PARKUJI KDE CHCI...

Re: PARKUJI KDE CHCI...

Příspěvekod elixdragon » 12 lis 2010 14:54

Petr Hošek píše:A osobně jsem velice alergický na spojení učitel-příklad-chování.

:shock: :o :shock:

A kdo by jiný měl jít příkladem, než učitel ZŠ? To jste nemyslel vážně, že ne? Vždyť vaše poslání je děti učit a pokud se na to necítíte, tak ......
elixdragon

Příspěvekod Stanislav Hylán » 12 lis 2010 15:31

Opravdu nechápu, co je na mé reakci hysterického. Nechť každý znalý čtenář posoudí sám, kde se prvky hysterie vyskytují... To, že učitel je pro dítě autorita o tom žádná. Alespoň většina. A že v době, kdy se čistí ulice nemusím svoje auto "fláknout" na nejbližší trávník, je taky fakt. Těch pár kroků jistě nikoho nezabilo a nezabije. Souhlas s p.Liškou.
Stanislav Hylán

Příspěvekod Petr » 12 lis 2010 16:34

Nemohu souhlasit s panem Hoškem. Na zeleň v areálu školy může klidně parkovat i buldozer? Jaké soukromé osobě, která na svém trávníku něco takového umožní, 5.ZŠ patří? Vedle u gymnázia také otevřou bránu a nechají parkovat v areálu školy, ale pouze na pěšinách. Navykli jsme absolutnímu pohodlí a parkovat jednou za dva měsíce o 100 metrů dál, je problém. Jít do práce jednou pěšky (vlakem, autobusem) - nemyslitelné! S jedním souhlasím. Příkladem, a nejen dětem, by měli být, vedle učitelů a rodičů, také politici ;)
Petr

Příspěvekod david.matuska » 12 lis 2010 17:47

Dobrý podvečer,

původně jsem do tohoto tématu nechtěl vůbec psát, protože vím, že i já někdy neparkuji zcela podle pravidel a trochu čekám, kdy se objeví mé auto nafocené :-). Ale pár komentářů si neodpustím: 1) vzorem pro děti jsou všechny "autority" - rodiče, další členové rodiny, pak učitelé/ky, trenéři/ky, vedoucí v zájmových útvarech, herci, sportovci, celebrity... 2) trávník u ZŠ není soukromým, ale obecním/městským majetkem a nejsem si zcela jist, že využití formou občasného parkoviště má pro vlastníka (tj. město) nějakou přidanou hodnotu...

Pěkný večer,
David Matuška
david.matuska

Příspěvekod Vlasta » 13 lis 2010 07:14

Dobré ráno,
no já jsem včera taky docela zírala,ale jde o následující :bydlíme v Muchovce,asi každý víte,jak to tam s tím parkováním vypadá,no a včera(bydlím tady 8měsíců) si dal manža auto na chodník,přiložím a ukážu na fotu. Je mi jasné,že jsme se tím dopustily přestupku,ale štve mě, že denno denně tam projíždějí Králíkovci,a nic,že stojí auto bez značky pro invalidy na místě jim určeným,to taky neřeší. Tak si říkám, ať jsou pravidla stejná pro všechny.
Vlasta

Příspěvekod Lukino » 13 lis 2010 12:11

Vlasta píše:Dobré ráno,
no já jsem včera taky docela zírala,ale jde o následující :bydlíme v Muchovce,asi každý víte,jak to tam s tím parkováním vypadá,no a včera(bydlím tady 8měsíců) si dal manža auto na chodník,přiložím a ukážu na fotu. Je mi jasné,že jsme se tím dopustily přestupku,ale štve mě, že denno denně tam projíždějí Králíkovci,a nic,že stojí auto bez značky pro invalidy na místě jim určeným,to taky neřeší. Tak si říkám, ať jsou pravidla stejná pro všechny.

Takzvaný zákon schválnosti. Já to radši neriskl, ale na jednu stranu Vás chápu. Dokáže to naštvat, když vy se tam postavíte jednou a hned bota, ale když tam někdo stojí denně a několikrát za den tam projede MP bez povšimnutí... Ovšem na druhou stranu, Váš manžel si za to může sám. Dopustil se přestupku a proto musí nést i adekvátní trest
Lukino

Příspěvekod Vlasta » 13 lis 2010 12:38

A tak to já vím,to je mi jasný,no jo, jsme si vybrali blbej den :D
Vlasta

Příspěvekod prinz.vonsavoja » 14 lis 2010 23:12

david.matuska píše:Dobrý podvečer,
2) trávník u ZŠ není soukromým, ale obecním/městským majetkem a nejsem si zcela jist, že využití formou občasného parkoviště má pro vlastníka (tj. město) nějakou přidanou hodnotu...

