vodomerka píše:byli jse nekdo vcera na te pivovarske prezentaci? (ja v nemocnici

)
Zpráva o průběhu akce pivovar očima městské zpravodajky.
http://radnice.litomerice.cz/clanek-1229.htmlA teď moje postřehy: Pan starosta začal tím, co všechno pro město udělali (hrad, zimní stadion...) a co mají teď na krku(pivovar,velitelství.)
Mgr. Tym solidně představil vizi projektu
Architekt ing. Sontlajtner fundovaně a názorně provedl plánem přestavby. Uváděl příklady zrealizovaných akcí (Zlín, Ml. Boleslav) i návrhy na možně využití. Uvedl i alternativu etapové výstavby s prioritou pivovar. provozu.
Městský architekt nám k tomu moc neřekl, spíše "stafáž"
ing. Zabilanský byl tím, kdo tomuto 2 roky připravovanému záměru značně uškodil a to přednesenou ekonomickou analýzou. Jeho slovní projev katastrofa (vlastně, vlastně, vlastně... myšlenka honí slovo a naopak) Kde tohoto člena týmu město sehnalo? To mu muselo dát hodně velkou práci.
Diskuze: Připomínky diskutujících: vysoké náklady na provoz hradu; krach hradní vinárny; obdoba Větruše v Ústí nad Labem; nevyužité ubytovací kapacity ve městě; co z toho budou mít občané města; akce ODS; připomínka "připravili jste projekt, ale zapomněli jste se zeptat lidí",
Návrhy na využití: sladkovodní akvarium-expozice Labe, podzemní garáže, tržnice, arthotel, pivní lázně, zakonzervování.
Zajímavosti: Paní ředitelka hradu a CCR horlivě bránila kongresové centrum, které prý navštívilo tisíce hostů. Podle občanů je nevyužité. Ona to vidí jinak. Bez dotací na provoz to nejde. Dle jejich slov vzhledem k evropské dotaci nesmí se 5 let vydělávat. Chcete mít kulturu? Takže mně to nakonec vyznělo, že její úsilí je vlastně házením perel sviním.
Perličky: vstup p. Tvrdíka, který už byl asi předvolební, o tom jak se vždy na městě snažil a teď k nám promlouvá, abychom podpořili tento záměr. Uvedl, že pivo se již na hradě kdysi vařilo a že z hradu vede asi chodba do pivovaru.
Úlet p. starosty: "Císař Karel IV. nám dal várečné právo, tak se pivo vařit bude"! Rovněž nás upozornil, že jsme jaksi psychicky zaseknutí a neskáčeme nad městskými plány.
Celému týmu rovněž asi vadilo, že se diskuze o hodinu protáhla. Já osobně jsem pro zakonzervování pivovaru a další plány nechat až po volbách.