Káva s párou

děkujeme...

Káva s párou

Příspěvekod Vladislav Liška » 03 črc 2014 20:39

Dnes otevřela nová kavárna v bývalém litoměřickém nádraží. Ač kávu nepiju, nemohl jsem nezavítat a jsem dost nadšen. Perfektně a citlivě zrekonstruovaný prostor. Milá obsluha a hlavně bezchybná. Výborné zákusky. Příjemné okolí a výhled. Káva prý výborná. Vřele doporučuji. Mají nějaký výběr vín, příště určitě vyzkouším.
Jo kdyby takhle prima byly všechny nové litoměřické podniky :)
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Káva s párou

Příspěvekod ronyk » 04 črc 2014 05:43

Byl jsem tam také, velice dobré hodnocení a ať jim to vydrží. :lol:
ronyk
 
Příspěvky: 496
Registrován: 23 kvě 2010 16:34

Re: Káva s párou

Příspěvekod worwan » 17 črc 2014 19:43

takže asi tak: http://www.kavasparou.cz
Uživatelský avatar
worwan
 
Příspěvky: 256
Registrován: 27 črc 2010 14:20

Re: Káva s párou

Příspěvekod litelot » 17 črc 2014 21:26

Za mě palec nahoru :D Výborná a odvážná myšlenka. Krásný příklad toho, jak může soukromý investor citlivě a zároveň atraktivně zvelebit zapomenutá a zanedbaná historická zákoutí města. Díky za krásné a nové výhledy při kávě nebo naopak z parkánů. Držím palce ať se daří i mimo hlavní sezónu. Podobným projektům, které radnici nestojí ani korunu by mělo jít město a památkáři naproti. Bohužel i v tomto případě dělali místní památkáři obstrukce a prý padla i pokuta za umístění původních litinových sloupů u zastřešení perónu. Všiml jsem si, že řada našinců a především turisté volí cestu ke kavárně přes parkány okolo portálu starého tunelu, který je navíc logicky spojen s opravenou budovou nádraží a perónu. Cesta po schodech parkánů okolo viničky je atraktivní. Dojem ale hodně kazí nepořádek, který je na schodech a hlavně dole na komunikaci před tunelem. Doufám, že technické služby zařadí nově toto místo do své pravidelné údržby. Určitě by byla na tomto místě vhodná informační tabule o tomto unikátním tunelu a návaznosti na nově upravené nádraží, které znovu ožívá a stává se tak novou turistickou atrakcí Litoměřic a velmi příjemným místem pro odpočinek litoměřičáků. Třeba na to dohlédne radní pan Lončák, který bydlí nedaleko a u tunelu parkuje svoje auto ;) a dá pokyn panu Elmanovi a paní Matulové.
litelot
 
Příspěvky: 263
Registrován: 09 lis 2010 15:30

Re: Káva s párou

Příspěvekod Vladislav Liška » 18 črc 2014 10:38

Posledni cca tri mesice to technicke sluzby uklizeji minimalne jednou za 14 dni, ale nevychovana mladez to vzdy velmi rychle zaprasi. Je potreba zacit to bud zamykat jak je i psano, ze se ma dit a jak se deje v casti za uradem a nebo na to pravidelne dohlizet, coz se urcite nedeje, neb se tam chlasta skutecne denne. Takze by to mela delat Mestska policie i bez udani.
Vladislav Liška
Uživatelský avatar
Vladislav Liška
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 1004
Registrován: 21 kvě 2010 09:48
Bydliště: Litoměřice

Re: Káva s párou

Příspěvekod vodomerka » 18 črc 2014 12:33

já si myslím, že by naproti tunelu měli dát MěP přenosnou kameru (stejně se někde válí ve skladu), když už tam nemají nastavenou a zaměřenou tu z Máchovky. a dát si na dispečinku tu práci a na toto místo dohlídnout. je absurdní kvůli neschopnosti jedněch a pitomosti druhých postihovat zase všechny. tím spíš, že je to evidentně známý a dlouhodobě se projevující problém - problém městské policie a technických služeb.
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Káva s párou

Příspěvekod vodomerka » 18 črc 2014 12:35

jinak teda musím říct, že kadící šeříkové křoví u schodů je čerstvě prořezané - takže díky, neznámý z technických služeb! :)
vodomerka
Ověřený uživatel
 
Příspěvky: 587
Registrován: 01 lis 2010 07:28

Re: Káva s párou

Příspěvekod litelot » 18 črc 2014 16:28

Vladislav Liška píše:Posledni cca tri mesice to technicke sluzby uklizeji minimalne jednou za 14 dni, ale nevychovana mladez to vzdy velmi rychle zaprasi. Je potreba zacit to bud zamykat jak je i psano, ze se ma dit a jak se deje v casti za uradem a nebo na to pravidelne dohlizet, coz se urcite nedeje, neb se tam chlasta skutecne denne. Takze by to mela delat Mestska policie i bez udani.


Zdá se, že volby vyhraje ANO, nebo alespoň zaujme významnou pozici na radnici a bude možné uskutečnit změny v řízení a činnosti městské policie, jak předesílá pan Birner - žádné botičky a více strážníků v ulicích
https://www.youtube.com/watch?v=oiOErNnSTK0 -
Chování mládeže na parkánech je skutečně alarmující. O problému se hodně mluví ale nic se zatím nevyřešilo.
Sledování kamerou je jistě potřeba a když je problém musí také následovat zásah a důkladný postich. Nejúčinější jsou preventivní pochůzky MP ve večerních hodinách, když je teplé počasí. To je na parkánech největší koncentrace popíjející mládeže. To se dá kamerou velmi dobře vysledovat. Tady opět musím apelovat na radního Lončáka, který bydlí pod parkány a o chování opilé mládeže má jistě dobrý přehled.Tlačte na velitele MP Králíka!Iluze si ale nedělám, když je velitel MP chráněnec starosty. Proto doufám, že se změnou starosty po volbách dojde také na změnu velitele MP a známé problémy se konečně začnou řešit.
litelot
 
Příspěvky: 263
Registrován: 09 lis 2010 15:30


Zpět na Chválíme

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron