Zdravím,
Lukino cca před 4 měsíci jsem kontaktoval jak Glanstoff tak Preol pro pokus o informace, co nám to pouští do nosánků - obě firmy se zachovaly stejným způsobem a házely vinu navzájem na sebe, proto jsem kontaktoval ČIŽP přímo paní Křivánkovou:
Dobrý den, po telefonické dohodě Vám zasílám fotografie, které jsem pořídil dnes 16.3.2010 v 10:36

Netuším jestli se mým podnětem vůbec zajímaly.
Po měsíci mi přišlo vyjádření ze strany České inspekce životního prostředí v krátkosti asi takto:
Byli jsme tam měřit, nic jsme nezjistili a k tomu štiplavému zápachu asi takto. Jedná se o deodorantech, které budou připouštěny do toho smradu a ono to možná smrdět nebude, vše je ve zkušební době.
Tzn: na nikoho nechci nic házet, ale viděl bych to takhle:
Nadřízený volá podřízenému:
Hele nějakej pošuk volal, že jim v Lovosicích zase něco smrdí zajeď tam a zkus něco zkontrolovat.
Podřízený:
jasně zajedu tam, přijede do firmy tam se ho ujmou krásné sekretářky udělají kávičku, přijde pán ve slušivém obleku a ten mu slibuje, že už je to vše v pořádku, že se to nebude opakovat.
Kontrolor z ČIŽP však trvá na svém, pán ve slušivém obleku ho vezme stranou a zeptá se ho: pane kontrolor kam jedete letos na dovolenou? Kontrolor řekne, že na mácháč a v tom dostane obálku a pán ve slušivém obleku se usměje a řekne: tak si s rodinkou zajeďte aspoň do chorvatska, vždyť by jste nechtěl, aby lidé od nás neměli zaměstnání, kvůli trochu toho kouře, víte kolik Čína vyprodukuje denně oxidu uhelnatého a jiných splodin?
Kontrolor utře spocené čelo, do měřiče nabere po cestě zpátky někde u lesa a pak mi někdo pošle dopis, že je vážně vše v pořádku.