Gymnázium Josefa Jungmanna

Re: Gymnázium Josefa Jungmanna

Příspěvekod wind » 08 čer 2011 19:04

Milý aktivní příteli, to bych nesměl mít doma gymnazistu a další dva jeho spolužáky vedle v ulici :-D To se dozvíte věcí a ani se nemusíte vyptávat.
wind

Příspěvekod Modrý » 08 čer 2011 21:58

Wind asi spadl z jiné planety. Odboráři se prý mají dohodnout. Ti lidé vyhození z práce se také měli dohodnout? Poslední uklizečku dva roky před penzí nezachránilo před vyhazovem ani členství v antiodborech, kam ji naverbovala sama Bulasová. Ta měla také ubrat plyn? Až ten váš gymnazista dospěje a nějaký sociopat ho vyhodí z práce, co svému synovi pan wind řekne? Proč jsi se nedohodl?
Modrý

Příspěvekod jimi brown herrer » 09 čer 2011 07:20

Možná ste svého syna vychoval tak, že neumí jednat samostatně. Já vidím mnoho studentů, kteří tak činí.
jimi brown herrer

Příspěvekod wind » 09 čer 2011 10:29

Teď jen okrajově ke dvěma posledním připomínkám :
1/ nevím, kde se pohybujete, ale z běžně dostupných informací určítě víte, že existuje optimalizace pracovních pozic. Pokud bylo vyhodnoceno, že je dotyčná osoba nadbytečná, je to rozhodnutí vedení školy. Pokud chcete hodnotit sociální hledisko, žádné už v této zemi není.
2/ poučte si některé z rebelujících kamtorů, aby se v restauraci Eden a na její zahrádce nesnažili zbytečně ovlivňovat hloupými nápady studenty. Někdy se až divím, že se jedná o vysokoškolsky vzdělané lidi.
3/ můj sym je naprosto samostatný a nemám o něj vůbec strach. Jsem rád, že se svými schopnostmi bude patřit do skupiny těch 10% lidí, kteří to někam dotáhnou.

Ze všech těch připomínek na dané téma je často vidět, že borci by rádi diskutovali, ale často nevědí o čem. Pokud chcete diskutovat systémem výstřelů a očekávání trefeného bažanta, nikam to nepovede.
wind

Příspěvekod jimi brown herrer » 09 čer 2011 11:05

To je přesně ono. Proč bysme si měli poučovat kantory? Sme snad jejich rodiče? My si umíme udělat názor každý sám. Dokážete to pochopit? A můžete napsat jaký hloupý nápady?
jimi brown herrer

Příspěvekod wind » 09 čer 2011 11:57

O.K. Jejich rodičem jistě nejste. Pamatujte si však, že tak jako jsem se já a mnoho jiných musel v minulosti učit vyhodnocovat situace , tak se to budete muset naučit i Vy, pokud Vás k tomu život dovede. Lámat něco přes koleno, je ten nejsložitější způsob, jak dosáhnout požadovaného výsledku. Můžete si klidně říci, že se Vás pokouším poučovat. Není tomu tak, učit se musíte sám. Možná jednou pochopíte, že někteří lidé nikdy nedospějí, a to na obou stranách stolu. Přál bych Vám, aby se Vás to netýkalo :)
wind

Příspěvekod jimi brown herrer » 09 čer 2011 12:33

Moc pěkná odpověď, která v podstatě nic neříká. Na jednu stranu píšete, že výběrová řízení takto probíhají běžně, všichni by podle Vás měli dát nohu z plynu, zřizovatel zasáhl nešťastně, studenti se vyjadřují pod tlakem jedné skupiny. Mně přijde, že podle Vás by se to prostě mělo nechat být a nějak to přece dopadne. Jestli si myslíte, že za Praibiše nebyla uvolněná morálka, tak taky byla.
jimi brown herrer

