meho nevari nikdo. Vsude maji zmrzelo maso, vsude se pouzivaji polotovary (omacky, knedliky, priserna dochucovadla). Pokud je v LTM nekdo, kdo tyhle hruzy nepouziva sem s nim. Budu tam peceny vareny.

Pardon za of topic.
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod babča » 30 zář 2010 10:42

Používáním čerstvých surovin a minima polotovarů se na svém jídelním lístku chlubí Radniční sklípek :) . Ale Vy jste znalec :) , tak jim určitě na tuhle fintu neskočíte. Jinak informace opravdu podložené a z důvěryhodných zdrojů ;) jsou tomu na hony vzdálené.
babča
 
Příspěvky: 194
Registrován: 21 kvě 2010 15:23

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Vladislav Liška » 30 zář 2010 11:11

Pokud budete chtít obědvat v Ústí, tak doporučuji restauraci na hokejovem stadionu, obsluha rychla, jidlo prumerne, ceny uzasne, ale hlavne! usednete, a na stul vam automaticky prinesou velky dzban s cerstvou vodou s platky citronu nebo pomerance. Na dzbane je male logo Veolie nebo vodovodu, ted presne nevim, a voda je z kohoutku, studena, dobra a zdarma. Z toho by si Litomericke restaurace mohly vzit priklad. Schvalne zkuste nekdy v nejake restauraci u nas chtit vodu z kohoutku, i kdyz jste ochotni za ni zaplatit, budou na vas koukat hodne divne a nic nedostanete, jen klasicky nejakou balenou ve skle neskutecne malou a predrazenou.

treba to pomuze nekomu z mistnich restauraci: www.kohoutkova.cz
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod sklípek » 30 zář 2010 12:17

babča píše:Používáním čerstvých surovin a minima polotovarů se na svém jídelním lístku chlubí Radniční sklípek :) . Ale Vy jste znalec :) , tak jim určitě na tuhle fintu neskočíte. Jinak informace opravdu podložené a z důvěryhodných zdrojů ;) jsou tomu na hony vzdálené.

Dobrý den. Chtěl bych jen potvrdit, co píši na svých webových stránkách. http://www.radnicni-sklipek.cz. Opravdu vaříme z čerstvých surovin a s minimem chemie. Snad jen polévku dochucujeme polévkovým kořením a to má snad doma na stole kažký. Používáme moderní technologie, jako např. vákuování, šokové schlazování, vaření přes noc na nízké teplotě a ve vákuu (maso je šťavnaté a nemá takovou tepelnou ztrátu). Kuřecí nám dodává pštrosí farma ze Židenic, má vlastní bourárnu i na kuřecí. Ryby dvakrát týdně vozí z Třeboně čerstvé a také chlazené. Dvakrát týdně také jezdím do Makra pro celé lososy, které si sami filetujeme. Losos je sice min. dvakrát dražší než mražený, ale stojí to za to. Miluji tatarák z lososa, který také nabízíme a z mraženého fuj tajbl. I pangas na meníčko není mražený a myslím, že je to znát. Maso nám vozí řezníci od pana Kaliny. Možná mě každé ráno potkáváte v Kauflandu jak nakupuji zeleninu. Přes léto se snažím nakupovat od místních zelinářů jejich výpěstky, ale nemají vše. A bohužel velkoobchody se zeleninou mě pokaždé zklamali. Takže opravdu nejlepší volba je Kaufland. Nabízíme také zvěřinu. Tu nakupuji v Citusu. Vykupují od místních myslivců a vím, že mám záruku nezávadnosti. Pokud je možnost, tak odebírám chlazenou, ale ne vždy je k mání (doba hájení jelenů) a tak musím použít mraženou. Ti co k nám chodí pravidelně, musí uznat, že i polotovarů moc není. Skoro všechny přílohy a dezerty jsou vlastní výroby. Každých půl roku trochu obměňujeme jídelní lístek. Právě teď na tom pracujeme. Chceme více prosazovat českou kuchyni a hlavně české suroviny. Takže místo parmské šunky bude šunka pražská, kterou pro nás speciálně bude dělat pan Kalina, Místo mozzarelly bude blaťácké zlato atd. Myslím, že se máte na co těšit. Už jsem si zvykl, že v tomto oboru se nemohu zavděčit všem, ale dělám vše proto, abych se nemusel za to co dělám stydět. Nás totiž gastronomie baví.
Píši, že bych rád předešel anonymním leč zaručeným a opravdu podloženým zdrojům. Protože zkušenosti z fora, kdy tu někteří píší, že když to tady čtu, určitě alespoň trochu pravdy na tom je ...
A pane Liško velice si Vás vážím, za to, že díky Vám toto forum je a za Vaši nestranost (bohužel jsem neměl tu čest osobně), ale asi jste u nás dlouho nebyl. Kohoutkovou vodu máme, zpoplatněnou, ale máme (někdo jí musí přinést i to sklo umýt atd).
František Kopecký, Radniční sklípek.
Naposledy upravil sklípek dne 30 zář 2010 22:42, celkově upraveno 1
sklípek
 
