od Petr Hošek » 24 čer 2011 12:36
Vážený Jirko,
dovolím si takto přes kolegu Hoška reagovat na Vaše zmínky o mém jméně a práci. Nevím, kdo jste, ale máte na to plné právo, diskutovat anonymě, jen to trošku komplikuje komunikaci.
1) Komise výchovy a vzdělávání může radit radě, ta pak doporučuje zastupitelstvu. Společně s panem Hoškem jsme jako zastupitelé opětovně komunikovali se všemi členy zastupitelstva a výsledkem, nejen našeho snažení, jsou tři usnesení na třech po sobě jdoucích jednáních zastupitelstva. Další vyjadřování orgánů města je zbytečné, radě vůbec nebylo třeba radit, zastupitelstvo je na nejvyšší úrovni.
2) Oficiálně město nic víc udělat nemůže. Těžko můžete čekat, že se s radními sebereme a půjdeme vyhodit paní Bulasovou z okna Jungmannova "hradu", jak to učinili čeští stavové v roce 1618 s Vilémem Slavatou a Jaroslavem Bořitou. Mnoho toho lze dělat neoficiálně a věřte, že se tak děje. Jen není možné to na každém rohu vykřikovat. A netrvá to pět minut, ale měsíce, než je schopen člověk přesvědčit či vůbec účinně kontaktovat nejrůznější lidi, kteří problém řešit mohou, ale třeba je vůbec nezajímá.
3) Píšete, že problém je od ledna neřešen. Já společně s Petrem Hoškem jsme již v první polovině roku 2009 (ano, ještě před ukončením výběrového řízení) opakovaně žádali radního Jakubce, aby zvítězil rozum a rada kraje zvolila do funkce vítěze výběrového řízení a ne stranického kandidáta. Opakovaně jsme byli přesvědčováni, že rada vybere kandidáta dle svého uvážení. Věděli jsme, co hrozí a konali jsme dle našeho přesvědčení, maximum, co se vykonat dalo, abychom tomu zabránili. V tom mám svědomí naprosto čisté. Přál bych Vám tehdy vidět reakce některých lidí, kteří se dnes bijí za GJJ a mají plná ústa vyjádření o neschopnosti paní ředitelky.
Tehdy mlčeli a bylo jim to jedno. Mně to jedno nebylo, ale nikdo mě neposlouchal. Proto mě uráží Vaše výroky o nicnedělání a svěšených ohonech. Proto jsem reagoval.
Pokud jsem někdy něco učinil špatně, nebo neučinil vůbec tak, jak Vy byste si představoval, rád si s Vámi o tom popovídám. Ale nehodnoťte, prosím, něco o čem nemáte 100% informace.
S pozdravem a přáním hezkého víkendu Ing. Lukáš Znojemský
Vážený Jirko, chtěl bych Vám rovněž sdělit několik informací za svou osobu. První Vaše dezinformace je v tom, že v současné době nejsem předsedou MO ČSSD Litoměřice z rodinných důvodů (už půl roku). Další myšlenka, že nic neděláme, je opět nepravdivou. Komise Výchovy a vzdělávání se gymnáziem opakovaně zabývala (pro Vaši informaci klíčem k obsazení vedle politiky byla i odbornost ). Město nemá oficiální páky na radu kraje. Politické řešení tohoto problému je dlouhé, místní ČSSD na něm pracuje již 2 roky, ale výsledkem byla pouze nenávist představitelů kraje a kampaně vedené těsně před komunálními volbami (drogy, černé duše atd.). Svěšené ohony také nejsou na místě, četl jste jména pod peticí č. 1 a 2? Sbíral jste podpisy? Já ano. Proti PaedDr. Bulasové jako osobě nic nemám, jako proti manažerovi a řediteli prestižní školy, jíž jsem absolventem, všechno. Takovýto rozvrat, byť v dobré víře, je neodpustitelný. Když skončilo její kouzlo osobnosti a nového koštěte, které dobře metlo, řešili jsme s kolegou Znojemským gymnázium několikrát už v době, kdy Vy jste o problémech na GJJ neměl ještě ani tušení. Přesto se s vámi rád potkám ve středu na jednání zastupitelstva Ústeckého kraje. P. S. Paní ředitelka není problémem partajním, ale osobním, stále nevím, proč ji pan Ing. Kouda s Ing. Jakubcem a Bc. Ryšánkovou tak vehementně podporují.
S pozdravem Petr Hošek