Příspěvekod jarin » 09 čer 2011 12:44

Pokud je mi známo, tak restauraci Eden odedávna navštěvují učitelé gymnázia v současnosti nakloněni ředitelce. že by zloděj křičel chyťte zloděje? :lol:
jarin

Příspěvekod wind » 09 čer 2011 12:50

Dík za poučení a přemýšlejte. Byl jsem taky rebel, ale cestu jsem si našel. Sice těžce, ale našel. Všechny ty facky od života velmi oceňuji a děkuji za ně ;)
wind

Příspěvekod jimi brown herrer » 09 čer 2011 13:00

Dobře, asi to dál nemá smysl. Myslím ale, že to není o žádném rebelství. Prostě někdo se stará, někomu je to jedno. Neříkám, že nějaká strana má pravdu. Každej bojuje za tu svojí, a to nejde jen o gymnázium. Z Vašeho příspěvku mi přijde, že ste po těžkém boji našel svoji klidnou cestu - rezignaci.
jimi brown herrer

Příspěvekod wind » 09 čer 2011 14:46

Tak to jste neuhádl. Vybojoval jsem si vždy co jsem potřeboval :) To se však každému nepovede :( Je to těch 10%
wind

Příspěvekod Petr » 09 čer 2011 17:07

Winde, vy jste ale sebestředný domýšlivec! Kampak jste to mezi těmi výjimečnými desetiprocentními kolegy až dotáhl, mohu-li vědět? Nechtěl bych být podřízeným tak úspěšného člověka vašeho kalibru... Já se rád kamarádím s těmi 90% "hlupáků"!
Petr

Příspěvekod Jaroslav Šíma » 09 čer 2011 18:28

Pro pana Winda:

1. S optimalizací pracovních pozic souhlasím, ale nechápu proč je propuštěna uklízečka několik let před důchodem a uklízečka v důchodu dále pracuje. Jsou nutný ve škole dva zástupci? Je nutná ve škole asistentka ředitelky? Jsou vůbec nutný ve škole kantoři? Všiml jsem si, že se před školou usídlili dva bezdomovci. Jsou toto nástupci vyhozených kantorů? Nebo čekají na to, co zase za špínu vyplaví velká voda?
2. Frakce kantorů mající hloupé nápady v restauraci Eden a její zahrádce patří, jak již napsal jarin, k příznivcům paní ředitelky. Pokud chcete zajděte si do ředitelny a stěžujte si na ně. Ale pozor, aby jste nenarazil. To jsou totiž ti chovní. To, jestli má někdo vysokoškolský titul, nevypovídá nic o charakteru člověka.
3. Nevím co těmi 10% myslíte. Jestli současnou vládnoucí špičku napříč celou republiku, tak to promiňte. K nim bych tedy své dítě nechtěl přirovnávat ani směřovat jeho vývoj.
Jaroslav Šíma

Příspěvekod wind » 09 čer 2011 20:08

Dobrý večer pane Šímo. Spor, který na GJJ tak nešťastně vypukl,se dostal do situace, kdy na obou stranách stojí berani. Jak to chcete řešit? Dá se to řešit jen věcnou diskuzí, o nic jiného mi nejde. Pokud se vrátím k těm 10%, tak jste to vzal za špatný konec. Já se nebavím o tunelování a úžasném poklesu morálky, který zde zavedli naši "elitní" politici, ale o prosté lidské úspěšnosti, schopnosti vytvořit tým a ten potom řídit tak, aby za ním byly vidět výsledky. Když se tedy vrátím zpět k našemu problému, tak právě ten stav, který zde na GJJ nastal, dává ve všem studentům špatný příklad o tom, co vše je možné udělat v zájmu politických stran bez rozdílu. Proto doporučuji onu diskuzi nad problémem tak, aby nový školní rok začal klidně, nic více, nic méně.
wind

