Josef Mayer píše:Dobrý den pane Rudolfe. Nesdílím Váš skeptický názor na práci trenérů ve sportovních klubech, naopak si vážím jejich práce. Město naší velikosti dosahuje v různých sportovních odvětvích docela slušné sportovní výsledky, které nejsou a ani nemohou být náhodou. Možná, že nejste přesně informován o sportovním dění ve městě. Při porovnání s jinými městy se nemáme zač stydět.
Josef Mayer
Vážený pane Mayere.
Já jsem vůbec neprezentoval žádnou skepsi. Ani jsem se nevyjádřoval k práci trenérů. Je jich určitě mnoho kteří se dětem věnují a dávají to toho svůj čas a nadšení. Jen jsem se snažil upozornit na to, že vedle práce s dětmi, která se často bere jako štít, si mnoho lidí právě ve sportovních oddílech, a nejen tam, řeší své osobní ambice. No a právě nejasnosti okolo zrušení jachetního oddílů a o financování sportu v Litoměřicích, upřednostňování určitých zájmových skupin, vede k dohadům a dehonestaci práce právě těch co se nemají za co stydět. Zatím zde ani jinde /aspoň já jsem to nezaznamenal/ nebyla žádná relevantní odpověď proč se jachťák zrušil. No a to že je se o čem bavit je určitě i Vám dobře známo. Nakonec jsme se o podobných věcech kolem tenisu bavili 13. září právě na akci na vesláku. Dám Vám jeden jednoduchý příklad. Byl jsem jeden z lidí, kteří zde v Litoměřicích obnovovali skautské hnutí a aktivně jsem ve středisku Radobýl pracoval /1989 - 2003 / jako vedoucí 1.odd. Kondorů. Myslím, že mě hodně lidí v Litoměřicích zná a na Plecháče vzpomínají doufám v dobrém. Za celou dobu mé skautské práce jsme od města nedostali prakticky žádnou podporu a podle toho co vím ani po roce 2003. Pokud jsme potřebovali na opravy skautovny, kterou jsme získali do pronájmu za naše objekty / Katovna, Rybářský domov /tak jsme na to museli sehnat peníze jinde, byť to byla oprava majetku města. Na čiinos oddílů také žádné peníze město nedávalo mimo drobných částek na akce v rámci městských grantů /Talisman severu, dětské dny ap./. Najednou pře volbami město s velkou pompou usoudio, že by přeci jenom mělo opravit chátrající fasádu a zajistilo i nadační dar z nadačního fondu Kalich. Jasně to je super a už to bylo potřeba a myslím, že Pavel Hájek je rád a peníze použije pro rozvoj střediska, protože to je vůdce na pravém místě. Jenomže pokud by město mělo jednoduchý a kontrolovatelný systém přidělování peněz na dětské aktivty a mimoškolní činnost a pokud by byl systém práce se všemi subjekty a jejich spolupráce, tak by nevznikaly dohady a tyto snahy by nevyznívali kontraproduktivně.