Daň z nemovitosti

bazar, inzeráty, témata úplně mimo, cokoliv vás napadne...

Daň z nemovitosti

Příspěvekod Tomas.Marny » 29 pro 2010 10:07

Tak jsem dnes zavítal na finančák ohledně nějakých záležitostí a mezi vyřizováním mi úřednice sdělila, že se město rozhodlo navýšit daň z nemovitosti o plných 100%!!!
To je panečku věc, to se opět zase papalášům na městě něco povedlo, Bravo vážení, občan města je v podstatě jen dobrý na ždímání financí jako hadr na podlahu.
Ale pokud občan požaduje zadělat díry v silnicích spravované městem, tak to mají keců jako opice chcanek!!! :evil:
Ono to nejde jen o několik procent, oni to nahulí hned o 100%, prostě se páni konšelé nestydí ani v nejmenším!!! :evil:
Tomas.Marny

Re: Daň z nemovitosti

Příspěvekod dotik » 29 pro 2010 10:24

Třeba se konečně blíží konec komunismu...

a přídavek: http://aktualne.centrum.cz/finance/bydl ... ?id=684887
dotik

Příspěvekod Vladislav Liška » 29 pro 2010 12:01

No, osobne mi nevadi ani tak to zvyseni (i kdyz i to je s vyhradou, protoze prachy mesto vyhazuje jinde oknem, nebo do necich kapes), ale to, ze mesto - radni a zastupitele - nejsou schopni toto slusne sdelit obyvatelum. Totez treba pripad s parkovanim, hlavne ze se poslou tri dopisy o odkladu, ale o tom, ze jaksi se i zdrazilo a ceny jsou tedy jinak nez v prvnim dopise ani slovo. Obavam se, ze nas cekaji jeste dalsi pekna prekvapeni.
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod prinz.vonsavoja » 29 pro 2010 15:46

Daň z nemovitosti se skládá ze dvou částí (zjednodušený výklad, prosím neberte mě za slovo), sazby daně (určuje stát podle počtu obyvatel a dalších faktorů) a koeficientu stanoveného obcí. Koeficient Litoměřic byl 1, lze ho zvýšit až na 5 (platí pouze celá čísla). Litoměřické zastupitelstvo zvýšení z 1 na 2 schválilo již na zasedání 24.6. 2010.Tímto koeficientem se základní sazba násobí. Nelze tedy dosáhnout zvýšení o méně než 100%. Naopak 100% navýšení je nejnižší možné. Ještě k informovanosti. Já osobně jsem se o tom dozvěděl na jednom z těch sezení čssd před zastupitelstvem. Bylo tam řečeno, že je to reakce tehdejší koalice na "možné problémy" se zadlužením města. (Neoficiálně se už tehdy mluvilo o pěkném průšvihu vzhledem k novým megastavbám). Nepochybně to posléze bylo v zápisu z onoho zastupitelstva.
Chápu, že Vás nikdo nemůže nutit někam chodit, nebo něco číst, ale pak se nesmíte divit, že sem tam nějaká informace uteče.
prinz.vonsavoja

Příspěvekod Vladislav Liška » 29 pro 2010 19:28

Chapu, ze neznalost neomlouva, nicmene by asi bylo slusne to napsat treba v radnicnim zpravodaji, ktery dostavaji vsichni do schranek. Pokud by k tomu bylo navic nejake rozumne vysvetleni, urcite to vice lidi prijme lepe nez ted, kdy nevi nikdo nic :(
Vladislav Liška
Vladislav Liška
Ověřený uživatel

Příspěvekod prinz.vonsavoja » 29 pro 2010 22:41

To je nepochybně fakt (jen mám pocit, že to dokonce i proběhlo nějakým médiem, nevím zda konkrétně Radniční zpravodaj). Jinak s Vámi souhlasím, že to zdražení parkovacích karet nebylo oznámeno zrovna transparentně a podle mě, ani není úplně "košer". Fakt je ovšem ten, že peníze se hledají v současnosti všude. Najednou tak nějak není kde brát. Čím to asi bude? A to ještě město čeká ona mega půjčka 1,4 mld Kč na vrt. No nevím, nevím, aby pak ta parkovačka nebyla za sto litrů na rok. :)
prinz.vonsavoja

Zpět na Ostatní