Příspěvky: 2
Registrován: 21 čer 2010 22:57

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Vladislav Liška » 30 zář 2010 13:35

Osobne myslim, ze Sklipek, Portal a Pivovarsky sal, jsou - co se jidla tyce - v LTM na vrcholu. Nejstabilnejsi kvalita jidla je ve Sklipku, to je bez diskuze. Ale i tam jsem zazil vylozene ulet - na druhou stranu reklamace probehla uplne v pohode. Co se tyce vody, tak minuly tyden jsem tam mel jen tu zrzavou prevarenou, ale predtim (take minuly tyden) jsem vodu urcite mel - voda z kohoutku nam nabidnuta rozhodne nebyla. Je pravda, ze cilene jsem vodu z kohoutku ruzne po LTM restauracich chtel nekdy na jare, pak uz jsem se neptal, stacilo :) Myslim, ze neni treba se omlouvat za to, ze voda z kohoutku je za penize, je to naprosto v poradku, neco stoji samotna voda, plat zamestnancu, nadobi atd. Neverim tomu, ze dochucovadla se pridavaji jen do polevek. Nekdy jsou vyrazne citit i v omackach. Nekomu to vyhovuje, nekomu ne. Doma je nepouzivame vubec. Na druhou stranu zelenina nikdy nebyla oschla, vzdy cerstva a krupava. Tradicni druhy masa taky urcite nebyly mrazene. Bohuzel jsem mel smulu na zverinu, ktera nekolikrat zcela urcite mrazena byla i presto, ze mi bylo receno, ze mrazena neni. Na chuti je to znat.

Neberte prosim nikdo muj prispevek jako velkou kritiku (co se tyce jidla, jsem hodne urejpanej a vybiravej), pokud chci jit vecer s nekym prijemne posedet a na jidlo, tak ve vetsine pripadu jdeme prave do Sklipku. Asi bychom chodili i casteji, jen kdyby se menila jidla nebo aspon par jidel pribylo aktualne dle sezony, panenka se svestkovou omackou je sice moje oblibena, ale vic nez dvakrat mesicne ji nemusim :) To, ze se zde diskutuje prevazne Sklipek, je myslim dukaz toho, ze se tam da slusne najist. Jine restaurace nikomu moc nestoji ani za kritiku, a ze by muj zaludek skutecne mohl vypravet (housenky v polevce z mrazene zeleniny, steak, ktery se ze 400 gramu smrskne na 90 a z jedne strany je totalne cerny a podobne ulety).

Nejblizsi lepsi restaurace jsou az v Teplicich, Libechove a Praze. Takze v LTM je to jasna volba :)
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod jimi brown herrer » 30 zář 2010 19:52

[quote="Vladislav Liška"]Pokud budete chtít obědvat v Ústí, tak doporučuji restauraci na hokejovem stadionu, obsluha rychla, jidlo prumerne, ceny uzasne, ale hlavne! usednete, a na stul vam automaticky prinesou velky dzban s cerstvou vodou s platky citronu nebo pomerance. Na dzbane je male logo Veolie nebo vodovodu, ted presne nevim, a voda je z kohoutku, studena, dobra a zdarma. Z toho by si Litomericke restaurace mohly vzit priklad. Schvalne zkuste nekdy v nejake restauraci u nas chtit vodu z kohoutku, i kdyz jste ochotni za ni zaplatit, budou na vas koukat hodne divne a nic nedostanete, jen klasicky nejakou balenou ve skle neskutecne malou a predrazenou.

