ODS

Re: ODS

Příspěvekod Jaromír Mareš » 08 zář 2014 20:21

Vážený pane Urbánku,
stále se snažím hledat něco pozitivního ve Vašem včerejším opět arogantním výstupu alá Já jsem velký zachránce, co vás, milí poddaní, naučí jíst vidličkou a nožem.

Pane Urbánku, věřte, že ze stromů jsme již dávno slezli a příbor v Litoměřicích běžně používáme. Většina lidí, co se vrací ze zahraniční práce, je vesměs pozitivní a pracuje s nadhledem. To bohužel u Vás silně postrádám. :(

Jen pro Vaši informaci, rád bych zde napsal několik zásadních dat v rámci projektu Občanská poradna, možná i na tomto případě si ukážeme, jak zkreslené informace zde rád uvádíte.
1. potřeba zřídit občanskou poradnu vznikla prvotně z jednání pracovních skupin komunitního plánování při tvorbě nového komunitního plánu. Občanská poradna byla řešena i v Situační analýze města Litoměřice.
2. tento požadavek byl zmíněn i na veřejném jednání Desatero problémů Litoměřic v dubnu 2014
3. celý záměr pak byl představen při společném jednání Farní charity, Diecézní charity Litoměřice a města Litoměřice již 2. 5. 2014!

Jestli se nemýlím, tvrdil jste, že jste tento záměr představili v červnu 2014! Tak nevím, kdo od koho opisoval? :)

Závěrem Vás ještě mohu ubezpečit, že náš volební program si nepotřebuje nic vypůjčovat. Naopak, navazuje na projekty, které se již řeší nebo intensivně připravují. Vychází z reálných čísel a možností, které jsme hlavně schopni splnit, stejně jako v období minulém.

Přeji krásný a nerušený večer

P.S. Dobré projekty nedělá jen ODSka, většinou je to týmová práce spousty lidí nebo organizací, co se snaží náš život v Litoměřicích nějak zlepšit. Zkuste to prosím také.
Jaromír Mareš
Ověřený uživatel

Příspěvekod MarTyn » 08 zář 2014 20:51

Mareš vs Urbánek 0:5 po prvním poločase :)
MarTyn

Příspěvekod Litomericko24.cz » 08 zář 2014 21:13

Pondeli nataceni v poradne (hodnoceni po tydnu fungovani) - pracovalo se na tom cca. rok, pozadavek vychazel z komunitniho planovani, jen dnes (nataceni ve 13:30, poradna otevrela 12:30) uz dva klienti. Manazerska skupina komunitniho planovani opet zafungovala. Pokud se nekdo chce dozvedet vice, ve stredu od 14 hodin by mela byt konference. Predpokladam, ze muze prijit i odborna verejnost a kazda kandidatka myslici to s mestem vazne by mela vyslat sveho zastupce...
Litomericko24.cz

Příspěvekod Petr Urbánek » 09 zář 2014 06:41

Vážený pane Mareš,

pravděpodobně nemá cenu Vám zde vysvětlovat, že volební program jsme začali připravovat již v únoru letošního roku a to co jsme představili veřejnosti v červnu byl výsledek několika měsíční práce týmu expertů. Rozumím, že Váš "program" z roku 2010, který jste nám zde před několika dny prezentoval, bylo pravděpodobně možné, vzhledem k rozsahu a kvalitě, připravit mnohem rychleji. Rozumím také, že důvodem odkládání zveřejnění volebního programu ODS pro období 2014-2018 může být uvědomění si, že s obdobným volebním programem jako v minulosti již nyní nevystačíte a potřeba jej na poslední chvíli přepracovat dle laťky nastavené ostatními kandidujícími subjekty.

Záměr otevřít Občanskou poradnu od 1.9.2014 byl zveřejněn poprvé až koncem srpna (viz Vámi zveřejněný odkaz) a o dřívějších interních jednáních městského úřadu s poskytovateli sociálních služeb v Litoměřicích nebyla veřejnost informována (kromě privilegovaných osob, které mají přístup k neveřejným informacím jako např. Vy).

