od Jaroslav Šíma » 09 čer 2011 21:02
Také přeji dobrý večer. Osobně bych si také přál věcnou diskuzi, ale ta bohužel v současném stavu asi není možná. Zvláštní je, že hrocení této situace přichází cca od dubna hlavně ze strany paní ředitelky. Vytýkací dopisy dávané za malichernosti, rušení seminářů, po protestech jejich zpětné zavedení a následná výpověď jednomu z kantorů, kteřý jeden seminář měl vést, od zítřka probíhající personální audit podpořený prohlášením, že několik zaměstnanců bude po něm propuštěno. Chápu, že je to její msta, ale způsob jejího vedení ukazuje na naprostou nepromyšlenost. Přece nemůžete čekat, že když zrušíte oblíbené semináře 2-3 dny před třídními schůzkami, tak vám to studenti a rodiče v klidu odkývají. Pokud by to však udělala po třídních schůzkách, už zase by ta odezva nebyla asi tak velká. Podle mě je to co krok to nápad, co druhej to blbej (pardón).
A do toho se ve škole ještě prezentuje další skupina, která se vydává od počátku března za další odboráře a zatím není do těchto dnů registrována (ověřená informace). Tato skupina sice hlásá, že chce uklidnit situaci, ale neváhá se podepsat pod výpověďmi svých kolegů. Bohužel s takovým lidmi podle mě nikdo nebude chtít ani jednat.
Jediné v čem vidím východisko, je odchod celého vedení školy a vypsání nového výběrového řízení. Nejde ani o kauzy, ale o prosté nezvládnutí práce manažérů v krizové situaci. A věřte mi, že vím, o čem mluvím. Přes deset let jsem působil jako voják z povolání na různých velitelských postech. Tam to bylo kapánek jednodušší. Pokud se někomu bouřili podřízení, byla to vždy chyba velitele a byl za to po zásluze odměněn.
Osobně jsem rád za danou výpověď ze strany ředitelky, neboť v tom kolektivu bez žádné vidiny usmíření a uklidnění situace nevidím žádnou budoucnost. Ještě možná budeme rádi za nějaké Polabské gymnázium s jiným personálním obsazením.