No je pravda, že sem jednou chtěl vodu z kohoutku v Budvarce, a slečna řekla, že to nejde, ikdyž sem chtěl zaplatit - nakonec teda donesla. Jinak Portál je fajn - jediný mínus vidím v tom, že obsluha většinou sedí u facebooku a moc často nechodí. :)
Uživatelský avatar
jimi brown herrer
 
Příspěvky: 344
Registrován: 08 zář 2010 22:52

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Tomas.Marny » 30 zář 2010 20:36

Díky za zajímavé info a myslím dobrý nápad pro naše restauratéry...
Dnes jsem navštívil již výše zmíněný Pivovarský sál a opět nezklamali, jídlo, obsluha, prostředí vše na 1A
A hned přidávám typ na super, ale opravdu super hospodu, jmenuje se Doubická Hospoda, a nachází se v obci Doubice ve Šluknovském výběžku, na okraji Lužických hor a Národního parku České Švýcarsko.
Neuvěřitelně útulné a milé prostředí, super obsluha, velký výběr všeho, od nápojů alko, nealko až po jído a musím říct, vše neskutečně dobré, vaří sám pan majitel a ceny více než lidové, včetně ubytování.
Všem vřele doporučuji.
T.M.
Tomas.Marny
 
Příspěvky: 653
Registrován: 22 kvě 2010 18:58

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod majer » 06 říj 2010 11:50

Já mám osobní dobrou zkušenost (opakovaně od srpna) z Mostné hory. Po dlouhých letech je tam někdo, kdo umí dobře uvařit a obsloužit.
Dále Parkhotel v Terezíně na náměstí. Byl jsem zde dvakrát a vždy prvotřídní gastronomický zážitek.

Jinak nemohu souhlasit s chvalozpěvy na radniční sklípek. Pravda, nejednou jsem se tam opravdu dobře najedl, ale také nejednou hanbou málem propadl. Studená polévka po 40 minutách od objednání, nápoje pouhou čtvrthodinku před tím... Společný jmenovatel nezdarů byl většinou Léto a Zahrádka.
Celkem 5x v rozmezí 6 měsíců v loňském roce jsem si zde dal stejné jídlo. Napoprvé super, podruhé dobré, ale evidentně od jiného kuchaře, který nebazíruje ne rozdílu mezi opékáním a dušením. Napotřetí opravdu slabota, jídlo za 200,- hodné výdejního okénka v CŠJ. Napočtvrté úplně jiné aranžmá, ale jinak celkem dobré. Naposledy opravdu tragédie zalitá vydušenou "slanou vodou"...

Celkem je v Litoměřicích obrovský problém kam někoho pozvat a nemuset se stydět tu za obsluhu, tu za studenou polévku, tu za kuchaře po opici...
majer
 
Příspěvky: 48
Registrován: 16 črc 2010 13:59

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod majer » 06 říj 2010 11:56

Co se týče piva, tak výborné je U Bernarda U kapličky, s obsluhou je to sice horší, ale co už. Oproti Budvarce, Timeoutu a podobným "IN" putikám je to ráj na zemi.
Jen pozor na panáky, rum dostanete pokojové teploty a pod pojmy křídou napsanými na tabuli "hruškovice, malinovicee, slivovice" se neskrývá nic jiného než v lepším případě cukrová samohonka ovoněná patričnou nezbytnou ingrediencí. V tom horším... nechá na každém. Každopádně tak zle mi už dlouho po "čistém" pití nebylo.
majer
 
Příspěvky: 48
Registrován: 16 črc 2010 13:59

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Heduš » 06 říj 2010 13:36

Nákupka alkoholu se "savem" je asi o dost nižší! Jednou mi bylo hodně spatně 3 dny po dvou čajích s takovým vylepšeným rumem, kamarád ho pil taky a i jemu nebylo úplně dobře. Byla to jiná hospoda, ale bohužel je to hodně častá věc.
Heduš
 
Příspěvky: 68
Registrován: 04 čer 2010 09:46

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod UfounVesmirny » 06 říj 2010 21:49

majer píše:...
Dále Parkhotel v Terezíně na náměstí. Byl jsem zde dvakrát a vždy prvotřídní gastronomický zážitek.
...

Parkhotel neni na namesti, mate na mysli Parkhotel v Machove ul. (u parku) nebo "na náměstí" Hotel Memorial?
Uživatelský avatar
UfounVesmirny
 
Příspěvky: 17
Registrován: 23 črc 2010 23:44

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod majer » 07 říj 2010 06:14

UfounVesmirny píše:
majer píše:...
Dále Parkhotel v Terezíně na náměstí. Byl jsem zde dvakrát a vždy prvotřídní gastronomický zážitek.
...