Slovy našeho předsedy pana Babiše, nemám potřebu si poměřovat kdo ho má většího. Otevření bezplatné občanské poradny, která v našem městě dlouhou dobu chyběla, je velice pozitivní a za tento počin vedení města děkujeme.

Petr Urbánek
Petr Urbánek
Ověřený uživatel

Příspěvekod Jaromír Mareš » 09 zář 2014 09:07

Vážený pane Urbánku,
na splněný volební program litoměřické ODSky můžeme těžko od Vás, jako politického oponenta, čekat jiný názor, než zde predikujete. Bohužel však začínám mít pocit, že tato naše debata je celkem neplodná a tudíž zcela zbytečná.

Závěrem snad slova našeho předsedy profesora Fialy: „Nenechávejme si vnutit myšlenku, že jsme špatní, že jsme selhali a že máme skrývat svoji značku. Selhali jste? Já jsem tedy neselhal. Řídí vás nějaký kmotr? Mě ne. Ukradli jste něco? Já tedy ne.“

Přeji příjemný den.
Jaromír Mareš
Ověřený uživatel

Příspěvekod Litomericko24.cz » 09 zář 2014 10:18

Kdo presne nevi, o cem si oba panove povidaji - http://komplan.litomerice.cz/ nebo http://radnice.litomerice.cz/komunitniplan.html
Litomericko24.cz

Příspěvekod Litomericko24.cz » 09 zář 2014 10:46

Jeste trochu prekvapko...kdopak to je clenem manazerskeho tymu 1.komunitniho planu pred deseti lety? Lukas Balastik, tusim osmicka na kandidatce Severocesi Litomerice...deset let uz je dlooouuhaaa doba ;)
Litomericko24.cz

Příspěvekod Miloš » 09 zář 2014 13:04

Pane Mareši, jde u pana Urbánka skutečně o aroganci a nebo pouze o vám nevonící odvahu postavit se Krejzovi a jeho zlodějinám na radnici, v kterých mu všichni pomáháte, protože se ho bojíte a některým z vás z toho pravidelně i něco ukápne. To si myslíte, že všichni už zapomněli na tisíce lidí, které Krejza se svými kamarády okradl o jejich peníze v 90tých letech v ČNIS a v investiční společnosti Egretta. To nevíte o hořících autech a přestřelkách mezi mafiemi, kterých se v té době účastil. I přesto jste si ho zvolili na 2.místo kandidátky ODS hned za svého hlavního maskota. Stačí upraviit slova vašeho předsedy. Zvolili jste si na kandidátku ODS někoho kdo selhal ? Zvolili jste si na kandidátku ODS kmotra nebo někoho koho řídí kmotři ? Zvolili jste si na kandidátku ODS někoho kdo něco ukradl ? Na tyto otázky už nemůžete odpovědět já tedy ne.
Miloš

Příspěvekod wind » 09 zář 2014 13:39

Jak pravil předseda ODS Fiala: Kdo škodí ODS, ať odejde. Myslím si, že je to pro litoměřickou ODS příznačný pokyn. Už jen to, že se nechá Chlupáč zatáhnout do mafianských her Krejzy a Červína, že se pokoutně tuneluje nemocnice, že se veřejně a otevřeně rozkrádají městské peníze na různých zakázkách, už jen to stačí k tomu, aby lidé vzali rozum do hrsti a ODS odstavili od moci. Ten, kdo jim pomáhal, ten by měl taktéž odejít. Na mnoha místech v tomto městě sedí informátoři spjatí s ODS a pracují podle pokynů za malé všimné různého původu.
Jen doufám, že všechny ty proklamace, které teď pan Mareš vypouští, nemyslí on stejně vážně jako jeho "kamarádi" z ODS. Jste na špatném nástupišti pane Mareši, tady se vystupuje, nástup je jinde!!!
wind

