Gymnázium Josefa Jungmanna

Re: Gymnázium Josefa Jungmanna

Příspěvekod dotik » 20 dub 2011 09:06

dotik

Příspěvekod Petr Živec » 20 dub 2011 21:22

Vážení studenti,rodiče a příznivci gymnázia. Po přečtení reakcí a vašich ohlasů za poslední období se pouze utvrzuji v tom, že bohužel na gymnáziu vůbec nejde o studenty jako takové.Jde hlavně o udržení pozice ředitelky za přispění kamarádů z kraje. Jde pravděpodobné o splácení dluhů v rámci partaje a jejich příznivců a nochsledů. Jd...e i o to ukázat jakou májí moc a vliv bez ohledu odborné kvalifikace,bez základních pravidel slušnosti a zodpovědnosti za své činy a výsledky práce. K tomu všemu bohužel jsou využíváni studenti jako nositelé financí do školy.Škola dostává finance na základě počtu studentů. To znamená, že Vy studenti,jste ti co platí (i když zatím nepřímo) své vzdělání!V této situaci si vedení dovolí rušit semináře studentům,neustále měnit vyučující,nedocházet do hodin,neučit a stále a stále předstírat nějakou činnost a případně zdůvodňovat nepravdami a manipulacemi.Nejlepší učitelé gymnázia se stávají terčem vytýkacích dopisů ředitelky.Ptám se ,kolik vytýkacích dopisů dostala ředitelka ? K tomu všemu přispívá i odsouzeníhodný přístup Školského úřadu a Rady kraje. Jak jsem již zmínil na začátku, potřeby studenta a smysl studia je bohužel až na posledním místě.Co dále ? Budeme si to stále nechávat líbit ? S pozdravem všem odhodlaným a zúčastněným.
Petr Živec
Petr Živec

Příspěvekod jimi brown herrer » 21 dub 2011 16:12

Slyšel sem, že se snad ruší ZSV a dějepisný seminář - náhodou zrovna ty, který učí Nergl a Bašus. Je to pravda?
jimi brown herrer

Příspěvekod metalak » 23 dub 2011 19:29

Máte pravdu, rušené semináře patří protivníkům Bulasové, navíc k nim měl patřit i seminář z programování. Podle informací co mám z Facebooku, to ale dopadlo dobře. Většina seminářů, které chtěla Bulasová zrušit, je po odporu rodičů a školního parlamentu nabídnuta studentům dál.

Opět se projevil inteligentní způsob vedení školy paní ředitelky Bulasová. Několik dní před rodičovskými schůzkami chce zrušit dva oblíbené semináře a pak se diví, že se proti tomu všichni ozvou. Normální člověk by takovou věc neudělal v tak nejméně vhodný termín. Buď si je tak vnitřně sebejistá svou nedotknutelností a neodvolatelností nebo je snad pod vlivem nějakých omamných látek či léků.

Podle zpráv z Facebooku studentům tvrdila, že na rušených seminářích se dohodla se zbytkem vedení a rodičům tvrdí, že jsou to pokyny z vyšších míst. Zdůvodnění je na tomto záznamu: http://www.youtube.com/watch?v=h8CkieJ2HEI . Důvod: „Někdy se něco zavede a je čas určitých změn“ je v případě rušeného semináře opravdu závažný.

Jak je vidět gymnázium pod vedením Bulasové vyloženě vzkvétá. Čest Vaší práci soudružko Bulasová a rukám ( a hlavně mozku) klid.
metalak

Příspěvekod jimi brown herrer » 23 dub 2011 19:41

Já nevim už. Ať je to jakkoliv, tak by měla mít soudnost a odejít. Od tý doby, co tam přišla, se řeší všechno, jen ne to, co se má ve škole dělat - vyučovat.
jimi brown herrer

Příspěvekod metalak » 23 dub 2011 20:54

Souhlasím. Být já na jejím místě, tak se stydím se v Litoměřicích ukázat. Pokud však ona sama nechce odejít a zřizovatel ji ještě podporuje tak nevidím jediné východisko. Pokud si někdo myslí, že za rok až se sloučí gymnázia v Litoměřicích a v Roudnici, bude nějaké nové výběrové řízení, tak si myslím, že se šeredně mýlí. Na tomto záznamu http://www.youtube.com/watch?v=gsywU2TjMjk vlastně tvrdí že celý nápad na sloučení gymnázií v Litoměřicích, Roudnici a Lovosicích vzešel z litoměřického gymnázia. Počítám, že si už dopředu pohlídala, že litoměřický gymnázium bude nástupnickou organizací. Ještě že aspoň Lovosice se jí vymanili z dosahu.
metalak

