A máme po posledním zastupitelstvu v tomto volebním období. Informace a foto v článku Litoměřického deníku:
https://litomericky.denik.cz/zpravy_reg ... 80914.htmlNěkolik málo osobních poznámek. Jako jediný ze zastupitelů jsem hlasoval proti přidělení dotace Destinační agentuře na pořádání konference cestovního ruchu Stop and Stay. Důvodem je, že částka 250.000 Kč na akci pro cca 25 - 30 osob na jeden večer a jeden celý den, mě přijde prostě moc. Minimálně reálný přinos vůči vynaloženým financím je v nepoměru. Od ředitele destinační agentury zaznělo, že je v tom částka 100.000 Kč na platy, která z části saturuje platy zaměstnanců destinačky. Prý dělají na pořádání konference, ale plat by dostali i kdyby pořádána nebyla. Tedy je to v tom spíše skryté financování provozních nákladů žadatele, než reálné náklady na konferenci.
Ještě jsem podal interpelaci, přičemž po mě byly vrhány pohledy, jakože to je na posledním zastupitelstvu napatřičné

Reaguje na tuto žádost i informaci:
https://www.litomerice.cz/images/Clanky ... 180719.pdfMoje interpelace je v příloze. Pokud si dobře vzpomínám, tak za celé 4 roky moc zastupitelů svého oprávnění interpelovat nevyužilo. Já jsem to považoval za velmi dobrý nástroj opozičního zastupitele, jak se dobrat informací.
Mohu říci, že jsem snad jako zastupitel práci odvedl. Snažil jsem se vystupovat k projednávaným bodům a celkem dost návrhu na projednání jsem podával. Pravdou je, že drtivá většina jich byla neschválena. Za celé funkční období jsem uspěl asi 3 x (jestli si dobře pamatuji).
Koalice tvrdí, že opozice byla příliš opoziční a v komunále má jít hlavně o věc a ne o politiku. Potom ovšem nevím, proč například hned na začátku koalice neumožnila opozici obsadit místa ve všech výborech a komisích. To vydrželo celé volební období. Já jenom doufám, že nové zastupitelstvo bude v tomto rozumnější a například toto bude samozřejmé.
Jestli se znovu dostanu do zastupitelstva nevím. Pokud ano, budu rád. Byla to zajímavá zkušenost. Jestli ne, nevadí. O fungování našeho města se budu zajímat dál. Teď už je to v rukou voličů.