Příspěvekod Vladislav Liška » 09 zář 2014 15:21

Mě by i docela zajímalo, zda je ok, že za ODS, tedy za vedení města, kandidují lidé jako ředitelé/vedoucí městských organizací, případně lidé, kteří jsou navázani na městské zakázky. Jsou to lidé, kteří jsou městem placení a jsou na tom mnohdy závislí. Tito lidé by pak v případě svého zvolení rozhodovali sami o sobě? Nejedná se o střet zájmů? A že jich na kandidátce ODS je požehnaně. Je toto běžné i v jiných stranách a jiných městech, nebo je to místní specialita?
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod Jaromír Mareš » 09 zář 2014 19:21

Vážení přátelé,

v minulém materiálu jsme se společně ohlédli za naší dosavadní prací a způsobem naplňování cílů, které jsme si vytyčili v roce 2010. Posoudit, nakolik jsme byli úspěšní, již musejí obyvatelé Litoměřic. Nyní Vám překládáme náš volební program pro období 2014 -2018. Základní pilíře programu navazují na předchozí úspěšné projekty a vycházejí z reálných možností, které jsme schopni v tomto období splnit. Stále platí naše motto: NESLIBUJEME – DĚLÁME.

Litoměřická ODSka má dlouhodobě nejstabilnější členskou základnu. S vedením města máme dlouhodobé zkušenosti a jsme připraveni je i v následujícím volebním období uplatnit, pokud o ně budete stát. Zároveň se považujeme za týmové hráče, kteří společně udělají vše pro to, aby se v Litoměřicích pořád dobře žilo.

http://www.ods-litomerice.cz/content/pr ... volby-2014
Jaromír Mareš
Ověřený uživatel

Příspěvekod rajnoha » 09 zář 2014 20:29

To jsou ale tak strašně prázdné a obecné fráze, až se chce brečet. Spoustu věcí už jste mohli udělat ve stávajícím období - proč se neudělaly? Byty, geotermál, Vavřinecká, pivovar, úklid a podobně. Z čeho budete financovat ty vaše sliby, když nebudou dotace? A z čeho potom tu údržbu? Co je proboha Muzeum křišťálových dotyků?

A vlastně pane Mareši, někde jste tu psal, že toto fórum je hospoda a že po volbách uděláte lepší městské. Proč není tedy už teď? A proč vlastně používáte toto forum, když vám nevoní a reagujete jen na to co se vám hodí?
rajnoha

Příspěvekod Ondra » 09 zář 2014 21:11

Jaromíre Mareši, vy nejste tým, jste sólisti, kteří odmítají názory a návrhy jiných. Chcete se udržet na pozicích, kde se vám, jako osobám, dobře vede. Už několikráte jsem psal stejně jako ostatní, krást a podvádět, to je vaše parketa a jak je vidět, slova vašeho předsedy vám neříkají vůbec nic. Je to smutné, když se podívám na vaši amatérskou sestavu, která se domnívá, že strategie keců je to nejlepší, co občanům můžete nabídnout. Docela se těším, až protáhnete obličeje v momentě, kdy budou výsledky voleb černé na bílé. Pokud se domníváte, že vaše značka Chlupáč vám sežene dost hlasů, tak vaše značka Krejza, vám je zase sebere. Člověk s tak nicotnými lidskými kvalitami, který pouze chytračí, nepatří mezi slušné lidi. Jeho historie, tak, jak zde již bylo popisováno, zasáhla mnoho občanů, a to nejen tohoto města. ODS již nepatří mezi politické strany, nemá žádné cíle, nemá žádné hodnoty. Pamatuji si, jak váš skvělý předseda Nečas lítal po republice s dvěma síťovkama. Jedna byla modrá, druhá oranžová. Ta modrá byla naplněna více, oranžová méně. Jen co se podvodem ODS dostala k moci, vyprázdnila modrou síťovku a začalo ožebračování lidí. Pro vás to byl impulz k tomu, že se vám nemůže nic stát. Dnes, po zásluze, bude vaše cesta končit. Janoušek, Rittig, Hrdlička, Bém, Novák, Oulický, Nagyová, Dalík, Langer, Tlustý, Šulc, Topolánek, Kubice, Vondra a další, to jsou jména, která trvale poškodila tuto zemi, to jsou kamarádi vašich kamarádů, zločinci s bílými límečky.
Nevolte ODS, partu darebáků!!!
Ondra

