Nefunkční semafory u dolního nádraží

Nefunkční semafory u dolního nádraží

Příspěvekod Vass » včera, 20:05

Jsem rád, že se potvrdilo to, co říkám celou dobu. Za podstatné problémy s průjezdností komunikace kolem dolního nádraží může přechod, který tam už dávno nemusel být a mohl tam být plně funkční nadchod.
Tedy nyní, při nefunkčnosti semaforů, kdy auta dávají přednost chodcům, když je potřeba, a na nezbytně nutnou dobu, je doprava mnohem plynulejší.
Nevšiml jsem si ani jako chodec, že bych musel čekat extra dlouho na to, aby mě někdo pustil.
Prostě, říkám to roky, jeden ze špuntů tvořící kolony táhnoucí se od terezínské křižovatky je tento přechod.
Dále samozřejmě výjezd od obchodního centra na soutoku, ten tomu také přispívá nemalou měrou.
Ptám se tedy, kdy konečně naši kridioti na radnici udělají u dolního nádraží nadchod a u Soutoku kruháč.
Samozřejme jsem si vědom, že pokud se bude zvětšovat míra idiotů, kteří neumí kruhový objezd používat jako kruhový objezd a nikoliv jako klasickou křižovatku, tak to moc nepomůže. Ale spoléhám na to, že autoškoly své žáky učí jak správně PLYNULE projíždět kruhový objezd. To co někteří pouze-držitelé řidičských oprávnění dokáží předvést na Lovosickém kruháči, je opravdu neuvěřitelné. :roll:
Vass

Re: Nefunkční semafory u dolního nádraží

Příspěvekod Vladislav Liška » včera, 20:50

Z toho co vím - kruháč u Alberta je naplánován, ale ne takový jaký chcete, bude blíže mostu a řeší Mlékojedy, ne obchodní centrum. Ale i tak to nestojí z důvodů finančních - komunikace je to kraje, a měl by to platit kraj, ten ale chce aby to město zaplatilo ze svého, pak to kraji předalo a platilo za údržbu. Nebyl by to klasický kruháč, ale spíše takový ovál, z důvodu nedostatku místa. A pokud jsem dobře viděl částku, je to šíleně drahé. Kruháč k Albertu se nevejde z důvodů soukromých pozemků kolem :(

Co se týče semaforu u nádraží souhlasím, ale už jsem slyšel i stížnosti na nefunkčnost od lidí.
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Re: Nefunkční semafory u dolního nádraží

Příspěvekod laik » dnes, 19:21

Možná se pletu, ale komunikace od Terezína je silnice I třídy obdobně jako starý most a z toho důvodu je ve správě ředitelství silnic a dálnic a ne kraje. Problémem je hustota dopravy ve špičkách což dokláda patová situace ze všech směrů, kde dochází k větším či menším zácpám. Předmětný přechod je vskutku obdobně frekventovaný, ale rozhodně není hlavním důvodem zahlcení dopravy. Světelná signalizace při správném programování má svoje opodstatnění. Nezapomínejte, že je v uvedeném místě silná frekvence autobusů, kde předmětné zařízení částečně umožňuje bezpečný příjezd a výjezd vozidel. To, že nadchod by byl ideálním řešení není důvod zpochybňovat na straně druhé je to i otázka finančních nákladů. Nadchod vypadá jako jednoduché řešení, ale vypořádat všechny potřebné parametry je běh na delší trať /např. bezbarierový přístup, průjezdný profil ap./Je zcela evidentní, že městu chybí východní most, který měl být vybudovám mnohem dříve než most západní. To je jádro problému a bylo by vhodné to konečně přiznat.
laik

Zpět na Doprava a komunikace