I já volil MZ - přesto, že jinak jsem spíše pravicový. Nicméně si nemyslím, že by to mělo být něco co nás bude polarizovat. Volil jsem s úmyslem volit menší zlo (to by byla dobrá strana, neexistuje, ale volí ji skoro každý

Volil jsem ho se skřípěním zubama. Žádná korupce na něj nikdy nepraskla a nepřiznal se k ní (KS ano). Má to v hlavě velmi srovnané. Jsem v Čechách, prezident by měl být Čech jako poleno a mluvit dobře česky. Nejde o žbrblání, ale i o mluvnickou správnost. Je to náš reprezentant. Nikdy o nás jako o národě nemluvil hanlivě. Velmi jasně představil vize co dál s Ústavním soudem, co dál s NKÚ. Od KS jsem naproti tomu nic takového neslyšel. Také myslím, že nám ostudu neudělá. To, že je nabroušený na novináře naprosto chápu a asi kdokoliv, kdo někdy četl v novinách článek ze svého oboru a divil se jak je možné vůbec něco takového napsat.
Proč jsem na poslední chvíli nevolil KS? Převážně pro horší marketingové triky než konkurence. Absolutně třeba nechápu, jak se mu povedlo přesvědčit všechny, že s vládou nemá nic společného, Mirka Kalouska potkal jen jednou v životě před lety, a TOP09 netuší co je. Stejně tak byl zajímavý i jeho veletoč ohledně amnestie. Na několika videích ze sněmovny je vidět jak spí i při projevu prezidenta, nebo si čte noviny. To dle mého není úcta, která by k prezidentovi (ať je jaký je) měla být. A nevadí mu, že ho oslovují šlechtickým titulem. Což zrušil Masaryk jako téměř jednu z prvních věcí po svém nástupu. U nás prostě žádná šlechta už není, používání těchto titulů je dle mého tedy ignorantství a nepatřičná adorace.
Proč se lidé stydí, za to že volili Zemana? Nevím, ale domnívám se, že právě z toho důvodu, že voliči KS jsou agresivnější, ostatním nadávají, dávají najevo svou povýšenost. Osobně mi to připadá, jako že jim došlo, že naletěli na ohromný hype, který se kolem KS strhl a proto je potřeba protistraně nadávat.