To se mi ani nechce věřit, že by se pánové z kraje začínali probírat ze své stranické zaslepenosti. Jako zaměstnanec školy mohu říct, že mi je úplně jedno, jestli ODS leze do postele s ČSSD a každé liché dny k tomu přibírají komunisty. Mě zajímají pouze takové přízemní věci jako, že se můj ředitel snaží řešit problémy, je přítomen v zaměstnání a snaží se vytvářet alespoň trochu příjemné klima pro mou práci. Vůbec mě nezajímá z jaké je strany, byť jako ředitele školy bych si spíše představoval někoho bez politické příslušnosti.
Pokud ale ředitel zmateně pobíhá po pracovišti, do práce vnáší chaos, vyvolává rozbroje a antipatie mezi zaměstnanci a mezi studenty, snaží se psychickým tlakem ničit zdraví zaměstnanců a ještě k tomu hraje ublíženého „andílka“, tak to mě dost silným způsobem, jemně řečeno, irituje (to nemluvím o nějakém kouření a prapodivných zakázkách). A navíc pokud takový to post dostane jako trafiku.
Docela mě zajímá, jak si naši pánové z kraje představují budoucí chod školy, pokud hodlají svoji „vyvolenou“ na škole udržet stůj co stůj. Její autorita mezi zaměstnanci rovná se nule (a to i u jejich vlastních odborů

), u studentů počítám, že se k té nule počíná pomalu blížit. Její hodnocení rodiči si nedovolím odhadovat. Možná budoucí chod školy předznamenává nynější smršť vytýkacích dopisů. Třeba paní ředitelka doufá, že pokud vyhodí pár nepohodlných zaměstnanců, ostatní ustrašeně zmlknou a zalezou do koutků svých kabinetů. Vzhledem k tomu, že slepenec zvaný Polabské gymnázium vznikne až od 1. září 2012, tak to nás asi čeká více než roční normalizační
déjà vu pod taktovkou paní ředitelky.