Příspěvekod Jaromír Mareš » 10 zář 2014 13:44

Vážení přátelé,
několikrát zda padlo jméno Alexandra Vondry. Byly to často hanlivé výrazy od našich „přezdívkových“ hrdinů, kteří mají samozřejmě recept na všechno, jen se pod své názory bojí podepsat. :(

Alexandr Vondra se i v současné době snaží v naší oblasti pomáhat, a to i přes to, že již žádné politické funkce nemá a ani nikde nekandiduje - tradiční koncerty pro Hospic, příspěvek skautům na výbavu a další projekty, které jsou v běhu nebo se připravují. Tak to je náš Saša. :)

Možná je dobré si připomenout pár akcí, které pomohl za jeho působení, zde u nás, zrealizovat. Kéž by nový senátor mohl jednou také takto zhodnotit svoji činnost.

Pomohl např.:

• Podpořit litoměřický geotermální projekt přijetím zákona o obnovitelných zdrojích
energie.
• Bezúplatně převést páteřní komunikaci v kasárnách Pod Radobýlem na město
Litoměřice.
• Bezúplatně převést majetek nemocnice ze státu na město Litoměřice.
• Opravit litoměřický skatepark.
• Získat dotaci na přístavbu kulturního domu s bowlingovou dráhou v Travčicích.
• Založit Destinační agenturu České středohoří se sídlem v Litoměřicích, která bude systematicky rozvíjet cestovní ruch nejen na Litoměřicku.
• Pomoci hokejovému klubu při shánění sponzorů, bez nichž by se v Litoměřicích nehrála první liga.
• Finančně podpořit Sdružení pro obnovu památek Úštěcka v počátcích jeho činnosti.
• Pomoci úštěckému hradu získat dotaci na rekonstrukci z Norských fondů.
• Finančně podpořit Klokánek, Diakonii ČCE, Hospic sv. Štěpána, pedagogickou školu, mateřské centrum Klubíčko, Sjednocenou organizaci nevidomých a slabozrakých, Hasičský záchranný sbor, Biskupství litoměřické apod.
• Finančně podpořit konání kulturních akcí, jako je litoměřický filmový festival, Žernosecké vinobraní, vánoční koncert ve Staňkovicích, Litoměřický kořen, oslavy 10. výročí Zdravého města
Litoměřice, fotografická soutěž Život a cestovní ruch v Českém středohoří, pěvecký sbor
Puellae cantantes apod.
• Finančně podpořit sportovní organizace, jako je litoměřický fotbalový klub, Funky dangers,Sportovní klub gymnastiky a trampolín.
• Zorganizovat a uhradit konání výstavy Dílny ručního papíru v reprezentativních prostorách Senátu a cesty studentů litoměřického gymnázia do sídla Evropského parlamentu ve Štrasburku
• .... a další
Jaromír Mareš
Ověřený uživatel

Příspěvekod ronyk » 10 zář 2014 14:17

Dobrá,to je Vondra. A co máte na Krejzu?
ronyk

Příspěvekod Adson z Melku » 10 zář 2014 14:35

pan Mareš každým novým příspěvkem potvrzuje moje slova, že si z nás hoši co spolu mluví (určitě znáte ten termín, že?) dělají legraci u vědomí toho, že končí, tak se ještě naposledy pobaví na náš účet.

