Farmářské trhy

bazar, inzeráty, témata úplně mimo, cokoliv vás napadne...

Re: Farmářské trhy

Příspěvekod Vladislav Liška » 10 črc 2011 10:02

Na trhu se včera objevil nový prodejce. Má v nabídce jen konzervy. Zkusmo jsem zakoupil vepřové ve vlastní šťávě. Za minulého režimu se daly koupit takové ty červenobílé konzervy s čínskými znaky a byly hodně dobré a oblíbené, od té doby se to občas nějaká firma nebo supermarket pokouší reinkarnovat, ale s totálně špatným výsledkem. Takže pokud se někomu stýská po opravdu dobrém vepřovém ve vlastní šťávě, tak vřele doporučuji zkusit koupit toto. Konzerva je našlapaná libovým masem (dle štítku 80%), šťáva okolo je krásně zrosolovatělá a chutná to naprosto božsky.

Naopak mi přijde, že kvalitou se pohoršil uzenář Tatíček. Tlačenka, krakonošův ocas i nádivka oproti začátkům hodně překořeněná, v nádivce je navíc moc gothaje místo uzeného.

A slzu jsem zamáčkl, když jsem zjistil, že stánek hned u ryb nepřivezl škvarkové placky. Tak dobré jsem široko daleko nikde neviděl :(
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod Heduš » 10 črc 2011 22:45

Za "minulého režimu" se u nás doma takhle nakládalo maso do plechovek a ta chuť byla prostě jedinečná! Skvělé na chleba, ale taky narychlo nakrájet, zlehka přihřát na panvičce, pár brambor, okurkový nebo jiný salát a byl super oběd. A ta kůžička!! Některý starý dobrý věci se prostě ničím nahradit nedají.
Heduš

Příspěvekod vojta » 25 črc 2011 14:57

Nevíte někdo náhodou proč na Farmářských trzích nebyli rybáři z Liběchova?Docela jsem se těšil...
vojta

Příspěvekod dotik » 25 črc 2011 15:28

nejak se pry nepohodli majitele rybarstvi, od konce srpna by melo jezdit pstruharstvi ze sumavy...
dotik

Příspěvekod Vladislav Liška » 25 črc 2011 17:18

ve stredu jedu do Libechova pro ryby, tak se zeptam.
Mne zamrzelo i to, ze uz tam nebyli lide odnekud z Tisic, s tema uzasnyma konzervama s veprovym a hovezim, bohuzel jsem si ani nenapsal co to bylo za firmu, nema to nahodou nekdo jeste?
A taky zase nebyly ty super skvarkove placky za dvacku.
Ale zeleniny bylo dost a hliva taky, tak aspon neco :)
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod Milada » 25 črc 2011 18:08

Tentokrát jsem byla trošku zklamaná - šla jsem na trh kvůli konkrétním věcem (konzervy, ryby...) a ti prodejci tam zrovna nebyli :-(. Dá se někde dopředu zjistit, jací prodejci budou tu určitou sobotu k mání?
Na jednom stánku visela cedulka, že rybářství (přesně nevím jaké) ukončilo svoji činnost...
Milada
Ověřený uživatel

Příspěvekod Tomas.Marny » 25 črc 2011 20:27

Na trzích jsem téměř pokaždé a i já jsem kvačil pro konzervy o kterých se zde psalo pouze a jen pozitivně, jenže ouvej nikakoj :oops:
Tak jsem nakoupil u osvědčeného pekaře tuším z Chocně, přidal tláču od Tatíčka a nesmím zapomenout na vynikající koncetrát ze Severofruktu, ten nám vydrží vždy do dalších trhů.
Ale přijde mi, že ta úroveň nějak začíná opadat, čím to?
Tomas.Marny

Příspěvekod Honzalt » 02 lis 2011 15:35

Vladislav Liška píše:Na trhu se včera objevil nový prodejce. Má v nabídce jen konzervy. Zkusmo jsem zakoupil vepřové ve vlastní šťávě. Za minulého režimu se daly koupit takové ty červenobílé konzervy s čínskými znaky a byly hodně dobré a oblíbené, od té doby se to občas nějaká firma nebo supermarket pokouší reinkarnovat, ale s totálně špatným výsledkem. Takže pokud se někomu stýská po opravdu dobrém vepřovém ve vlastní šťávě, tak vřele doporučuji zkusit koupit toto. Konzerva je našlapaná libovým masem (dle štítku 80%), šťáva okolo je krásně zrosolovatělá a chutná to naprosto božsky.

Dobrý den pane Liško,
nebyly to tyhle? Objevili se tu tuto poslední sobotu a po ochutnání jsem měl "husinu"! Něco opravdu tak dobrého jsem hodně dlouho neměl... Škoda jen, že nejbližší jejich prodejna je až v Děčíně. Nicméně jsem jim psal email s dotazem, kdo to od nich na litoměřicku bere. Hodím sem pak odpověď.
http://www.reznictvi-gusto.cz
Přílohy
vephovmas2.JPG
vephovmas2.JPG (64.08 KiB) Zobrazeno 16712 krát
Honzalt

Příspěvekod Vladislav Liška » 02 lis 2011 21:51

Neni to ono. Ale urcite dejte vedet, jak je to maso, tak me to velmi zajima a hned zkusim. Az pojedu do Decina tak se urcite i stavim!
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod Honzalt » 03 lis 2011 14:00

Takže mám odpověď od p. Galamby - jednatele výše zmíněného řeznictví... Údajně by se vepřovky a hovězovky měly prodávat v Bille. Dnes jedu do Lovosic, osobně tuto informaci prověřím ;)
Honzalt

Farmářské trhy

Příspěvekod Honzalt » 03 lis 2011 19:04

Tak bohuzel. V Bille nemaji jedinou masovou konzervu, tudiz ani zminenou veprovku :(
Honzalt

Předchozí

Zpět na Ostatní