Příspěvekod Jaroslav Šíma » 09 čer 2011 21:02

Také přeji dobrý večer. Osobně bych si také přál věcnou diskuzi, ale ta bohužel v současném stavu asi není možná. Zvláštní je, že hrocení této situace přichází cca od dubna hlavně ze strany paní ředitelky. Vytýkací dopisy dávané za malichernosti, rušení seminářů, po protestech jejich zpětné zavedení a následná výpověď jednomu z kantorů, kteřý jeden seminář měl vést, od zítřka probíhající personální audit podpořený prohlášením, že několik zaměstnanců bude po něm propuštěno. Chápu, že je to její msta, ale způsob jejího vedení ukazuje na naprostou nepromyšlenost. Přece nemůžete čekat, že když zrušíte oblíbené semináře 2-3 dny před třídními schůzkami, tak vám to studenti a rodiče v klidu odkývají. Pokud by to však udělala po třídních schůzkách, už zase by ta odezva nebyla asi tak velká. Podle mě je to co krok to nápad, co druhej to blbej (pardón).

A do toho se ve škole ještě prezentuje další skupina, která se vydává od počátku března za další odboráře a zatím není do těchto dnů registrována (ověřená informace). Tato skupina sice hlásá, že chce uklidnit situaci, ale neváhá se podepsat pod výpověďmi svých kolegů. Bohužel s takovým lidmi podle mě nikdo nebude chtít ani jednat.

Jediné v čem vidím východisko, je odchod celého vedení školy a vypsání nového výběrového řízení. Nejde ani o kauzy, ale o prosté nezvládnutí práce manažérů v krizové situaci. A věřte mi, že vím, o čem mluvím. Přes deset let jsem působil jako voják z povolání na různých velitelských postech. Tam to bylo kapánek jednodušší. Pokud se někomu bouřili podřízení, byla to vždy chyba velitele a byl za to po zásluze odměněn.

Osobně jsem rád za danou výpověď ze strany ředitelky, neboť v tom kolektivu bez žádné vidiny usmíření a uklidnění situace nevidím žádnou budoucnost. Ještě možná budeme rádi za nějaké Polabské gymnázium s jiným personálním obsazením.
Jaroslav Šíma

Příspěvekod Stanislav Hylán » 09 čer 2011 22:16

Pro přispěvatele "wind": ano, dnes je situace zablokovaná, jak v rozvádějícím se manželství. Nechtěl bych být učitelem na této škole. Ani žákem. Ale problém vznikl na počátku obsazení postu ředitele této školy. Do funkce byla jmenovaná osoba, která za sebou nemá extra pozitivní pracovní minulost. Obyvatelé Roudnice nad Labem by jistě mohli vyprávět... Pokud by se však nebáli vystoupit z anonymity, protože u některých přetrvává strach z pomsty. Hovoří se o prodeji Podřipské nemocnice, nedávno zkrachovalém Fritalu. Neznám podrobnosti. Ale dnešní ředitelka litoměřického gymnázia rozhodně nebudí dojem manželky Mirka Dušína, která na svůj post nastoupila se zcela transparentním vítězstvím ve výběrovém řízení. Dnešní problém má kořeny právě v tomto "výběrovém řízení" v režii politických stran, kdy na tento post byl politicky dosazen neúspěšný manažer. Viz reference paní ředitelky z minulých zaměstnání. To, že s hroší kůží stále drží svůj post, je možné pouze s podporou některých lidí stejného ražení, kteří sedí na kraji. I litoměřičtí zastupitelé za ČSSD pochopili, že s paní Bulasovou ve funkci ředitelky GJJ jim pšenka nepokvete. Kdy to pochopí p. Kouda a spol. čert ví.
Stanislav Hylán

Příspěvekod dotik » 09 čer 2011 23:59

Litoměřičtí zastupitelé za ČSSD to věděli od prvního dne a poukazovali na to okamžitě...ale v té době na ně byla házena Koudou, Ryšánkovou, Andrtem a dalšíma lidma špína o marihuaně a podobných nesmyslech a řešily se tak jiné věci...ostatně pokud vím, tak už padlo i jedno rozhodnutí soudu (a hned i odvolání)...info bude včas dodáno...