Alexandr Vondra alias Saša Promopro vulgo Trafikant je nám tu představován coby filantrop, tolik dobrého pro nás vykonal a my nevděčníci si toho ne a ne vážit.

Mimochodem, pane Mareši, jak dopadl p. Vondra v senátních volbách? A proč? Něco je špatně ...
Adson z Melku

Příspěvekod Tomas.Marny » 10 zář 2014 15:55

Včera jsem jel s dítětem okružní jízdu městem výletním vláčkem. Zkušenost kterou jsem získal mě přímo šokovala. Tuším že pan Šíma (pokud to nebyl on, omlouvám se) začal rozdávat předvolební leták ODS. Pokud jste to byl vy pane Šímo, můžete mi vysvětlit proč cpete letáky každému kdo si zaplatí jízdu vláčkem? Nezdá se vám to minimálně nevkusné?
Mě ano a měl jste veliké štěstí že tam bylo se mnou dítě, opakuji veliké štěstí. Přál bych vám slyšet co dospělí říkali o ODS když jsme se rozjeli.
Jednoduše řečeno, spousta lidí byla otrávena z vaší agitky i té vaši partaje a věřte že do vláčku už nikdy nenastoupíme.
Tomas.Marny

Příspěvekod Llukas007 » 10 zář 2014 18:47

Choďte s dětma pěšky a volte komunisty, socany nebo pupulisty! Jiná rada pro Vás není! Děti Vám za to v dospělosti poděkují až budou splácet dluhy nasekané za párky a pivo! Jinak k těm koblihám, párkům a pivu zadara dobrou chuť!
Llukas007

Příspěvekod Tomas.Marny » 10 zář 2014 19:32

Děkuji za radu, ale již jsem sám rozhodnul, že propagačním vláčkem drancovací strany opravdu už nepojedeme. Věřte že vámi zmíněné strany volit nebudu určitě, včetně té vaší zadlužené partaje před kterou nic neobstojí, je ale úsměvné, jak zkomírající pták tluče křídly:-) Jsem přesvědčen o tom, že mi děti určitě nepoděkují že bych volil tu vaší mrtvou partaj, které není nic svaté a která se chová přesně dle rčení po nás potopa.
Tomas.Marny

Příspěvekod Petr Panaš » 10 zář 2014 20:32

Já bych se vrátil k osobě bývalého senátora A. Vondry. Jako vládní politik naprosto propadl, neboť byl dostižen už zde zmíněnými kauzami. Byť ne soudně, pouze politicky. Co vím, tak starostové z regionu ho jako senátora chválili. Prý se snažil a zajímal. Tak jako senátor asi dobrý. Za co musím určitě pochválit, tak je činnost Nadačního fondu Kalich. Čemu ale vůbec nerozumím z výčtu úspěchů, které o několi příspěvků dále prezentoval Jarda Mareš. Konkrétně se mě jedná o tyto : Pomohl získat dotaci na přístavbu kulturního domu s bowlingovou dráhou v Travčicích. Pomohl úštěckému hradu získat dotaci na rekonstrukci z Norských fondů. Granty jednak píšu, někdy i hodnotím. Proto je mě naprostou záhadou, jak politik může pomoci získat dotaci. Vzhledem k tomu, že jsem psal grant i do zmíněných Norských fondů, tak pro nezasvěcené. Napíšete a pošlete žádost. Ta je posouzena, zda splňuje formální náležitosti a postupuje do dalšího kola. Tam hodnotí nezávislí hodnotilé a grant dostane ten, kdo podal nejlepší projekt a dostal nejvíce bodů. Tak jak může politik pomoci získat grant ? Tomu vážně nerozumím a byl bych rád za vysvětlení. Třeba to je jen špatně formulováno. Pokud ne, tak to považuji za průših.
Petr Panaš
Ověřený uživatel

PředchozíDalší

Zpět na Komunálni volby 2014