Naprostý souhlas. Nechápu od čeho je MP, když si v pátek (a kdykoli jindy) večer vozí příslušníci své zadky v autech. MP by měla být v ulicích. Jedno auto by mělo jezdit popřípadě být připraveno na služebně k okamžitému zákroku. Ale když pak před stojíte před desperádem a před nim stojí 3 hlídky MP, několik policistů a uvnitř se nic neděje, tak nevím. MP by měla mít vytipována místa. Hlídka by měla přijet, zaparkovat svůj vůz a obcházet. V případě nějaké nečekané situace to bude mít do auta 4 minuty (2, když poběží). Každá hlídka MP muže mít určitý úsek. Ale k čemu je, když je na ulici prostě nepotkáte a jediné, co umí, je vozit se po městě.
Nedávno sem jel ulicí Dlouhá. Přede mnou hlídka MP. Asi tak 4-5 vozů bylo zaparkováno šikmo a ne, tak jak je značeno. Chápu, že se to dá považovat za buzeraci, ale některé stály i na žlutých pruzích, a vážně pochybuji, že tam měly, co dělat. Tam, jak parkuje vláček se pánové otočili a já s nadějí, jako spolujezdec, koukal, jestli to pojedou řešit. Zastavili u Salvaguardy. Měl jsem zrovna cestu do domova důchodců, kde jsem jen vyhodil nějaké věci pro prababičku. Hned sme odjížděli a stejné auto právě zastavilo u služebny MP pod domovem důchodců. Chlapci vystupovali a vytahovali si nějaké tašky.
Zajímalo by mě, kam jezdí, proč tam jezdí, co dělají přes den, kolik najedou kilometrů. MP je od toho, aby chodila a byla vidět. Nevíte někdo, jestli máte právo se dotázat příslušníka MP, jestli má třeba pauzu, nebo co zrovna teď dělá, že stojí před supermarketem?
Doplnění:

Do auta nastupuje mladá žena. Po nastoupení telefonuje.

Klasika.

První auto z předchozí fotografie, které tímto způsobem zaparkování možná ani nedovoluje tomu druhému zaparkovat normálně.

3 auto z druhé fotografie.

Z auta vystoupila žena a šla do protější sámošky.

Rooseveltova - Fügnerova. Každý den to samé, někdy horší.

Žižkova - Fügnerova. Městské úklidové auto ani nemůže vyjet, tak pokračuje po chodníku. Nic se neděje. Neskutečný paradox. Protože o pár desítek metrů dál vpravo MP dáva botičky autům, když mají kolo za bílou čárou. Bílou čárou je rozdělen chodník. Parkuje se tam šikmo a půlka chodníku slouží pro auta, půlka pro chodce (NIKDO TAM NIKDY NECHODÍ). Je to chodník naproti zastupitelství.

Rooseveltova - Fügnerova večer.

Rooseveltova - Fügnerova večer. Pohled k večerce Lenka (ke kinu).