Příspěvekod dotik » 24 dub 2011 20:24

Ona to má ještě těžší...nemá šanci cokoliv ovlivnit a jen čeká kam jí pan radní Kouda posune...kde by se mu mohla k něčemu hodit...to je pak teprve pakárna...
dotik

Příspěvekod metalak » 25 dub 2011 18:11

Tak to jsem zvědavý, jaký další job má pro ni Kouda připravený. Anebo radši ne, možná by se mi pak chtělo zvracet.
metalak

Příspěvekod Jirka » 27 dub 2011 10:49

Volili jste si je.
Vážení kritici poměrů na gymplu a celého krajského školství, kteří jste pro 30,- poplatků volili ČSSD (a i ti co volili ODS). Zvěrstva ohledně školství navrhuje vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Harašta. Projednává to rada kraje ve složení Vaňhová, Kouda, Fišera, Benda, Bernas, Budjač, Čermák, Jakubec, Ryšánková a z ODS Šulc a Vonka. Radní pro školství je Jakubec. Následně to 13.4. schválí zastupitelstvo kraje, kde jsou proti pouze dva krajští zastupitelé !!!
Již 15.4. redaktorka Deníku Zdeňka Studená v internetové diskusi slibovala podrobnosti ohledně hlasování krajských zastupitelů z okresu. Ale chudák je zcela mimo, když neví kolik zastupitelů kraje je z bývalého okresu Litoměřice. Mluví jen o 3. Protože Deník píše v žoldu opostran, tak se na stránkách Deníku jako obvykle nic nedovíme. Případně jen chvalozpěvy na moudrost soudružky Bulasové.
Kapitolou zcela samostatnou je baziliščí politika lovosické radnice. Měli již podruhé za 20 let úžasnou možnost ovlivnit školství ve městě a opět se zalekli. Místo převzetí zřizovatelských pravomocí nad svým gymplem ho nechali přiřadit k podřadnému učilišti a přišli tím nejméně o 6.000,-(šesttisícKčs) ročně státního normativu na žáka, který v současnosti kraj krade.
Nejděsivější na celé problematice je absence historické paměti hlasujících. Jméno jakéhosi Jungmanna a cizáka Pestalozziho jim nic neříká a tak pryč s nimi. Za týden třeba litoměřická radnice v čele s novým předsedou ODS zruší název Masarykovy základní školy a vrátíme se pěkně ke komunistickému názvu 5.ZŠ.
Kdy se rovněž zbaví bobříka mlčení představitelé obou největších opostran ve městě a něco nám na tomto fóru sdělí? Před volbami jich bylo všude plno.
Jirka

Příspěvekod Petr » 27 dub 2011 11:37

Bohužel, taková je realita. Ani mě neutěšuje, že jsem je nevolil... Že by UJEP v Ústí také přejmenovali na Polabskou univerzitu ;) ! Ani bych se nedivil.
Petr

Příspěvekod winie » 27 dub 2011 11:44

univerzita spada pod ministerstvo skolstvi. tam na takove hovadiny neni cas :D
a pro jirku: okresy stale existuji. neexistuji pouze okresni urady ;)
Winie = Vít Hrzán
winie
Ověřený uživatel

