PARKUJI KDE CHCI...

Re: PARKUJI KDE CHCI...

Příspěvekod Vladislav Liška » 10 lis 2010 18:19

priznam se, ze nevim kde ta fotka je, ale neni to soukromy pozemek? Tam si pak kazdy muze delat co chce a policie tam nic nezmuze. Tedy co se tyce parkovani.
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod anonymys » 10 lis 2010 18:24

Tohle jsou auta učitelskýho sboru? Toho učitelskýho sboru, který věčně stávkuje nad výší platů? To si snad děláte pr.... (srandu). :o
anonymys

Příspěvekod jimi brown herrer » 10 lis 2010 19:26

Vladislav Liška píše:priznam se, ze nevim kde ta fotka je, ale neni to soukromy pozemek? Tam si pak kazdy muze delat co chce a policie tam nic nezmuze. Tedy co se tyce parkovani.

To je u 5ky. To snad neni soukromej pozemek, ne?
jimi brown herrer

Příspěvekod Vladislav Liška » 10 lis 2010 20:13

aha, netusim, nicmene verejna komunikace to asi neni. Z hlediska zakona nejspis nelze zasahnout, pokud to povoli majitel/spravce tak si asi mohou parkovat kde chteji, stejne jako kdokoliv treba u firmy nebo rodinneho domu. Ale nevim jak to tam vypada, neznam situaci.
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod Stanislav Hylán » 10 lis 2010 20:39

Přidávám snímek ze včerejšího poledne (kolem 11 hodiny). Auto stojí na zrenovovaném trávníku u centrálky naproti parkujícím vozidlům. Opodál naproti stály řádně zaparkované oba roomstery Městské policie.Docela by mě zajímalo, jestli tento přestupek řešili. Ozve se "calib"? Druhá fotka je z konce minulého týdne, auto tam stálo minimálně dva dny. V obou případech bych slova "parkuji kde chci..." nazval "parkuji jak hovado".
Obraz005.jpg
Obraz002.jpg
Stanislav Hylán

Příspěvekod elixdragon » 10 lis 2010 21:09

Obrázek

Ještě nikdo neuhádl koho je vůz zcela vlevo?
Je to vůz našeho pana starosty.
Ale pokud povolí ředitel školy ničení trávníku, který upravuje z dotace města, je to začarovaný kruh.
Akorát mě štve, že obyčejným lidem se nepromine ani suchý z nosu a nadlidem se povolí vše :evil:
elixdragon

Příspěvekod jimi brown herrer » 10 lis 2010 23:20

Kdyby někdo přehlídl ten picasa web. tak:

Obrázek

Obrázek

Obrázek
jimi brown herrer

Příspěvekod Tomas.Marny » 11 lis 2010 08:50

Tak opět dnes ráno proslulá Revoluční ulice, snímek pořízen ze zadní části od potoka, zeleň nezeleň parkovat je třeba :evil:
Tomas.Marny

Příspěvekod Calib » 11 lis 2010 09:58

Shrnul bych odpovědi na pár příspěvků zpětně:

- Stříbrné vozidlo Daewoo (poslední foto) stojící na trávě bylo osazeno "botičkou" a řidička byla řešena za přestupek blokovou pokutou.
- Vozidla stojící na trávě naproti Vězeňské správy byla řešena s přestupci na místě a další bala osazena "botičkou"
- Stojící vozidla na křižovatce ul. Rooseweltova-Fügnerova byla řešena hlídkou na místě, jelikož se jedná o stání v křižovatce a tvoří překážku, nelze řešit "botičkou", ale odtažením vozidla a to je až ta poslední krajní možnost v případě kdy by vozidla zcela zablokovala průjezd komunikací.
- Na stání vozidel na travnaté ploše (nově vyseté) v ul. Svojsíkova (před Centrální školní jídelnou) se zaměříme, namátkově kontrolujeme a věřím, že se podaří případné přestupce vyřešit (hlavně v době obědů)
- V Pokratické ulici pod bytovým domem KREBS dnes již žádné vozidlo nestojí, kontrolujeme a pokud tam takto stálo dva dny, tak to je špatně, že jsme to ani my nezaregistrovali
- Vozidla stojící v uzavřeném a oploceném areálu základní školy v ul. Svojsíkova nejsou na řešení "policií", jedná se o soukromý pozemek areálu školy, a je zcela irelevantní jaké značky vozidel nebo majitelé zde stojí. V některém z vláken zde jsem četl myslím od p. Doška, že areál školy prochází nějakou rekonstrukcí a tak je to zcela na provozovateli zařízení.
- Stání vozidel mimo vyznačené parkovací "chlívky" je bezohledné, leč nelze určit kde takhle bezohledně zaparkoval jako první a proč (jestli již předtím tam stálo špatně zaparkované vozidlo) anebo kdo jako druhý (protože již musel, protože by se tam nevešel)......
- Na základě ostatních fotek zde uveřejněných (nebo odkazů) jsme z některých vybrali podnět pro další monitorování a případné řešení.