Pěkný večer,
David Matuška

Trávník je nepochybně majetkem příspěvkové organizace města, o jeho využití rozhoduje osoba delegovaná ředitelem příspěvkové organizace nebo on sám. Třeba existuje i přidaná hodnota, ne pro město, ale pro příspěvkovou organizaci či pro člověka. Jsou totiž na světě i jiné hodnoty než klíčící roslinky lipnice luční či jílku vytrvalého. Třeba lidský život nebo zdraví dítěte, které, ač handicapované, přiveze jeho matka do školy, kde zároveň vyučuje. (Ano jistě měla ho vyložit,posadit na lavičku, odjet zaparkovat k bazénu a zase se pěšky čtvr kiláku vrátit a následně zi zase pro auto dojít přijet a naložit a odvést ;) ).
A další hodnoty existují v našem světě. Například nedotkutelnost soukromého vlastnictví. Pokud by některé z aut bylo moje (není) nelíbilo by se mi pokud by byla fotografie mé věci vystavována veřejně bez mého svolení, zvlášť pokud jsem neporušil zákon ani vyhlášku. Jaké na to má vystavovatel právo? Snad vyšší princip mravní? Kdo ho určuje, zřídil si snad vystavovatel komisi, která bez znalosti souvislostí určuje co je a není morální? A je vůbec morální, že někdo určuje morálku jiných aniž je zná?
Nevím, spousta otázek, málo odpovědí. Možná, že Lipnice je pro někoho důležitější než člověk, má na to právo, ale je jeho povinností respektovat i názor opačný.

PS: Toto není jakýkkoli útok proti panu Matuškovi, jehož citaci jsem zvolil čistě jako shrnující ostatní předešlé příspěvky.
prinz.vonsavoja

Příspěvekod Petr » 15 lis 2010 08:12

prinz.vonsavoja - to o čem se tady diskutuje je neúcta k přírodě a zeleni. Argumentovat handicapovaným dítětem je ubohé. Takovou situaci asi nikdo nezpochybňuje a jedno auto se klidně vejde na pěšinu. Nebo chcete tvrdit, že všichni majitelé byli v podobné situaci? Fotografovat a následně zveřejňovat snímky bez svolení majitele je přece naprosto přirozené. To bychom podle Vašeho pohledu nemohli fotografovat naprosto nic - snad jen sami sebe ;) Někdo tady zveřejní snímek situace, kterou považuje za špatnou a je na každém, aby si vytvořil vlastní názor na věc . Vy ho máte například zcela opačný a o tom ta diskuse je. Když tady před časem kolovaly snímky soukromého domu pana Nováka s polepenými okny, soukromé reklamní tabule u mostu atd., nikdo tu neprotestoval, všichni se shodli na určité míře nevkusu a měli snad autoři oněch fotografií žádat o souhlas vlastníky objektů? Blbost, že. Hezký den všem!
Petr

Příspěvekod prinz.vonsavoja » 15 lis 2010 09:00

Petr píše:prinz.vonsavoja - to o čem se tady diskutuje je neúcta k přírodě a zeleni. Argumentovat handicapovaným dítětem je ubohé. Takovou situaci asi nikdo nezpochybňuje a jedno auto se klidně vejde na pěšinu. Nebo chcete tvrdit, že všichni majitelé byli v podobné situaci?

Já netvrdím vůbec nic, ani nikoho neobhajuji. O tom to právě je, klidně mohli být všichni v podobné situaci, možná nikdo, to nevíme, proto existují řídící pracovníci, kteří to posuzují. Argumentace handicapovaným dítětem je jen jeden příklad, možná se ani nestal, možná byly důvody závažnější. Kdo ví?
prinz.vonsavoja

Příspěvekod jarin » 15 lis 2010 09:55

prinzvonsavoja:
Pokud by některé z aut bylo moje (není) nelíbilo by se mi pokud by byla fotografie mé věci vystavována veřejně bez mého svolení, zvlášť pokud jsem neporušil zákon ani vyhlášku. Jaké na to má vystavovatel právo? Snad vyšší princip mravní? Kdo ho určuje, zřídil si snad vystavovatel komisi, která bez znalosti souvislostí určuje co je a není morální? A je vůbec morální, že někdo určuje morálku jiných aniž je zná?

Nepracuje pán náhodou na Úřadě pro ochranu osobních údajů? :lol: :lol: :lol:
jarin

Příspěvekod jimi brown herrer » 15 lis 2010 10:06

prinz.vonsavoja píše:
Petr píše:prinz.vonsavoja - to o čem se tady diskutuje je neúcta k přírodě a zeleni. Argumentovat handicapovaným dítětem je ubohé. Takovou situaci asi nikdo nezpochybňuje a jedno auto se klidně vejde na pěšinu. Nebo chcete tvrdit, že všichni majitelé byli v podobné situaci?

Já netvrdím vůbec nic, ani nikoho neobhajuji. O tom to právě je, klidně mohli být všichni v podobné situaci, možná nikdo, to nevíme, proto existují řídící pracovníci, kteří to posuzují. Argumentace handicapovaným dítětem je jen jeden příklad, možná se ani nestal, možná byly důvody závažnější. Kdo ví?