Příspěvekod Milan » 27 dub 2011 11:46

Nechtěl jsem se ani moc do této debaty zapojovat, ale zkusím to. V první řadě je třeba se oprostit od personálního obsazení jednotlivých středních škol. Asi je jasné, že se ve školství musí něco udělat, aby vůbec peníze na vzdělání stačily. Studentů je nedostatek a tak na středních školách studují i tací, kteří na to z jakýchkoliv důvodů "nemají", to podle mě tento stupeň vzdělání degraduje. Je zcela logické, že zřizovatel se snaží optimalizovat náklady na provoz těchto zařízení. A tyto dva důvody jednoznačně vedou ke snaze jednotlivé školy buď zrušit bez náhrady či sloučit dohromady. Toto mělo řešit již minulé politické vedení kraje, ale to zabředávalo pouze na jediné kauze a to dopravní obslužnost v Ústeckém kraji (co myslíte, povedlo se to Šulcovi?). Toto vedení to asi taky nemuselo řešit - mohlo dát pouze míň peněz všem školám plošně, asi by odešli někteří učitelé, nějak by se to vždy uplácalo a ať to řeší další politické vedení. Vezměte si například mateřské školy v Litoměřicích - dřívě několik institucí, dnes jedna příspěvková organizace s tuším 11 školkami. Možná srovnávám nesrovnatelné, ale podstata je úplně stejná.
Co se týče názvu školy, vždyť se klidně může jmenovat dál Gymnázium Josefa Jungmanna, záleží pouze na tom, jak bude znít zřizovací listina.
Pokud ovšem někomu hodně vadí toto slučování, žijeme v právním státě a každý občan má právo hájit svá práva. Může tedy podat trestní oznámení s tím, že sloučením škol jsou přímo rušena jejho práva včetně základních práv a svobod podle článku 10 Ústavy České republiky. Tím tedy deklarovat svůj názor, že slučování škol představuje nezákonný zásah do jeho práv.
Milan
Ověřený uživatel

Příspěvekod Jirka » 27 dub 2011 12:24

Milane,
nechte si podrobně vysvětlit systém financování středních škol od některého ředitele SŠ, pak změníte pohled na věc.
Ve zkratce. Provozní náklady hrazené zřizovatelem jsou víceméně stejné při plné či poloprázdné škole.
MŠMT dle školského zákona stanovuje normativy na žáka SŠ dle oborů a posílá je na kraj. Kraj stanoví své krajské normativy a ty posílá podle počtu žáků do škol jím zřizovaných. A to při současné realitě znamená, že gymnázium, které má okolo 400 žáků dostane v ústeckém kraji asi o 2,5 milionu na platy a pomůcky méně než v Haškově kraji. A to vůbec nemluvím o Praze, kde ředitelé neví co s penězi. A co rozdíl ? To ví jen ti zloději.
Špičkoví učitelé učící na litoměřickém gymplu nebudou mít problém nastoupit v Praze nebo na fakulty do Ústí. Ale co úroveň vzdělání v Litoměřicích? To panáky z ČSSD a ODS nezajímá, neboť oprášili heslo "Po nás potopa".
Jirka

Příspěvekod Milan » 27 dub 2011 14:17

Jirko, rád se nechám poučit, přiznám se, že oblast financování školství není moje hobby. Nicméně, mám tomu rozumět tak, že „žák“ jako dominantní výkonová jednotka rozhodná pro získání finančních prostředků podle normativů je stejná, když je plná škola či jen poloprázdná? Tak to mi hlava nebere a to mám dvě vysoké školy :shock: .
A ten rozdíl na příspěvku mezi kraji, který popisujete - asi existuje, ale měl by být, dle mého, podle typu školy - jiný příspěvek gympl, jiný zdravotní škola, ... Tady se mi jeví jako vhodnější nezpracovávat normativ na "žáka" ale na odbornost, či tyto dva normativy kombinovat. Jinak pokud vím, tzv. optimalizace školství probíhá v celé republice a to za dohledu MŠMT.
Milan
Ověřený uživatel

Příspěvekod Jirka » 27 dub 2011 14:40

Tak znovu.
Tok peněz je dvojí.
1. Na provoz-hradí zřizovatel (voda, energie, nájmy, uklizečky atd.)
2. Normativ na žáka (mzdy, pomůcky)- popsáno výše.
Možná se Vám bude zdát, že cosi shnilého je ve státě, ale je to tak. MŠMT si nechalo vzít rozhodující 2 nástroje k tomu aby mohlo ovlivňovat střední školy a teď pláče nad rozlitým mlékem. Jde o centrální osnovy a peníze na mzdy a pomůcky. Ani bych se nedivil, kdyby to ministr Bobeš nevěděl dodnes. A to stále trvá nadšení pro státní maturity. Co chtějí státně zkontrolovat ? Nanejvýš kolik je 1+1. To se snad učí všude stejně.
Údaje o krajských normativech a jejich úžasná rozdílnost v krajích jsou na stránkách MŠMT. Taky jsem tomu hned nechtěl věřit. Děsivé je to, že to nikoho nevzrušuje.
Ale zdá se mi, že snahou současných šachů se školami je touha po pozemcích a budovách. Až pojedete do Prahy vemte to přes Terezín a před mostem v Hrdlech se podívejte vlevo. A to je vo co tu de. Pozemky, pozemky. Když bývalou ISŠ zrušíme, tak jsou naše. Hurá.
Jirka