Parkhotel neni na namesti, mate na mysli Parkhotel v Machove ul. (u parku) nebo "na náměstí" Hotel Memorial?


Omlouvám se, asi je to Memorial, je to v přes roh náměstí poblíž kostela.
majer
 
Příspěvky: 48
Registrován: 16 črc 2010 13:59

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Vladislav Liška » 07 říj 2010 06:33

Memorial mohu potvrdit a jen doporucit. Mimo jine je to jedina restaurace v LTM a okoli kde Caesar salat je skutecne Caesar salat a ne to co kuchare zrovna napadne a co ma po ruce.
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Missorka » 10 říj 2010 10:14

Tomas.Marny píše:Dobrý den,
po mnohé chvále a doporučeních od známých jsme zašli ač litoměřičané, tak ale prvně na oběd do Pivovarského sálu.
Musím zcela nezaujatě říct, že prostředí je velice hezké, netradiční a zajímavé, obsluha na velice, velice dobré úrovni a jídlo samotné, opravdu mají kuchaře ketrý něco umí, byli jsme velice spokojeni ve všech směrech.
A ještě jeden poznatek, troufám si říct že piji na různých sezeních, schůzkách a poradách všude možně spustu kávy, ale presso v této restauraci je opravdu nejlepší, myslím si, že by ostatní majitelé restaurací a barů a nejen v našem městě měli projít školením jak vypadá a hlavně chutná pravé presso.
Rád bych, aby se zde čtenáři fóra vyjadřovali ke kvalitě našich restaurací, ať už z našeho města, ale i z jiných koutů okresu, kraje, republiky, Každý typ ať dobrý, či upozornění na špatnou restauraci bude mít určitě svou váhu.
T.M.


Tak nevím co se stalo, zda změna kuchaře, ale byla jsem v Pivovarském sále v pátek (sraz se ZŠ). Sraz byl skvělý, ale jídlo bylo fakt nic moc, plněná panenka byla polostudená a hříbková omáčka se srážela do nějakého slizovitého čehosi... Šopský salát s hlávkovým salátem jako základem radši nekomentuju. Kafe opravdu dobrý, ale jídlo ani omylem. Bramboráčky z friťáku to fakt nevylepšily. Společnost skvělá, ale příště někam jinam (otázka kam...)
Petra Mazancová

www.baby-cafe.cz
Missorka
 
Příspěvky: 133
Registrován: 16 srp 2010 22:04

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

Příspěvekod Tomas.Marny » 10 říj 2010 10:20

Missorka píše:
Tomas.Marny píše:Dobrý den,
po mnohé chvále a doporučeních od známých jsme zašli ač litoměřičané, tak ale prvně na oběd do Pivovarského sálu.
Musím zcela nezaujatě říct, že prostředí je velice hezké, netradiční a zajímavé, obsluha na velice, velice dobré úrovni a jídlo samotné, opravdu mají kuchaře ketrý něco umí, byli jsme velice spokojeni ve všech směrech.
A ještě jeden poznatek, troufám si říct že piji na různých sezeních, schůzkách a poradách všude možně spustu kávy, ale presso v této restauraci je opravdu nejlepší, myslím si, že by ostatní majitelé restaurací a barů a nejen v našem městě měli projít školením jak vypadá a hlavně chutná pravé presso.
Rád bych, aby se zde čtenáři fóra vyjadřovali ke kvalitě našich restaurací, ať už z našeho města, ale i z jiných koutů okresu, kraje, republiky, Každý typ ať dobrý, či upozornění na špatnou restauraci bude mít určitě svou váhu.
T.M.


Tak nevím co se stalo, zda změna kuchaře, ale byla jsem v Pivovarském sále v pátek (sraz se ZŠ). Sraz byl skvělý, ale jídlo bylo fakt nic moc, plněná panenka byla polostudená a hříbková omáčka se srážela do nějakého slizovitého čehosi... Šopský salát s hlávkovým salátem jako základem radši nekomentuju. Kafe opravdu dobrý, ale jídlo ani omylem. Bramboráčky z friťáku to fakt nevylepšily. Společnost skvělá, ale příště někam jinam (otázka kam...)

Možná jsem měl štěstí na dobrého kuchaře a ten horší zrovna sloužil o Vašem srazíku, v každém případě bych na to upozornil majitele...
Tomas.Marny
 
Příspěvky: 653
Registrován: 22 kvě 2010 18:58

Další

Zpět na Chválíme

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron