Hádám, že v první fázi se neušetří vůbec nic. Odhaduju, že jakmile se stabilizuje situace - tzn. vydrží nebo nevydrží současná ředitelka - v případě, že vydrží, začne se s realizací nějakých projektů EU (kraje). Poté se začne se snižováním žáků v Roudnici a budou postupně nuceni přecházet na zemědělku v Rci a zbytek navýší počet studentů v Ltm (tady je cca. 20% ještě volno v kapacitách). Roudnické gymnázium zanikne. Maximálně zůstane jedna třída právě na zemědělce. Roudnické gymnázium opustí budovu, ta se prodá, učitelé budou vyhozeni a zde nastává ta úspora...
ve zkratce:
snadnější "administrativa" projektů EU - myšleno přerozdělení financí "správným" lidem
v budoucnu úspora na platech zaměstnanců
v budoucnu zkvalitnění gymnázií (dnes se tam dostávají děti, které na to prostě nemají)
v budoucnu ušetření na provozu druhé budovy...
celé v době několika let...zřejmě do r. 2014

aby se stihlo jěště to podojení EU
takže ve finále klasický scénář typu : buďte rádi, že jsme to udělali, protože jinak by se školství nikdy nezlepšilo...tímto tvrzením se vysvětlí únik v řádech desítek procent do kapes jednotlivců

toť můj názor na věc

Litoměřické gymnázium má ještě možné pokračování - nejlepší část pedagogického sboru školu opustí s tím, že nemají na to, aby učili vaše děti a budou okamžitě najmuti soukromými školami středními či vysokými, kam za nimi odejde část studentů - na škole zůstanou ti, kteří tyto pedagogy podporovali tiše a jsou to také velmi kvalitní učitelé a ti, kteří byli proti nim...litoměřické gymnázium ztratí na kvalitě, ale v podstatě se nic nestane, protože ve vysokém školství typy Plzeň apod. je takový přetlak, že na vysokou školu se dostane KAŽDÝ, kdo splní základní požadavek - maturitu + zaplacené školné....
takže se vlastně vůbec nic nestane, protože gympl bude mít stále ohromnou úspěšnost

což ostatně ukazuje už to, že fyziku učí někdo, kdo to učit nemá a kapacita přes fyziku a zároveň zástupce ředitelky to toleruje
ale co...já už jsem z litoměřického gymplu 15 let, takže bych do toho neměl ani moc kecat ...