Taková typická odpověď politologa. Hlavně abych nevyjádřil nějaký názor.
jimi brown herrer

Příspěvekod prinz.vonsavoja » 15 lis 2010 11:11

Nejsem politolog ani ochránce osobních údajů. Svůj názor jsem vyjádřil, ale ten není podstatný. Jde mi spíš o to ukazovat různé pohledy, které se na daný problém nabízejí. Štvou mě společenská klišé a obecně prosazovaná dogmata za každou cenu. Mnohé lidi to rozčiluje a dráždí. Ale co se dá dělat, svět je pestrý.
Ale dost už filozofování, vraťte se k parkovacím problémům.
prinz.vonsavoja

Příspěvekod Tomas.Marny » 15 lis 2010 14:38

I takto lze zaparkovat, sekačkou rovnou do sámošky :P Dnešní úlovek je pořízen před obchodem v Luně :lol:
Tomas.Marny

Příspěvekod elixdragon » 15 lis 2010 15:22

prinz.vonsavoja píše:[Třeba lidský život nebo zdraví dítěte, které, ač handicapované, přiveze jeho matka do školy, kde zároveň vyučuje.

Ani na jednom z vozů, jsem nespatřil označení pro tělesně postiženého ;)
Mě to pořád přijde, jako nechutná a ubohá lenost učitele ZŠ opovrhujíc dobrým vychováním a mravy.
elixdragon

Příspěvekod Tomas.Marny » 17 lis 2010 11:31

Tentokrát chci fotografií poukázat na občasný absurdistán v používání zákazových značek.
Fotka je pořízena u restaurace Družba, je to příjezdová příjezdová cesta která končí před vchodem do spodní restaurace a po odbočení doleva vyúsťuje do ulice Dukelská, silnice je dostatečně široká k tomu, aby se zde mohlo v pohodě parkovat a nikdo nikomu nepřekážel a co že udělal nějaký úředník stižený dočasnou ztrátou soudnosti při posuzování parkování?
Inu osadil tuto silnici zákazem zastavení, jednoduchá otázka proč? zde mohou vozy v klidu parkovat a uleví se tak částečně přecpaným okolním ulicím.
Takže ještě jednou zde chci ukázat na nesmyslnost některých značek v některých ulicích.
P.S. doufám, že se hoši od MP teď nezblázní a nezajedou tam urychleně nasázet boty...
Tomas.Marny

Příspěvekod kerberos » 17 lis 2010 11:35

Tomas.Marny píše:Tentokrát chci fotografií poukázat na občasný absurdistán v používání zákazových značek.
Fotka je pořízena u restaurace Družba, je to příjezdová příjezdová cesta která končí před vchodem do spodní restaurace a po odbočení doleva vyúsťuje do ulice Dukelská, silnice je dostatečně široká k tomu, aby se zde mohlo v pohodě parkovat a nikdo nikomu nepřekážel a co že udělal nějaký úředník stižený dočasnou ztrátou soudnosti při posuzování parkování?
Inu osadil tuto silnici zákazem zastavení, jednoduchá otázka proč? zde mohou vozy v klidu parkovat a uleví se tak částečně přecpaným okolním ulicím.
Takže ještě jednou zde chci ukázat na nesmyslnost některých značek v některých ulicích.
P.S. doufám, že se hoši od MP teď nezblázní a nezajedou tam urychleně nasázet boty...

Nelze dát botu na sanitku i když se řidič dopuští přestupku.
kerberos

Příspěvekod elixdragon » 19 lis 2010 18:53

A lze jí dát na sanitku, která jezdí soukromě pro pacienty? Protože toto jsou pojízdné ambulantní vozy a né vozy rychlé zdravotní služby.
Ale ta značka je tam úplně na h...o, protože ikdyž tam stojí auta, zásobování v pohodě přijede až k hospodě.
elixdragon

Příspěvekod kerberos » 25 lis 2010 11:09

elixdragon píše:A lze jí dát na sanitku, která jezdí soukromě pro pacienty? Protože toto jsou pojízdné ambulantní vozy a né vozy rychlé zdravotní služby.
Ale ta značka je tam úplně na h...o, protože ikdyž tam stojí auta, zásobování v pohodě přijede až k hospodě.

Osobně si myslím, že ne. Ale taky tady nikdo netvrdí, že je to v pořádku jak parkují sanitní vozy soukromé zdravotní služby. Ale na druhou stranu je možné viníka určitě řešit nebo nééééé.
kerberos

Příspěvekod Tomas.Marny » 25 lis 2010 11:55

Můj příspěvek ale nebyl o tom zda potrestat majitele privátních sanitek a ostatních vozů zaparkovaných v dané ulici, ale o mnohdy bezmyšlenkovitém osazování zákazových značek ve městě.
Tomas.Marny

PředchozíDalší

Zpět na Doprava a komunikace