Hrubiško Dušan
Městská Policie Litoměřice
Hrubiško Dušan
Calib

Příspěvekod Calib » 11 lis 2010 10:06

Oprava: zmýlil jsem se ve jméně, nejedná se o p. Doška, ale p. Hoška - tímto se omlouvám
Hrubiško Dušan
Hrubiško Dušan
Calib

Příspěvekod Tomas.Marny » 11 lis 2010 10:29

Díky pane Hrubiško za vyjádření ke zveřejněným snímkům a za jejich řešení.
Jen jedna otázečka, nechtěl by jste místo velitele MP? :P Myslím a nejen já, že kostlivec v podobě pana velícího Králíka, který po 19 letech "perné služby" zcela pozbyl soudnosti, rozhledu a nestraného jednání se svými podřízenými je pořeba urychleně vyměnit za někoho, kdo si opravdu nemyslí že mu vše projde a že je neodvolatelný a že má teple nastláno až do penze... :evil:
Nechápu, proč si město neustále drží neschopného velitele, co asi na všechny ví tento člověk???
Naposledy upravil Tomas.Marny dne 11 lis 2010 15:14, celkově upraveno 1
Tomas.Marny

Příspěvekod Vladislav Liška » 11 lis 2010 11:47

Calib píše:Shrnul bych odpovědi na pár příspěvků zpětně:
...
- Stání vozidel mimo vyznačené parkovací "chlívky" je bezohledné, leč nelze určit kde takhle bezohledně zaparkoval jako první a proč (jestli již předtím tam stálo špatně zaparkované vozidlo) anebo kdo jako druhý (protože již musel, protože by se tam nevešel)......
....
Hrubiško Dušan

Pane Hrubiško,

za prvé velké díky! Za druhé dotaz, znamená to, že pokud někdo zaparkuje mimo chlívek, tak další se může dopustit přestupku a zaparkovat už taky jinak? Dle tohoto modelu bych já klidně mohl zaparkovat mimo chlívek i jako první a po příjezdu MP tvrdit, že předtím tam stálo auto špatně a já musel taky zaparkovat špatně a jsem tedy z obliga? Není to rýpání, zajímá mě, zda to má skutečně takto oporu v zákoně - a vůbec bych se, bohužel, nedivil. Díky
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod Llukas007 » 11 lis 2010 12:01

Znovu bych zopakoval svůj dotaz ohledně jízdy auty po cykloztesce pod mostem až k lodi Porta Bohemica. V nějakém příspěvku jsem se ptal, jestli si tu někdo myslí, že je loď zásobována rudlikem z pod mostu nebo jestli jezdí vozidla až k lodi po zmíněné cyklostezce. Řeší to někdo? U té lodi stojí auta každou chvíli. Mnohdy i celý den parkují.
Llukas007

Příspěvekod Calib » 11 lis 2010 12:57

- pro p. Lišku

Samozřejmě, že by jste neměl zaparkovat mimo "chlívek", když už to před vámi nějaký nezodpovědný řidič učinil, aby jste se nedopouštěl toho samého co ten před vámi. Vycházím ale z reality, kdy kapacita parkovišť nestačí (ať již na sídlištích, v centru města nebo i před obchodními domy - hlavně v době prodejní akce) a pak když jeden nezodpovědný řidič zaparkuje takhle, tak ostatním chybí místo a když takhle zaparkuje víc řidičů...... A pak budete např. vy chtít správně zaparkovat, ale není místo a snažíte se zaparkovat alespoň co nejlépe do vašeho "chlívku" i když budete částečně přesahovat. Jak pak má "policie" řešit, kdo je první nezodpovědný řidič a kdo byl již ten normální. Prostě se to špatně řeší a mělo by to být na ohleduplnosti řidičů. Doufám, že každý pochopil jak jsem to myslel a že to není návod k páchání takovéto bezohlednosti.

- pro Llukas007
Střelecký ostrov a okolí přístaviště "Porta Bohemica" pravidelně kontrolujeme a pokud zde bude stát nějaké vozidlo na trávě, budeme jej řešit. Lodě v přístavišti se musí nějakým způsobem zásobovat a majitelé by měli mít buď výjimku nebo povolení k vjezdu k lodím anebo zásobovat rudlíkem. Jinak pochopil bych, kdyby zásobovací vozidlo zajelo k lodím, zasásobilo a přeparkovalo, aby se zde zbytečně nezdržovalo, potom by to snad nikoho zbytečně neiritovalo (nedráždilo), ale pokud tam vozidlo stojí zbytečně a dlouho, tak to je úplně špatně.

