Stránka 16 z 16

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 24 říj 2018 06:40
od Petr Panaš
Opět je v provozu restaurace na Mostce. Zavřeno mají pondělí a úterý. Jak s jídlem nevím, ale pivo dobré - Bernard.

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 03 lis 2018 10:27
od Petr Panaš
Koukal jsem, že je nově otevřena v ul. Lidická Budvarka (bývalý Kalich). Přes okno je vidět nový interiér. Byl jste tam někdo někdo na jídle?

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ? - Subjektivní žebříček restaurací v L

PříspěvekNapsal: 24 lis 2018 12:42
od Vassago
Nabízím můj subjektivní řebříček chutnosti jídel v některých Litoměřických restauracích a jídelnách, třeba to někomu pomůže (od nejlepších k nejhorším):

1) Restaurace CAPRA na Mírovém náměstí
Chuťově výborné i za trochu vyšší cenu. Kvalita jídla dlouhodobě vyvážená. Poslední dobou si možná trochu více "hrají" na lepší restauraci než by bylo záhodno, ale v LT stále první. Sem můžete pozvat své obchodní partnery, aniž by hrozilo faux pas.
2) Restaurace u sv. Štěpána
Zde bych řekl těsně druzí, jídlo výborné za příjemnější ceny. Velice zřídka se stane, že se něco až tak nepovede.

zde je trochu odskok a následují další:
3) Hostinec u kapličky
Celkem příjemné překvapení. Jídlo chutné, ceny OK. Uvidíme jestli to udrží.
4) Restrarace Johannahof
Jídlo chuťově hodně hospodské - neurazí/nenadchne. Po posledním zdražení a zmenšení porcí nic moc poměr cena/výkon. Ale zatím to jakž takž jde.
5) Pivovarský Sál
Jídlo příjemné, dobře vychucené. Problém je s nevyvážeností kvality jídla. Někdy vynikající, někdy průměrné až podprůměrné. Tohle kdyby vylepšili, mohou být na 3-4 hned.
6) Bistro Pekařka
Celkem fajn jídlo. Občas nevyvážené, někdy špatně vychucené. Co jim nejde, jsou polívky. Ty jsou opravdu mizerné.
7) Radniční sklípek
Dříve vynikající, pak ucházející, nyní průměrné až podprůměrné. Zde reálně hrozí, že váš obchodní partner nebude spokojen.
8) Restaurace Dobrá Bašta
Stejně jako sklípek. Zpočátku to bylo OK, poslupně se to zhoršovalo. Nyní jídlo spíše průměrné s výraznou nevyvážeností (asi dle kuchaře)

Tak to jsou restaurace kde jsem byl vícekrát, aby se dala vyloučit náhodná výjimka nahoru i dolu.
Restauracím a jejich majitelům bych jednoznačně vzkázal. Pokud máte víc kuchařů, vždycky bude jeden horší než druhý. Je potřeba toho horšího zvláště hlídat a vést k tomu, aby se velmi rychle přiblížil k tomu lepšímu, nebo ho vyhodit. Restaurace, která má výrazné výkyvy v kvalitě jídla, je ztracená. Po několikerém spálení nikdo nebude riskovat propadák, zvláště když bude chtít někoho pozvat(známé, obchodní partnery atd.). Pokud se smíří s dvojí kvalitou kuchařů, tak by bylo rozumné do jídelníčku dát informaci, kdo zrovna vaří a ideálně i na internet. Lidi budou chodit na toho lepšího kuchaře a majitel má jasno, jestli se mu ten horší vyplatí. ;)

No a na konec dle mě jednoznačně nejhorší hrůza - stravovací armagedon:
Gastronomické centrum POHODA
Neuvěřitelné "šlichty", možná pár(opravdu maximálně 2) jídel, co jsou jakž takž. Jinak to nejhorší a nejnekvalitněší co se dá v LT pořídit. Možná, že pro někoho OK kvůli ceně, ale v podobných cenách se dá v LT najít jídlo, které je stále o několik řádů jinde. Tady naprosto nechápu, jak ještě může existovat. Jedině snad, že konzumenti opravdu nemají jinou možnost a volí mezi Pohodou a hladem :? , nebo nemají s čím srovnávat. To snad i v Centrální školní jídelně jsou proti Pohodě úplní lumeni.