Příspěvekod Milan » 27 dub 2011 15:47

Už je mi to jasnější. A stále více mi to pasuje - sloučením škol by mohly být některé nemovitosti zbytné, tak je prodáme a budeme říkat, že jsme ušetřili spoustu dukátů a komu že jsme je prodali ... Hm, stejné jak na obraně, vnitru a ostatních státních institucích. Jinak díky za trpělivost Jirko, ale pro normální selský rozum je na toto velmi krátký.
Milan
Ověřený uživatel

Příspěvekod metalak » 30 dub 2011 22:40

Bulasová vrací úder

Po vítězství studentů a rodičů nad zlovolným uzavíráním seminářů ředitelkou školy, gymnázium opět pocítilo tvrdou ruku soudružky Bulasové. Sice otevřela seminář z programování, ale 28. dubna dala výpověď učiteli informatiky (z důvodu že je nekvalifikován) a správci sítě (zrušení místa). Pochopové Hrbková a Vyšinská jí v tom zdatně asistovali. Záznam výpovědi je k dispozici zde http://www.youtube.com/watch?v=PBpuSpzC7kQ.

Ze záznamu je krásně poznat, kdo řídí druhé odbory na gymnáziu. Situace již asi došla do takové fáze, že si soudružka už může dělat opravdu co chce. Očekávám v nejbližší době další výpovědi členům Základní organizace.
metalak

Příspěvekod Modrý » 01 kvě 2011 18:33

Socdemácká mafie začala likvidovat odboráře na gymnáziu

Téměř padesátileté, avšak mentálně zcela retardované individuum jménem Bulasová dostalo od stranických soudruhů trafiku – Gymnázium Josefa Jungmanna. A nějací nýmandi, říkající si odboráři, chtějí infantilní Evičce „její“ hračku vzít. To soudruzi Kouda a Jakubec nesmějí připustit. „Všechny je vyhoď, soudit se nebudou, na to nemají, jsou to jen ubozí učitýlkové“, řekl Bulasové v telefonickém rozhovoru soudruh Kouda. A Bulasová vyhazovat začala. Zastaví ji někdo? Možná byste to mohli udělat Vy, občané litoměřičtí. Apeluji na Vás současně Vás prosím , podepisujte petici za odvolání Bulasové.
Modrý

Příspěvekod Lukass » 01 kvě 2011 18:49

Z této nahrávka a vůbec celé situace na škole je mi špatně.Je jasné,že pan Bc. Hak dostal výpověď pouze kůli to mu,že je v základni organizaci Gjj.Dle mého názoru je to vynikající učitel a to,že nemá magisterský titul by vůbec nemělo vadit,navíc když pedagogické minimum bude mít za 1 měsíc .Na škole jsou učitelé pouze s maturitou,kteří tam učí už několik let.A navíc magisterský titul vůbec nemusí nic znamenat! Můžu poskytnout video z hodiny informatiky,kterou vedl pan MAGISTR Matoušek,který 35 min zápasil se školním počítačem a interaktivní tabulí a druhou hodinu jen bezmocně koukal do tabulkového kalkulátoru,který dle něj nefunguje tak jak má.Dostal snad někdy pan Matoušek vytýkací dopis za to,že opakovaně chodí do hodin pozdě někdy až s 15 minutovým zpožděním ?
Navíc pan Hak vede semináře z programování a výuku psaní všemi deseti. A obdobná situace s panem Šímou.Likvidují se učitelé,kteří jsou ředitelce nepohodlné jsem zvědaví jak se tato situace bude vyvýjet dál jestli dostanou další schopní učitelé výpovědi,kteří se budou nahrazovat lidmi,kterým je situace na gjj lhostejná.
Lukass

Příspěvekod Tomas.Marny » 01 kvě 2011 19:10

Onu asociální demokratku bude muset snad dohonit rakovina, protože spravedlnost má asi volno, vem už ten Koudův apendix čert se vším všudy!
Jen by mě zajímalo kdy se už konečně do této kauzy opře místní majitel nezávislých novin...
Tomas.Marny

PředchozíDalší

Zpět na Školství