Hrubiško Dušan
Hrubiško Dušan
Calib

Příspěvekod elixdragon » 11 lis 2010 15:08

Calib píše:- Vozidla stojící v uzavřeném a oploceném areálu základní školy v ul. Svojsíkova nejsou na řešení "policií", jedná se o soukromý pozemek areálu školy, a je zcela irelevantní jaké značky vozidel nebo majitelé zde stojí. V některém z vláken zde jsem četl myslím od p. Doška, že areál školy prochází nějakou rekonstrukcí a tak je to zcela na provozovateli zařízení.
- Stání vozidel mimo vyznačené parkovací "chlívky" je bezohledné

A pane Hrubiško na trávníku, který se upravuje z nějakého fondu do kterého strká peníze naše město Vám osobně nepřijde jako bezohledné? Pro pár kroků navíc si raději zaparkujeme pěkně u školy, ať to máme kousek, správce nebo školník vyseje na jaře trávník nový :lol:
LIDSKÁ LENOST NEZNÁ MEZÍ A TÍMTO UČÍME MLADŠÍ GENERACE JAK SE CHOVAT K PŘÍRODĚ!
elixdragon

Příspěvekod Stanislav Hylán » 11 lis 2010 17:29

Já bych se rovněž připojil k poděkování p. Hrubiškovi za reakce. Třeba se něco časem zlepší.
Stanislav Hylán

Příspěvekod jimi brown herrer » 11 lis 2010 22:08

Taky chci poděkovat za reakce a činy pana Hrubiška a MP. :)
jimi brown herrer

Příspěvekod Stanislav Hylán » 11 lis 2010 22:36

elixdragon: "Pro pár kroků navíc si raději zaparkujeme pěkně u školy, ať to máme kousek, správce nebo školník vyseje na jaře trávník nový :lol:
LIDSKÁ LENOST NEZNÁ MEZÍ A TÍMTO UČÍME MLADŠÍ GENERACE JAK SE CHOVAT K PŘÍRODĚ!"

Já bych to viděl úplně stejně. Zaparkovaná auta učitelského sboru na zeleni není dobrý příklad pro děti. A je úplně jedno, jestli se tam bude něco upravovat nebo ne. Když dneska na trávník může zaparkovat svoje auto pan učitel, ředitel nebo jeho zástupce, proč bych tam zítra nemohl parkovat i já. Učitel je pro většinu dětí vzor...
Stanislav Hylán

Příspěvekod Petr Hošek » 12 lis 2010 11:46

Na trávníku, který se upravuje z nějakého fondu do kterého strká peníze naše město Vám osobně nepřijde jako bezohledné? Pro pár kroků navíc si raději zaparkujeme pěkně u školy, ať to máme kousek, správce nebo školník vyseje na jaře trávník nový :lol:
LIDSKÁ LENOST NEZNÁ MEZÍ A TÍMTO UČÍME MLADŠÍ GENERACE JAK SE CHOVAT K PŘÍRODĚ

Vážení diskutující. Čtu-li příspěvky pana Hylána a elixdragona k parkování u Masarykovy ZŠ, nestačím se divit. Jejich hysterie nezná mezí. 1. pozemek za plotem je skutečně pozemkem školy, tedy v režimu pozemku soukromého, což znamená, že si tam mohu, pokud mám svolení, postavit třeba buldozer, neporuším-li nějaký zákon či vyhlášku. 2. Panu elixdragonovi utíkají podstatné detaily (viz mamut v září) dění ve škole. Pak by zjistil, že parkování automobilů v areálu školy se koná zásadně a pouze v době, kdy probíhá úklid ulice (To jest cca 1 x za 1 - 2 měsíce). Není to tady o lenosti. Trávník poškozený není a již jsem avizoval, že rekonstrukce zahrady probíhá díky řediteli školy a rodičům našich žáků. kteří jsou sponzory celé akce (nikoliv město, nikoliv pan elixdragon). A osobně jsem velice alergický na spojení učitel-příklad-chování. Neboť staví učitele do pozice jedince s posláním, bez lidských potřeb a zájmů, s inteligencí delfína a chováním křesťanského svatého, neboť on musí dávat vždy a všude příklad. (Neměly by děti mít příklad z domova a z lidí kolem sebe i mimo školu?)
Rovněž nerozumím větě:" Akorát mě štve, že obyčejným lidem se nepromine ani suchý z nosu a nadlidem se povolí vše". Kdo je tím nadčlověkem a člověkem obyčejným? Jinak zvu pana elixdragona, aby, až bude další čištění ulice, nezapomněl fotoaparát - dáme avízo.
Petr Hošek

Příspěvekod Vladislav Liška » 12 lis 2010 12:08

Pokud se to deje jen behem cisteni ulice, pak je to malichernost. Na druhou stranu, kdyz se to deje jen obcas, je problem jednou prekousnout jit o kousek dal? Ulice se necisti v celem meste najednou. Ucitel je, bohuzel, narozdil od skupiny rodicu snazeji identifikovatelny a tim padem prvni na rane. Pro mne jako rodice, stoupne kredit ucitele rozhodne vic, kdyz kousek dojde pesky (byt by mel prijit pozdeji), nez kdyz bude stat na trave, i kdyz to neni porusenim niceho. Myslim, ze ty deti to vidi stejne. Je zbytecne kolem toho delat hysterii, ale tvrdit, ze to je v poradku asi taky neni spravne.
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

PředchozíDalší

Zpět na Doprava a komunikace