a k beranech na obou stranách - z vlastní zkušenosti vím, že u těchto lidí se dohody mění z minuty na minutu a uzavírají se jen proto, aby bylo co porušit a okamžitě se vysmát hlupákům, kteří si mysleli, že tato banda nějaké dohody dodržuje...slušnost je u těchto lidí slabost...s těmito lidmi se jednat nedá...je nutností, se jich zbavit...a není to nutnost pouze pro ČSSD, ale pro všechny slušné lidi v okrese Litoměřice, ať vol mimo komunistů kohokoliv.
dotik

Příspěvekod wind » 10 čer 2011 09:31

Dobrý den Dotiku. Ten problém má hlubší podstatu. Kdyby měla místní i oblastní organizace vaší strany ve svém čele dlouhodobě někoho, kdo si umí udělat pořádek, je čistý a komunikativní a má zkušenosti z manažerské práce, tak by byl přínosem pro město i oblast. Bohužel, před změnou ve vedení se díky nevím komu (Jarda Foldyna?) a taktéž nevím proč, dlouhodobě opírala o "stavitele železnic v severní Africe" p. Santa, který je dnes místostarostou, což je stejnou chybou, jako je asi chybou, že dr. Bulasová je ředitelkou gymnázia. Pokud by kraj věděl, že narazí na tuhý odpor místní organizace, určitě by řešení celého problému proběhlo jiným způsobem. Jsem rád, že se tato diskuse vede, protože Gymnázium Josefa Jungmana ma svou historii a tradici. Ukažte razantněji, že si stojíte za svým názorem jako místní organizace a vyšlete ing. Znojemského, ať za vás i studenty na gymnáziu bojuje.
wind

Příspěvekod Jirka » 10 čer 2011 12:11

Úvaha o nutosti boje za místní gymnázium Josefa Jungmanna.
V současnosti bují snahy vedení kraje rekrutujícího se především z komunistických pánevních okresů o likvidaci vzdělanosti v kraji. Vzdělaní lidé nejsou totiž jejich voliči. Kraj tato individua chápají jako léno dané jim v plen-paroduji v duchu historické terminologie. Neuváženým přesunem kompetencí na kraj dochází k tunelování středních škol jak finančnímu, tak nemovitostnímu.
Gymnázia byla vždy vizitkou města, ne kraje. Naše gymnázium nemá sice takovou tradici jako třeba v Hradci Králové, ale do historie sahá. Pochybuji, že našim krajským radním a zastupitelům leží na srdci vzdělanost v jakýchsi Litoměřicích.
Můj dojem z celé problematiky je ten, že současná vedení měst Litoměřice, Lovosice a Roudnice nad Labem nemají zájem o svá gymnázia, protože nekonají a trapně jsou ve vleku krajské moci, svěsili ohon a vyčkávají co bude. V čele se svými předsedy politických stran. Jediný kdo se ozval jsou TOP 09 a bázlivě strana zelených. Holt pánové litoměřičtí místostarostové mají jiné priority. A starosta je tady jen na oslavy.
Jirka

Příspěvekod dotik » 10 čer 2011 15:23

wind: a jak si prosim predstavujes tuhy odpor v politice? System je o cislech...v okrese vede Znojemsky, co se ma schvalit tady, to se schvali - viz usneseni o hromadnych naborech, nesouhlas s bulasouvou - na kraji ma vic dusicek Kouda, Fisera a dalsi gauneri - co se ma schvalit na kraji si hosi schvali. Bulasovou schvalil kraj a nikoho do toho nenechali kecat

Je na tom neco matematicky sloziteho? Politiky je jen a pouze hra o < nebo >. To se uci ve druhe tride, ze 50 dusicek je mene nez 80 dusicek. Kdo ma 80 dusicek sefuje.
dotik

PředchozíDalší

Zpět na Školství