Znovu opakuji, srovnání je ryze subjektivní a ostaní to mohou mít diametrálně jinak. ;)

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 24 lis 2018 13:21
od Vladislav Liška
Rozhodně souhlasím, s tím, že v Salvě mi to nepřijde až tak drahé v porovnání s jinými tady - kolikrát i levnější. A vlastně jediná drobná výtka - nemám rád porcelánové podtácky, pak z půllitru pořád kape orosená voda na stůl nebo košili :)
Přidal bych ještě indickou - super jídla, ale rychlost servisu někdy zoufale pokulhává - opět problém dvou rozdílných směn, i přesto dost často narváno.
Nově otevřela zrekonstruovaná Budvarka, moc pěkně se jim to povedlo, pivo fajn, ale jídlo bída - byl jsem zatím jednou, ale říkají to i ostatní.
Dobré snídaně jsou v Café doma.
A pokud jen něco rychlého na stojáka, tak rozhodně Bůůček.

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 03 pro 2018 19:46
od Petr Panaš
Malinko mimo téma. K pronájmu je restaurace Sokolovna v Prokraticích, tak pokud by měl někdo zájem https://www.mmreality.cz/nemovitosti/670691/

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 25 čer 2020 05:58
od Kaktus
Tak jsem byl po nějaké době na večeři na Vikárce a naprostá spokojenost. Místo Gambrinusu točí Plzeň a velmi dobrou a jídlo opět vynikající. Je tam klid, vřele doporučuji. ;)

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 21 říj 2020 22:38
od Vass
Dovoluji si konstatovat, že v době covidové se většina restaurací s kvalitou dodávaných jídel opravdu ne..re.
Ta kvalitativní i kvantitativní mizérie, kterou dostanete mnohdy i za více než 150 Kč, je někdy opravdu k pláči. :cry:
Vážení majitelé restaurací. To že jedete v rozvozu a zákazník vám to nemůže hodit na hlavu, neznamená, že to budete až takhle oje.ávat. Jasně dost lidí si nechá stále s.át na hlavu, ale je tu i dost lidí, co si na to vzpomenou v době pocovidové. Tak by to chtělo trochu více poctivosti a řemesla. ;)

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 22 říj 2020 07:35
od Llukas007
To mi povídejte. Stále nechápu proč se v jiných městech najíte velmi chutně třeba i do stovky a funguje jim to a v Ltm musíme všude mít jen blafy. Včetně Kebabu u Kauflandu, kde je jen zelenina a maso byste nenašel.

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 22 říj 2020 09:07
od gibush
Llukas007 píše:To mi povídejte. Stále nechápu proč se v jiných městech najíte velmi chutně třeba i do stovky a funguje jim to a v Ltm musíme všude mít jen blafy. Včetně Kebabu u Kauflandu, kde je jen zelenina a maso byste nenašel.


Osobně si myslím, že oproti třeba Ústí se tady moc blafů nevaří. Jídlo do stovky je teda vážně nesmysl, funguje jim to jen proto, že nepřiznávají příjmy a zaměstnance platí načerno, nebo to někdo dotuje. Určitě to pro ně ale není žádné terno a zisky asi moc velké mít nebudou. U nás v Ltm levno není, ale také začínají být kuchaři slušně zaplaceni. Nevím, zda podnikáte nebo jste někdy podnikal, ale zřejmě si náklady na provoz hospody nedovedete moc představit.

No a pokud jde o kvalitu jídla na rozvoz, nemám s většinou podniků zkušenost, ale asi také záleží, co si dáte. Jídlo, které si snadno přihřejete, jako omáčka s knedlíky, může být v pohodě, ale minutky z krabičky opravdu musí stát za prd - maso ztvrdne, hranolky se zapaří, těstoviny se slepí...

Re: KDE SE DOBŘE VAŘÍ?

PříspěvekNapsal: 22 říj 2020 09:12
od Emil Novotný
Bistro Pekařka nebo Pivovarský sál (dílna) mají jídla v rozvozu super.

Raději si objednat zde, než jít v současné době do CŠJ, kde dostalo několik desítek dětí salmonelu.